Diskuse:Útok na stanoviště COP Salar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tohle imho patří na Wikizprávy, zastřelení jednoho vojáka podle mě nezakládá na článek. --Elm 6. 7. 2011, 14:47 (UTCnení to

Není to jen postřelení jednoho vojáka, byl to útok na základnu. Nepřátelů bylo určitě víc než jeden, nejspíš menší skupina jak bývá v této oblasti obvyklé. Bohužel na takové incidenty je uvaleno novinářské embargo, ale časem bude víc informací. Jen počet čekých vojáků nesedí, protože pochybuji, že na předsunuté základně byl celý OMLT tým, nějaká část jednotky byla nejspíš na hlavní základně. Z 54 vojáků OMLT týmu už 1 padl a několik bylo zraněných a převezených do ČR, takže ten počet jenž uvádějí česká média neodpovídá. --Padouch 6. 7. 2011, 17:49 (UTC)

Prosím Vás, takových útoků jsou v Afghánistánu tisíce za měsíc. Tohle je téma na úrovni, že včera na tamto přejezdu zahynuli 3 lidé, také na to najdete 2NNVZ, ale je to zcela marginální epizoda hodící se na zprávy. --Elm 7. 7. 2011, 10:20 (UTC)

Z hlediska našich jednotek nebyla až tak bezvýznamná, když v jejím důsledku naši vojáci opustily předsunuté základny v oblasti (včetně COP SALAR). --Bedivere 8. 7. 2011, 10:47 (UTC)