Diskuse:Účet (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nejsem si jistý, jestli je úplně nutné na rozcestníku rozepisovat jednotlivé druhy účtů... Tak dávám na zvážení, jestli je zde ponechat. --Lre 2. 1. 2009, 10:32 (UTC)

Dotaz je veden na mne - rozcestník je technická stránka a jako taková má poskytovat prvotní orientaci o významu příslušného ternínu i lidem, kteří o učetnictví vůbec nic neví (například školním dětem, důchodcům apod.), proto uvádím maximum informací pro větší přehlednost - redukce rozcestníků na základní hesla pokládám IMHO za chybu - Wikipedie má mít edukativní charakter doslova pro každého, nejen pro ekonomy či vysokoškolsky vzdělané lidi ** Rozcestníky mají svoji didaktickou funkci, kterou bohužel mnozí lidé nechápou či nevnímají ** S pozdravem --MiroslavJosef 2. 1. 2009, 10:38 (UTC)
Ok, já proti didaktické funkci encyklopedie nic nenamítám; jenom si nejsem úplně jistý, jestli tomu, kdo neví co je to účet (účetnictví), něco řekne, že existují i nějaké aktivní, pasivní atd. účty. V seznamu by v tomto případě dále chyběly účty: konečný účet rozvažný, rozvahový, výsledkový, podrozvahový účet,... ...a jejich vypsáním by navíc rozcestník mohl být už trošku nepřehledný. Nic ve zlém --Lre 2. 1. 2009, 18:27 (UTC)