ACM International Collegiate Programming Contest

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

ACM International Collegiate Programming Contest známá také jako ACM ICPC nebo ICPC je vícekolová mezinárodní týmová soutěž soutěžního programování, ve které proti sobě soupeří univerzity z celého světa. Každý rok se nejprve konají regionální soutěže, které najdeme na šesti kontinentech, které vyústí ve světové finále. V roce 2017 se soutěže zúčastnilo 49 935 studentů z 3098 univerzit ze 111 zúčastněných zemí[1].

Mise[editovat | editovat zdroj]

ICPC je mimoškolní sport soutěžního programování určený pro univerzitní studenty z celého světa. Soutěž ICPC dává možnost talentovaným studentům se socializovat, zlepšit práci v týmu, v programování a také v řešení problémů.

Historie[editovat | editovat zdroj]

ICPC bylo poprvé pořádáno organizací Upsilon Pi Epsilon na univerzitě Texas A&M v roce 1970. Tým z Karlovy univerzity soutěž vyhrál v roce 1998.

Formát[editovat | editovat zdroj]

Soutěží se v týmech po třech. Soutěž trvá 5 hodin během kterých se soutěžící snaží vyřešit co nejvíc úloh a odevzdat je v programovacím jazyce C, C++, Python nebo Java. Vyhrává tým, který vyřeší nejvíc úloh.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Archivovaná kopie. icpc.baylor.edu [online]. [cit. 2018-10-19]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2019-03-25.