Wikipedista:Zummer

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pro mne je Wikipedie splněním dávného klukovského snu z dob, kdy ještě nebylo ani slechu , ani dechu o nějakých osobních počítačích, natož pak o jakémsi Internetu. A Wikipedie je přesně taková, jakou jsem si ji vysnil, ba dokonce tento sen v několika ohledech i překonala. A pak že se sny neplní!
Stručně o mé osobě: narodil jsem se v čase tak řečené korejské války, dávno, dávno již tomu. Na stránky Wikipedie mě přivedla moje chorobná zvídavost, především v oblasti věd humanitních, z nich pak hlavně historie a filosofie. Ač se pokládám za agnostika (nebo možná tím spíše), je pro mne velkým tématem role náboženství v životě lidí a tedy i v dějinách. Náboženství bylo, je a bude nezanedbatelnou hybnou silou společenského dění. Že je to téma i dnes velmi aktuální, to vidí každý, kdo má aspoň trochu oči k vidění; stačí se podívat na večerní zpravodajství, kde se ovšem také dovídáme, že se za náboženství může schovávat i lecjaká lidská darebnost.
A protože moje znalost angličtiny postoupila až na úroveň překladatelskou, po několika knihách s historickou tématikou jsem se pustil do překladu knihy Dějiny západní filosofie, od B. Russella.
Z čehož plyne, že na jiné aktivity mi zbývá času vskutku pramálo.