Soubor:Superconducting HGMS ACMI-1998.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(4 136 × 3 102 pixelů, velikost souboru: 2,92 MB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
Čeština: Vysokogradientní magnetický separátor se supravodivým magnetem firmy Advanced Cryo Magnetics, Inc. Je to cyklický separátor kaolinu s vypínáním magnetického pole při vyplachování matrice, který byl v ZKZ Kaznějov uveden do provozu r. 1998 pod označením ACMI 60/401 3T. Má příkon 10 kW, který je nutný pro zkapalňování odpařovaného He. Supravodivý magnet s indukcí 3 T je uvnitř skříně vpravo, nádoba uprostřed obrázku je vakuově izolovaný zásobník kapalného helia s radiačními štíty chlazenými kapalným dusíkem, v popředí je zkapalňovač helia.
English: High-gradient magnetic separator with superconducting magnet from Advanced Cryo Magnetics, Inc. It is a cyclic kaolin separator with magnetic field switch-off during matrix flushing, which was put into operation in ZKZ Kaznejov (in former Czechoslovakia) in 1998 under the designation ACMI 60/401 3T. It has an input power of 10 kW necessary for the liquefaction of the evaporated He. The 3 T superconducting magnet is inside the enclosure on the right, the vessel in the middle of the picture is a vacuum insulated liquid helium reservoir with radiation shields cooled by liquid nitrogen, in the foreground is the helium liquefier.
Datum
Zdroj Vlastní dílo
Autor Antonín Ryska

Licence

Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následující licence:
Creative Commons CC-Zero Tento soubor byl uvolněn pomocí Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.
Osoba, která toto dílo označila tímto dokumentem, dílo uvolnila do public domain tím, že se celosvětově vzdala všech autorských práv ke svému dílu včetně všech souvisejících a příbuzných zákonných práv, které k dílu má, v rozsahu umožněném zákonem. Můžete toto dílo rozmnožovat, upravovat, rozšiřovat či provozovat, i pro komerční účely, vše bez nutnosti žádat o svolení.

Popisky

Supravodivý vysokogradientní magnetický separátor firmy Advanced Cryo Magnetics, Inc.

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná15. 3. 2024, 15:27Náhled verze z 15. 3. 2024, 15:274 136 × 3 102 (2,92 MB)Antonín RyskaUploaded own work with UploadWizard

Tento soubor používá následující stránka: