Soubor:Mistr.Zhu.Tiancai.Praha.Taiji.Akademie.Kveten.2018.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(1 920 × 2 560 pixelů, velikost souboru: 1,18 MB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
Čeština: * Mistr Zhu Tiancai při ukázce cvičení na slavnostním večeru v Taiji Akademii v Praze na Vinohradech v pátek dne 25. května 2018.
  • Zhu Tiancai (Ču Tchien-cchaj) (* 25. července 1944, Xian (Si-an) (Sien), provincie Shanxi (Šen-si) (Šan-si), Čína) vyrůstal od šesti let ve vesnici Chenjiagou (Čchen-ťia-kou), kolébce Tchaj-ťi čchüan. V roce 1958 se jeho učitelem Tchaj-ťi stal Mistr Chen Zhao Pi (Čchen Čao Pchi), pod jehož vedením získal Zhu Tiancai znalost sestav tzv. Staré školy (Lao-ťia): sestav beze zbraně i sestav s jedním a dvěma meči, kopím a tyčí. Dalším jeho učitelem byl Chen Zhao Kui (Čchen Čao Kchuej), který jej naučil Tchaj-ťi čchüan sestavy tzv. Nové školy (Sin-ťia). Od začátku 80. let dvacátého století se Zhu Tiancai profesionálně věnuje výuce Tchaj-ťi čchüan. Od začátku 90. let dvacátého století propaguje toto bojové umění a životní filozofii svými cestami nejen po Číně, ale po celém světě. Mistr Zhu Tiancai je řazen mezi pokračovatele 19. generace rodiny Čchen (je mistrem 19. generace Čchen Tchaj-ťi čchüan), je jedním z tzv. „Čtyř Buddhových bojovníků“, je počítán mezi tzv. „Čtyři tygry z Čchen-ťia-kou“ a v neposlední řadě je zahrnován mezi 13 velmistrů Tchaj-ťi čchüan na světě.
Datum
Zdroj Vlastní dílo
Autor Mojmir Churavy

Licence

Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následující licence:
w:cs:Creative Commons
uveďte autora zachovejte licenci
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
  • zachovejte licenci – Pokud tento materiál jakkoliv upravíte, přepracujete nebo použijete ve svém díle, musíte své příspěvky šířit pod stejnou nebo slučitelnou licencí jako originál.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná4. 6. 2018, 20:24Náhled verze z 4. 6. 2018, 20:241 920 × 2 560 (1,18 MB)Mojmir ChuravyUser created page with UploadWizard

Tento soubor používají následující 2 stránky:

Globální využití souboru

Tento soubor využívají následující wiki:

Metadata