Soubor:Lom V Kozle Srbsko Obr E.png

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(1 400 × 1 041 pixelů, velikost souboru: 1,15 MB, MIME typ: image/png)

Popis

Popis
Čeština: Vápencový lom V Kozle, později zvaný Alkazar. Pohled na most a přes něj vedoucí drážku mezi lomem Hostim I a Hostim II. V roce 1928 expandovala těžbou Pražská železářská společnost od lomu Hostim I směrem na východ do údolí Loděnického potoka (Kačáku). Po obou jeho březích byla zbudována pětice lomů pod souhrnným označením Hostim II (později označovaných jako „Lesní divadlo“). Lomová aktivita v lomech Hostim I a Hostim II byla ukončena během druhé světové války. Natěžený vápenec z lomu Hostim II se přepravoval (úzkokolejnou tratí) tzv. drážkou přes dvojici mostů na dno lomu Hostim I a odtud pak putoval lanovkou před Berounku. V roce 1944 byla vybudována úzkorozchodná železniční trať spojující lom Hostim I s Berounem.
English: The V Kozle limestone quarry, later called Alkazar. A view of the bridge and the groove running across it between Hostim I and Hostim II quarries. In 1928, the Prague Iron Company expanded its mining operations from Hostim I quarry eastwards into the valley of the Loděnický Brook (Kačák). A series of five quarries were built on both sides of the stream under the collective name of Hostim II (later referred to as 'Lesní divadlo'). Quarrying activity in Hostim I and Hostim II was terminated during World War II. The limestone quarried from Hostim II was transported by a narrow-gauge railway over a pair of bridges to the bottom of Hostim I and then transported by cable car to the Berounka River. In 1944, a narrow-gauge railway line was built connecting Hostim I quarry with Beroun.
Datum before year 1946
Zdroj
Autor
  • Neznámý fotograf
  • CZ: Autorem této fotografie je neznámá osoba.
  • EN: Author of this photo is unknown person.

Licence

Public domain
Tento obrázek (anebo jiný typ souboru) je volné dílo, protože doba ochrany autorských práv již vypršela a autor tohoto díla je neznámý.
To platí v zemích Evropské unie a dalších státech, které chrání autorská práva autorů po dobu 70 let od zveřejnění, pokud autor zůstal neznámý.
Důležité upozornění: Vždy co nejpřesněji uvádějte zdroj souboru a ujistěte se, že autor se skutečně nikdy nepřihlásil.
Flag of Europe
Flag of Europe
Warning sign
Warning sign
Poznámka: V Německu a možná i dalších zemích jsou některá anonymní díla zveřejněná před 1. červencem 1995 chráněna ještě 70 let po smrti autora. Pokud se autor veřejně přihlásil, tuto šablonu nepoužívejte. Pokud je dílo anonymní nebo pseudonymní, použijte tuto šablonu pro díla zveřejněná před více než 70 lety. U děl zveřejněných ve Velké Británii zvažte použití šablony PD-UK-unknown.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná13. 12. 2022, 18:47Náhled verze z 13. 12. 2022, 18:471 400 × 1 041 (1,15 MB)Mojmir ChuravyUploaded a work by * {{Unknown photographer |1= }} * CZ: Autorem této fotografie je neznámá osoba. * EN: Author of this photo is unknown person. from * https://www.obecsrbsko.cz/vismo/galerie3.asp?id_org=15298&id_fotopary=1865&n=lom%2Dv%2Dkozle%2D1 * https://www.obecsrbsko.cz/vismo/galerie3.asp?id_org=15298&id_fotopary=1864&n=lom%2Dv%2Dkozle%2D2 * https://www.obecsrbsko.cz/vismo/galerie3.asp?id_org=15298&id_fotopary=1861&n=lom%2Dv%2Dkozle%2D5 with UploadWizard

Tento soubor používá následující stránka:

Metadata