Soubor:Haggadah 15th cent.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(538 × 774 pixelů, velikost souboru: 130 KB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Tvůrce
Israel b. Meir of Heidelberg (ישראל בן מאיר מהיידלברג)
Popis
English: An early 15th century manuscript copied around 1430 in square Ashkenazic script. Its decorations contain initial word panels, a few fully framed borders, and two full-page miniatures. The full-page miniature is the adaptation of medieval Christian iconography for the purposes of illustrating the importance of study and discussion in the celebration of the Passover Seder. Every figure (men and women) is holding a book, presumably a Haggadah, and is involved in discussing the Exodus from Egypt. The text on this page begins Psalm 79 verse 6. Original: Darmstadt, Hessische Landes-und Hochschulbibliotek
עברית: "שפוך חמתך", מתוך הגדת דרמשטט, גרמניה, המאה ה-15
Datum cca 1430
date QS:P571,+1430-00-00T00:00:00Z/9,P1480,Q5727902
Universitäts- und Landesbibliothek Darmstadt (האוניברסיטה והספרייה הלאומית דרשמטט)
Zdroj
Další verze http://members.ngfp.org/Courses/Shinan/haggadah3

Wikipedie

 Tento obrázek je považován za nejlepší na Wikipedii v jazyce hebrejština (תמונות מומלצות), a tedy splňuje tamější pravidla pro nejlepší obrázky.

Pokud se domníváte, že by tento soubor měl být zařazen i mezi nejlepší soubory na Commons, můžete ho nominovat.
Pokud máte nějaký podobně kvalitní soubor, který lze zveřejnit pod vhodnou licencí, určitě ho načtěte, označte a nominujte.

Licence

Toto je věrná fotografická reprodukce původního dvourozměrného uměleckého díla. Ono dílo je samo volným dílem, a to z následujícího důvodu:
Public domain

Toto dílo je volné také v zemích, jejichž právní řád chrání majetková autorská práva po dobu života autora a 100 let po jeho smrti.


Toto dílo je ve Spojených státech amerických dílem volným (public domain), protože tam bylo registrováno u U.S. Copyright Office nebo zveřejněno před 1. lednem 1929.

Oficiálním stanoviskem nadace Wikimedia Foundation je, že „věrné reprodukce dvourozměrných volných děl jsou také volné a opačná tvrzení jsou útokem na samotný koncept volných děl.“ Podrobnosti naleznete na stránce Commons:When to use the PD-Art tag.
Tato fotografická reprodukce se tedy také považuje za volné dílo. Uvědomte si, že v závislosti na místních zákonech může být další užití tohoto díla ve vaší jurisdikci zakázáno či omezeno. Vizte Commons:Reuse of PD-Art photographs.

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná13. 5. 2005, 12:51Náhled verze z 13. 5. 2005, 12:51538 × 774 (130 KB)Bender23514th century German illuminated Haggadah for Passover. {{PD-Art}} Category:Judaism

Tento soubor používá následující stránka:

Globální využití souboru

Tento soubor využívají následující wiki:

Zobrazit další globální využití tohoto souboru.

Metadata