Wikipedista:Want

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Aleš Kapica. Na Wikipedii jsem začal přispívat 9. srpna 2004 pod uživatelským jménem Woodcraft. S tím je spojeno i mé vůbec první zpracované heslo na Wikipedii - Ernest Thompson Seton

Pod stejným uživatelským jménem jsem začal působit od 3. září 2004 i v rámci Wikiknih. Stránky, které jsem tehdy přemístil z anglické Wikibooks - byly v češtině(!) - byly vůbec prvními stránkami na českých Wikiknihách. Mými původními projekty na Wikiknihách jsou:

K uživatelskému jménu Woodcraft jsem přišel víceméně mým omylem - netušil jsem, že se toto uživatelské jméno bude zobrazovat i jako moje signatura. Nicméně přihlašuji se přes něj a publikuji pod ním v rámci české Wikipedie i Wikibooks dosud. Uživatelské jméno Want jsem si zaregistroval 18. srpna 2008 v rámci MediaWiki (je tedy použitelné ve všech ostatních projektech), a to proto abych mohl založit stránku pro Extension:AccessControl jehož jsem autorem.

Obecně prospěšné články[editovat | editovat zdroj]

Na uživatelská jména Woodcraft a Want můžete narazit v dávné historii řady stránek v Nápovědě jak zde, tak na Wikiknihách. Jako jeden z prvních jsem zde experimentoval s šablonami a odkazy do interwiki. Řadu úprav jsem dělal také anonymně bez přihlášení. Hlavně dřív, když jsem přistupoval na Wikibooks přes proxy, která co měla hloupý zvyk po určitém intervalu - dřív než byla dopsána editace - automaticky zrušit přihlášení. U těchto mnou editovaných příspěvků je tak uvedena pouze IP 195.113.188.3 .

Mimo svět MediaWiki[editovat | editovat zdroj]

S MediaWiki jsem začínal v době, kdy jsem pracoval jako administrátor virtualizovaných serverů MS Windows na ÚMOb Ostrava-Jih. V současné době pracuji jako správce virtualizačních strojů na DCE FEL ČVUT v Praze. V souvislosti s mým jménem se také můžete setkat se jménem Keny Otter - pod tímto jménem jsem kupř. uveden jako autor původního překladu u správce instalačních balíčků Synaptic

http://support.dce.felk.cvut.cz
http://www.abclinuxu.cz/lide/ales.kapica