Wikipedista:Bret1337/sandbox

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pískoviště uživatele Bret1337[editovat | editovat zdroj]

Základ článku Beyond: Two Souls[editovat | editovat zdroj]

Beyond: Two Souls
[[Soubor:
|250px|Logo hry]]
Logo hry
Základní informace
VývojářQuantic Dream
VydavatelSony Computer Entertainment
DesignéřiFrançois Baranger, Benoit Godde
SkladateléHans Zimmer, Lorne Balfe, Normand Corbeil
PlatformaPlay Station 3
Datum vydání8. října 2013
ŽánryInteraktivní film, Akční adventura
Herní módSingle-player
[www.beyondps3.com/‎ Oficiální webové stránky]

Beyond: Two Souls je videohra vytvořená pro konzole PlayStation 3 týmem vývojářů z Quantic Dream. Hlavní role obsadili Ellen Page a Willem Dafoe. Hra byla uvedena na severoamerický trh 8. října 2013 a na evropský 11. října. Žánrem se řadí mezi Akční a Adventury hry avšak narozdíl od podobných titulů jde o Interaktivní film.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Osmiletá Jodie Holmes, která žije s náhradními rodiči (Philliph a Susan) na vojenské základně, se již od raného dětství chová jinak než normální děti. Má totiž (pro ostatní) neviditelného imaginárního kamaráda jménem Aiden, který může hýbat předměty, vstupovat do mysli, či vyvolávat telepatii. Není tedy divu, že okolí včetně rodiny ji považuje za prokletou čarodějnici. Po jednom z incidentů, kdy Aiden málem zabil cizí dítě, se náhradní rodiče psychicky zhroutili a Jodie si do péče bere vědec Nathan Dawkins z DPA (Department of Paranormal Activity - Ústav pro zkoumání paranormálních jevů). Časem se malá Jodie učí s Aidnem pracovat a kontrolovat ho.

Když se Nathan jedné noci dozví, že jeho manželka a dcera byli zabiti při autonehodě, Jodie ve snaze potěšit ho zjistí, že může prostředictvím sebe a Aidna zajistit krátký kontakt se zesnulými. Jodie se tak dostává do výzkumného programu, ve kterém CIA a DPA zjišťují, čeho až je Aiden schopný. Vyvrcholením programu je nabídka, respektive příkaz, podle kterého se Jodie musí dostavit na vojenskou školu, kde projde striktním výcvikem a dostává se tak i na svoji první misi pro CIA.

== Tabulka technických  parametrů pro Tablety: ==
Paměťové varianty
Operační systém
Rozměry
Hmotnost
Úhlopříčka a rozlišení
Typ a jemnost displeje
Datové přenosy
Konektivita
Paměťová karta
Procesor
Takt procesoru
Grafický čip
Velikost paměti RAM
Kapacita baterie
Rozlišení fotoaparátu