Přeskočit na obsah

Wikipedista:Ejahoda

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Firuze Původ Pocházela Z albánie.Její matkou byla Ellie.Její otec byl velmi bohatý. Firuze byla menší postavy měla černé vlasy a hnědé oči.Narodila se vroce 1515, asi v květnu ve znamení býka.

Velká láska Jednoho dne uvízla v Rusku nebo se stratila.A šla do Ruského harému v Osmanské říši.A stala se milenkou Sulejmana nádherného sultána.Zamilovala se do něj vášnivě,ale i on do ní.Její slova byla doufám že si mě sultán vezme.V roce 1536, si ji vezme.Firuze v sobě ale nosí miminko. Narodí se jí syn a dostává jméno Mehmed.Hurrem jeho druhá manželka,na Firuze totiž žárlí a hledá nějakou léčku jak se jí zbavit. Chtěla ji otrávit ale to se jí však nepovedlo.Sulejman mezitím určí malého Mehmeda nástupcem. Syn tak Firuizinbude dobře vládnout.Sulejman nechá i pro Firuze udělat šaty.

Firuze sultan Prý to moc chitrá sultánka nebyla.Když se sultán Sulejman dozví o tetování Firuze pošle jí zpět do Albánie, a se svou milovanou se už nikdy neuvidí.

Firuizin konec Zato všeho dosáhla jeho druhá manželka Hurrem která už vyděla do budoucnosti dětí. Sulejman se kvůli ní rozvede a Hurrem se stane jeho jedinou manželkou.