Soubor:Earth-grazing meteoroid, 13 October 1990.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(1 625 × 1 650 pixelů, velikost souboru: 1,37 MB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
English: Scanned photograph of the bolide EN131090, originally captured on a glass photographic plate. The Earth-grazing meteoroid flew above Czechoslovakia and Poland on 13 October 1990 and left to space again. It was taken by an all-sky camera equipped with a fish-eye objective Zeiss Distagon 3.5/30mm located at the hydrometeorological station at Červená hora, Czechoslovakia (now in the Czech Republic). The bolide travels from the south to the north and its track is interrupted by a shutter rotating 12.5 times per second, which allows to determine its speed. The thick bright light track on the left is the Moon.
Čeština: Naskenovaná fotografie tečného bolidu EN131090, původně pořízená na skleněnou fotografickou desku. Meteoroid proletěl atmosférou nad územím Československa a Polska a odletěl zpět do vesmírného prostoru. Snímek byl pořízen pevnou celooblohovou kamerou vybavenou objektivem typu rybí oko Zeiss Distagon 3.5/30mm umístěnou na stanici ČHMÚ Červená hora. Bolid letí na obrázku od jihu na sever a jeho světelná stopa je přerušována sektorem rotujícím s frekvencí 12.5 přerušení/s, což umožňuje určit jeho rychlost. Silná světelná stopa vlevo je Měsíc.
Datum
Zdroj RNDr. Pavel Spurný, CSc, Astronomický ústav AV ČR
Autor European Fireball Network
Svolení
(Užití tohoto souboru)
VRT Wikimedia

Toto dílo je svobodné a může ho kdokoli užívat pro jakýkoli účel. Pokud si přejete tento obsah užít, nemusíte žádat o svolení, pokud dodržíte všechny licenční požadavky uvedené na této stránce.

Wikimedia obdržela e-mail s potvrzením, že držitel autorských práv souhlasil se zveřejněním za podmínek uvedených na této stránce. Tuto zprávu zkontroloval člen VRTS a uložil ji v našem archivu svolení. Ke komunikaci mají přístup důvěryhodní dobrovolníci v záznamu #2015030410022801.

Pokud máte dotazy k archivované komunikaci, použijte prosím nástěnku VRT. Odkaz na záznam: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2015030410022801
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Další verze File:Earth-grazing meteoroid, 13 October 1990 (2).jpg
Pozice fotografa49° 46′ 38″ s. š., 17° 32′ 31″ v. d. Kartographer map based on OpenStreetMap.Tento snímek a mnohé další na: OpenStreetMapinfo

Licence

w:cs:Creative Commons
uveďte autora zachovejte licenci
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
  • zachovejte licenci – Pokud tento materiál jakkoliv upravíte, přepracujete nebo použijete ve svém díle, musíte své příspěvky šířit pod stejnou nebo slučitelnou licencí jako originál.
Poznámky
InfoField
K tomuto souboru existují poznámky: Prohlédnout si poznámky na Commons

VI seal

Tento obrázek byl posouzen podle kritérií pro hodnotné obrázky a je považován za nejhodnotnější obrázek na Commons v rámci pole působnosti: Earth-grazing meteoroid of 13 October 1990. Nominační stránku si můžete prohlédnout na Commons:Valued image candidates/Earth-grazing meteoroid, 13 October 1990.jpg.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

49°46'37.999"N, 17°32'30.998"E

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná4. 3. 2015, 20:43Náhled verze z 4. 3. 2015, 20:431 625 × 1 650 (1,37 MB)Jan.KamenicekUser created page with UploadWizard

Tento soubor používají následující 3 stránky:

Globální využití souboru

Tento soubor využívají následující wiki:

Metadata