Přeskočit na obsah

Soubor:74.Popovice - náves pohled ze schodů obecního úřadu.JPG

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(5 184 × 3 456 pixelů, velikost souboru: 8,46 MB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
Čeština: Ukazatele na popovické návsi vyznačují Cyklotrasa č. 0068 Čerčany - Jankov a směr jízdy do významných středočeských měst: Votice, Jankov, Vlašim a Postupice. Kostel sv. Jakuba Většího v Popovicích (okres Benešov). Dům čp. 2 Popovicích se slunečními hodinami (sluneční hodiny jsou na jižní stěně domu směrem ke kostelu a hrázi rybníka) s bílou klasicistní fasádou, severně (vlevo) dům čp. 94. Pohled z návsi z prostoru před tvrzí směrem na východ na současný stav budov východního křídla bývalého hospodářského dvora vodní tvrze Popovice zapsané v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky jako Zemědělský dvůr Popovice
Předmětem tohoto obrázku je kulturní památka České republiky evidovaná
v Ústředním seznamu kulturních památek pod rejstříkovým číslem:

51594/2-4459.
Památkový katalog  · MIS  · hledat obrázky  · hledat seznamy  · Wikidata

Předmětem tohoto obrázku je kulturní památka České republiky evidovaná
v Ústředním seznamu kulturních památek pod rejstříkovým číslem:

42014/2-159.
Památkový katalog  · MIS  · hledat obrázky  · hledat seznamy  · Wikidata

Dispozici a funkci hospodářského dvora radikálně změnilo přeložení silnice ve 20. letech 20. století. Komunikace, ze které je snímek pořízen, tak dodnes protíná původní obdélníkovou plochu dvora. Podstatná část původního dvora se tak stala veřejným prostorem a počala plnit funkci návsi Popovic. Vpravo přes silnici je viditelná hasičcská zbrojnice, původně ovčín, který byl též součástí hospodářského dvora. V ose záběru je vidět kostel sv. Jakuba Většího.Z kostela je viditelná věž se zvoncovou střechou pokrytou šindelem, okna zvonice se dřevěnými žaluziemi, věžní hodiny, dvě barokní okna na severní stěně lodi, předsíň kostela se sanktusovou věžičkou na střeše předsíně a trojúhelníkový tympanon nad vchodem.
English: Former farmyard Popovice (Benešov District).House no. 2 (white) with a sundial and house no. 94. Church of Saint James the Greater (Popovice).Fire station in Popovice (Benešov District)
Deutsch: Popovice (Mittelböhmen), ehemalige mittelalterliche Feste, später kleines SchlossDer ehemalige Bauernhof in Popovice. Haus Nr. 2 (weiß) mit einer Sonnenuhr und Haus Nr. 94. Die Gebäude stehen unter Denkmalschutz. Kirche St. Jakobus major (Popovice).Feuerwehrhaus der Freiwilliger Feuerwehr Popovice.
Français : Popovice. L'église Saint-Jacques-le-Majeur.
Polski: Kościół pw. św. Jakuba Większego w Popovice. Okna-północ.
Nederlands: Kerk St. Jakobus de Meerdere in Popovice.
Datum
Zdroj Vlastní dílo
Autor Elektracentrum
Svolení
(Užití tohoto souboru)
Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následující licence:
w:cs:Creative Commons
uveďte autora zachovejte licenci
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
  • zachovejte licenci – Pokud tento materiál jakkoliv upravíte, přepracujete nebo použijete ve svém díle, musíte své příspěvky šířit pod stejnou nebo slučitelnou licencí jako originál.
Pozice fotografa49° 41′ 43,84″ s. š., 14° 45′ 03,59″ v. d. Kartographer map based on OpenStreetMap.Tento snímek a mnohé další na: OpenStreetMapinfo

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

49°41'43.8389"N, 14°45'3.5842"E

0,008 sekunda

100

2075cf54dd804194f106a24bb557a4af99b0f158

8 871 975 bajt

3 456 pixel

5 184 pixel

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná15. 10. 2014, 13:30Náhled verze z 15. 10. 2014, 13:305 184 × 3 456 (8,46 MB)ElektracentrumUser created page with UploadWizard

Tento soubor používá následující stránka:

Metadata