Diskuse:Štěpán Trochta

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ciniku, FYI [1] a.c. 17:16, 18. 5. 2006 (UTC)

Dík, kouknu se na to, ale asi až v červnu... Cinik 03:54, 19. 5. 2006 (UTC)
O panu kardinálovi jsem kdysi slyšel takovou malou historku. Bylo to tuším v sedmdesátých letech, kdy v Litoměřících působil akademický malíř R. (jméno si už nepamatuju) a tomu nešťastníkovi komunisté zadali aby na prvomájovou či jakou oslavu namaloval obří plakát Klementa Gottwalda. Ten nešťastný chudák to vyřešil tak, že si v atelieru Gottwalda promítl na plátno a podle toho to namastil. Pak ta věc visela v Litoměřicích na náměstí a malíř se stal terčem všemožných posměšků a jízlivých poznámek. No a o nedlouho později byl požádán, aby namaloval portrét pana kardinála. Malíř R. nebyl portretista ale věnoval se abstraktním malbě a pan kardinál se mu u toho vrtěl a on z toho byl nervozní a vztekal se ... do té chvíle, než mu pan kardinál vlídně s úsměvem poznamenal "to víte mistře, to není jako malovat Gottwalda". Po zbývajíci sezení byl mistr R. jako beránek. ... no, ručit za to nemohu. Když pan kardinál umřel, viděl jsem ten obraz v litoměřickém Dómu a popravdě se mi tehdy moc nelíbil. Naproti tomu ta fotografie v článku je kouzelná. a.c. 14:46, 19. 5. 2006 (UTC)
Poznámka pro nechápajícího čtenáře: Obrázek byl odstraněn v rámci vyhlazovací války proti spornému používání Fair Use. Cinik 07:21, 14. 11. 2006 (UTC) Poznámka 2: Obrázek byl navrácen, vzhledem k tomu, že mám výslovné povolení k jeho poblikaci pod GFDL ze strany Archivu České sales. provincie, tak by už snad neměl být problém. Je to ten barevný v úvodu. Cinik 08:08, 7. 1. 2007 (UTC) Obrázek byl pro formální nedostatky svolení opětovně smazán Zirlandem. --Cinik 19:53, 19. 5. 2007 (UTC)

Nominace[editovat zdroj]

Velmi plodná diskuse na téma tohoto článku probíhá na stránkách o jeho nominaci na nejlepší článek. Cinik 10:06, 7. 1. 2007 (UTC)