Diskuse:Vojenský újezd Brdy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Pavel Q v tématu „Katastrální území

Chtěl bych upozornit, že fotografie rampy (pro radiolokátor) sice pochází z Brd (Hřebenů), ale nikoli z VVP Jince/Brdy, který se nachází v tzv. Středních Brdech. Tato fotka je však z již zrušené raketové základny PVOS nedaleko Stožce, známé také jako Klondajk. Ta je od VVP Brdy/Jince ovšem cca 35 km daleko. --Brdy-res publica 19:29, 28. 9. 2007 (UTC)

Díky za informace. Fotky udělal Kriplozoik mobilem, když jsme přes Brdy projížděli na kolech. Takže i ta druhá fotka je z víceméně stejného místa. Bohužel, zdá se, že jiné nejsou k mání :-°(. Já z Brd nejsem, ale pokud Vy ano (a pokud není problém se přímo do toho prostoru dostat), tak proč nevzít digiťák, neudělat si tam procházku a pár snímků tam vycvaknout? Wikipedie Vám bude za to vděčná. :-) Hidalgo944 15:41, 14. 10. 2007 (UTC)
To skutečně problém není, ty fotky i mám - navíc by se hodily i na jiná hesla (třeba Jordán), ale jsem tak maximálně schopen Vám je poslat mailem s tím, že byste je umístil na příslušná hesla. Jsem úplný technický blb a prostě to neumím. Mohu Vám ale garantovat, že jsou to fotky moje a že nemám nic proti zveřejnění. Omlouvám se, ale opravdu jsem takový lempl:)--Brdy-res publica 17:42, 14. 10. 2007 (UTC)
Ále, to si nemyslím... to se brzy naučíte. Je nejlepší, když fotky načte do Wikipedie sám autor. Je to jednoduché - v levém sloupci této stránky je odkaz Načíst na Commons, na ten klikněte a postupujte podle přiloženého návodu, tj. kliknete na "Procházet…" a vyberete danou fotku, případně zvolíte její vhodný název a dopište v připravené šabloně parametry (description=popis, co ta fotka zobrazuje, author=stačí Vaše uživatelské jméno, zdroj=stačí "self-made photo") a pak už jenom vybrat licenci (např. "vlastní dílo, vyžadováno uvedení autora"). To zvládnete :-) Hidalgo944 11:08, 15. 10. 2007 (UTC)
Tak jsem na Commons nahrál do kategorie Brdy prozatím dvě fotky pevnostních staveb z VVP Jince. Jenže mi to nejde z Commons zase přetáhnou do článků - jsem to říkal, že jsem ňouma:). Pokud byste měl zájem, můžete to přetáhnout Vy - jak do článku o VVP, tak třeba i do článku o Jordánu - do obou se to hodí.--Brdy-res publica 06:51, 17. 10. 2007 (UTC)
Také jsem si všiml, že fotografie rampy a a maskované průčelí vojenské stavby nepocházejí z vojenského újezdu Brdy, ale z oblasti Hřebenů. Zatím jsem je přemístil na stránku Hřebeny, kde už je o vojenské základně stručný odstavec. Určitě by bylo vhodné v budoucnosti vytvořit samostatný článek Stožec, Jistevník (606 m) nebo Vrážky (577 m), případně samostatný článek o zrušené sovětské raketové základně.

Pokud jde o základnu na Hřebenech, zažilose její lidové pojmenování "Klondajk". Mám v úmyslu o ní vytvořit samostatný článek, ale asi to nebude hned. Jen pro úplnost - nebyla to sovětská raketová základna, ale základna naší PVO, ovšem vybavená sovětskými raketovými komplexy. Byla však komplet obsluhována naší armádou.--Brdy-res publica 10:17, 6. 1. 2008 (UTC)

Díky za upřesnění, vždycky jsem se mylně domníval, že na "Klondajku" byli Rusové.. A velký dík za všechny články o Brdech!88.101.241.204 14:39, 6. 1. 2008 (UTC)

Aktualizace[editovat zdroj]

Rád bych upozornil, že od 1.6.2008 došlo k další vlně rozšiřování veřejnosti částečně zpřístupněných území a cest. Tentokrát se ro rýká především cyklostezky z Trokavce přes Padrť do Bukové (u Rožm.p.T.) s odbočkou na Teslíny, ale i několika dalších menších území. Bylo by dobré tuto stránku v tomto smyslu aktualizovat. Udělal bych to sám, ale bohužel neumím sem přetáhnout údaje uložené na stránkách VÚ Brdy. Dá se tam načíst i mapa "otevřených" území. Zdravím.--Brdy-res publica 08:05, 27. 6. 2008 (UTC)
rada: zviknete si ze na takhle male Wiki co si neudelate sam, to tu nebude :) Je nas proste strasne malo a kazdej holduje jinemu tematu.... --Zacatecnik 08:20, 27. 6. 2008 (UTC)

Katastrální území[editovat zdroj]

V seznamu katastrálních území od r. 2014 jsou i stará kat. území, která byla zryšena. Celkový počet také převyšuje uváděné číslo 24.--Pavel Q (diskuse) 8. 9. 2014, 16:46 (UTC)

Díky. --Pavel Q (diskuse) 13. 12. 2014, 21:56 (CET)Odpovědět