Diskuse k šabloně:Maďarské župy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nová podoba[editovat zdroj]

Navrhuji novou podobu šablony:

SomogyBaranyaTolnaZalaVasVeszprémGyőr-Moson-SopronHevesCsongrádBékésBács-KiskunBorsod-Abaúj-ZemplénKomárom-EsztergomNógrádSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharFejérJász-Nagykun-SzolnokBudapešťPest (župa)

Současná mi nepřijde až tolik přehledná. Text se do některých žup ani z daleka nevejde. --Orange.man 18. 3. 2009, 14:38 (UTC)

Wikipedia je svobodná, klidně nahraj :-) Mě osobně se ta nová verze zdá dost silně velká... Dělej, jak míníš --Unpocoloco 18. 3. 2009, 19:01 (UTC)
Hmmm velká je, to je fakt :D --Orange.man 18. 3. 2009, 19:03 (UTC)
Tak už to jiný wikipedista předělal... Pro mě osobně je to docela chaotický zdrojový kód a zbytečně velká mapka. Na starších obrazovkách, které nemají příliš px rozlišení, je ta mapka obrovská, doopravdy. Návštěvník wikipedie, který nezná fungování wikipedie a při pohybu myší po obrazovce "nepřejede" po této mapce, ani nezjistí, že je to navigační mapka, přes kterou se dá dostat k jednotlivým župám. Ta stará mapka s modrými odkazovými názvy žup byla, myslím, mnohem více intuitivní a snad každému došlo, že modrým písmem text se obecně označují odkazy na další stránky (na wiki odkazy na wikičlánky). --Unpocoloco 21. 6. 2009, 13:49 (UTC)
Nemusel si mi psát na mojí stránku do diskusze, že si sem něco napsal to poznám i bez toho. Teď k věci: Současnou "Novou" verzi používá jak hu tak en wiki. Je větší, přesnější a hezčí. Ta předchozí byla neestetická, nebarevná a nápisi se tam ani nevešly do území župy. Například u hlavního města byl jakýsi nesmysl zkratka Bud. Tato verze je hezčí a používanější proto jsem to tak udělal. --Márton CZ-HU 21. 6. 2009, 13:58 (UTC)
Argumenty o tom, že je hezčí a používanější, jsou docela nepodstatné. Záleží na každém, zda je pro něj hezčí či ne, a přece nemusí mít česká wiki vždy jen to, co používají cizojazyčné wiki. Objektivní, si myslím, je sledovat to, jak se to zobrazuje na obrazovce, né to, jestli tobě připadá hezčí či ne. Nebudu se dál hádat, klidně si to takhle nech. --Unpocoloco 21. 6. 2009, 17:57 (UTC)
Ber to, jak chceš. I kdybych se díval čistě na to, jak se šablona zobrazuje, tak je tuta verze opět lepší. Neboť názvy žup se vejdou do svých území, což u předchozích nebylo a nemusí tam být takové nesmyslné zkratky jako Bud. Hlavní město Budapešť jako samostatná sídelní jednotka se zvláštními právy je jinak zabarvena a každý tedy pozná, že je to hlavní město. A kdyby snad někdo nemohl ten nápis přečíst, stačí na něj najet myší a objeví se link. A nejde se dívat jen na to jak se zobrazuje, je nutno vzít v úvahu všechny prvky i design, který je v tomto případě dle mého názoru lepší. Wikipedie musí jít vpřed a s dobou. --Márton CZ-HU 22. 6. 2009, 07:28 (UTC)