Diskuse:Hana Lipovská: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Hrdlodus v tématu „Práce a publikační činnost
Smazaný obsah Přidaný obsah
Hrdlodus (diskuse | příspěvky)
Řádek 1: Řádek 1:
{{Článek o žijící osobě}}
{{Kontroverzní}}
{{Významný wikipedista|Hana Lipovská|Lipovská, Hana}}

== Práce a publikační činnost ==
== Práce a publikační činnost ==



Verze z 18. 9. 2022, 20:23

Práce a publikační činnost

Článek obsahuje v sekci "Práce a publikační činnost" irelevantní informace (AZ-kvíz).

Další informace které jsou pro nepoučeného čtenáře zavádějící. Minimálně informace o členství v The American Economic Association navozuje dojem, že se jedná o uznání odbornou komunitou. Bylo by to tak, kdyby v dané asociaci zastávala například nějakou funkci nebo získala nějaké ocenění. Samotné členství stojí v jejím případě asi 50 USD/rok: https://www.aeaweb.org/membership/dues Hana Lipovská není v orgánech AEA, neprezentuje na jejich konferencích a nepublikuje v jejich časopisech.

Na druhou stranu je v článku velmi akcentován její (bezpochyby slabý) publikační výstup. Velký důraz je přitom kladen na článek Jiřího Nováka. Ten je sice opřen o data, ale převzaty jsou i velmi sporné části. Zejména srovnání publikačního výstupu Hany Lipovské s ekonomkami, které jsou o generaci starší.

Navrhuji zásadní pročistění této části článku a omezení se na zásadní a ověřitelné informace. --85.160.39.79 1. 1. 2022, 23:12 (CET)Odpovědět

Tvorbu otázek pro AZ-kvíz považuji za relevantní informaci.
Členství v AEA jen tak nepovažuji za vhodné odstranit. Těžko by se posuzovalo, jak významné dané členství je. Asi by pomohla jiná formulace. Například, že je jen řadovou členkou bez aktivní činnosti v organizaci - pokud ale opravdu víme (zdroj), že jen zaplatila členství a to je vše.
Souhlasím, že slabost jejího publikačního výstupu není třeba tolik rozpitvávat. Stačilo by něco jako: "Její odborná publikační činnost je nízká.[zdroj] Podle Jiřího Nováka z Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK není renomovanou ekonomkou." (Jelikož k té beletrii není zdroj, tak jsem to neuvedl.)
Já změny provádět nebudu. --Hrdlodus (diskuse) 6. 1. 2022, 12:43 (CET)Odpovědět