Diskuse s wikipedistou:Pajs

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Vojtěch Dostál v tématu „Zeměkoule (pořad)

Šířka[editovat zdroj]

Zdravím. Nevím, jestli s tím nemáte dopředu nějaké záměry, proto bych se rád zeptal na Šířka - myslím, že ačkoliv jde v jednom z významů jistě o téměř ekvivalent k délce, tak by to nemělo být naň přesměrováno. Napadají mne totiž věci typu zeměpisná šířka, šířka spektra, šířka přenosového pásma atd., koneckonců i když vezmu striktně geometrický význam, tak třeba šířka silnice (vs. její délka). Všiml jsem si, že jste udělal Výška, tak jsem se chtěl zeptat, zda byste nechtěl obdobně pojmout i tu šířku. Díky.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 17:10, 12. 1. 2007 (UTC)

přehodím to na rozcestník--Pajs 17:15, 12. 1. 2007 (UTC)

Izolovaná vs uzavřená soustava[editovat zdroj]

Zdravím, dovolila bych si nesouhlasit s Vaším přesunem izolovaného a uzavřeného systému na stránku Izolovaná soustava. Z hlediska fyzikální chemie se uzavřený a izolovaný systém liší. Zatímco uzavřený systém může vyměňovat s okolím práci a teplo, izolovaný ne. Existují jisté korekce, zmírnění, ale to v článku uvedeno není.--Andilek 22:04, 12. 2. 2007 (UTC)

Ten článek byl psán z pohledu fyzikálního, kde se to tak úplně nerozlišuje (možná v termodynamice, ale neuvědomiuji si, že bych se s tím někdy setkal). Už jsem ale narazil i na to, že v teorii řízení existují např. relativně uzavřené systémy, takže ten článek určitě je možné doplňovat, rozšiřovat, popř. rozdělit na více částí. Jak je to v chemii nevím, ale klidně to doplňte nebo rozdělte.--Pajs 16:49, 13. 2. 2007 (UTC)

Pružná látka[editovat zdroj]

Ahoj, Pružná látka je přesměrováním samo na sebe. Nevím, kam by mělo vést správně, koukni na to prosím. Dík. --Tlusťa 09:32, 1. 4. 2007 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den. Vidím, že vkládáte mnoho nových hesel o vědě, což Wikipedii prospívá, děkuji. Chci vás poprosit, abyste u nově zakládaných článků uváděl mezijazykové odkazy, tzv. interwiki. Vizte příklad, jak to má vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině a tento kód okopírovat z dolní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v angličtině]], protože v anglické verzi pochopitelně není odkaz na sebe. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle zkratek jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články tak budou o krok blíže dokonalosti. Díky. --egg 21:19, 2. 4. 2007 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Vícenásobná přesměrování, jako např. toto - Ireverzibilní děj, nefungují. Je potřeba přesměrovávat přímo na cílovou stránku. Jedudědek 16:28, 20. 4. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří obrázky i s českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 18:16, 6. 5. 2007 (UTC)


Ty hromady Lissajousovych krivkek najdou na české Wikipedii uplatnění? Vážně by se nešikly na Commons? --Li-sung 09:09, 12. 5. 2007 (UTC)
taky se přimlouvám, že je škoda, že nejsou na commons, pač tam je šance, že je pak využijí všechny jazykové mutace, takto jsou pouze pro českou wiki. --Chmee2 09:12, 12. 5. 2007 (UTC)
dal jsem to tam, ma se to na ceske smazat?
Děkujeme, pokud jsou na commons, není nutné aby nyní byly tedy i zde a osobně bych je navrhoval smazat. Odkazování bude fungovat stejně (pokud jsou pod stejným názvem), takže nebude třeba opravovat linky (pokud už jsou ve článcích). --Chmee2 09:45, 12. 5. 2007 (UTC)

Zdravím. Pokud nahrajete obrázek na commons, nedávejte šablonu smazat, ale šablonu {{NowCommons|název souboru na commons}}, pokud je název na commons stejný, tak {{NowCommonsThis}}. Usnadní to mazání. Díky. --Japo ¿ 17:10, 12. 5. 2007 (UTC)

Pozvánka do projektu Kvalita[editovat zdroj]

Dobrý večer, v současné době se rozjíždí WikiProjekt Kvalita, a vzhldem k tomu, že jste tu v poslední době asi nejpilnějším tvůrcem článků o fyzice, rád bych vás k tomuto projektu přizval. Nemuselo by to nutně znamenat stát se členem projektu, spíš jde o to, zda by vám nevadilo se zapsat do "seznamu odborných recenzentů" k položce fyzika. Za recenzenty jsou považováni ti, na které se lze obrátit s prosbou o pomoc při vylaďování článků, které aspirují na to, aby získaly statut dobrého či nejlepšího článku. Pokud byste tedy byl ochoten, budeme velmi rádi. Glivi 20:34, 2. 6. 2007 (UTC)

Fermatův princip[editovat zdroj]

Prosím, podívejte se na článek Fermatův princip. Překopíroval jsem tam z angl. wiki matematické vyjádření, ale nemám po ruce žádnou literaturu, podle které bych to mohl ověřit. --Limojoe 09:23, 3. 6. 2007 (UTC)

Podle mně to sem vůbec nepatří (nevím přesně odkud to bylo vzato - na angl. stránce k Fermatovu principu jsem to nenašel). Tady by mělo být max. uvedeno, že se jedná o extrém optické dráhy (viz Bedřich Havelka Geometrická optika I - bod 1.33). K Eulerově-Lagrangově rovnici se lze variací dostat, ale ten prostřední integrál je podivný (taky nemám nic, podle čeho bych to zkontroloval).--Pajs 16:04, 4. 6. 2007 (UTC)

literatura[editovat zdroj]

Mohl bych poprosit o doplneni literatury nebo relevatnich zdroju u clanku o kvarcich, ktere jsi prave zalozil? --Limojoe 11:02, 12. 8. 2007 (UTC)

přebíráno z en (popř. jiných jazykových mutací)--Pajs 11:48, 12. 8. 2007 (UTC)
en neni relevantni zdroj --Limojoe 11:54, 12. 8. 2007 (UTC)
Nesouhlasím. En wiki považuji za věrohodný zdroj informací, už jenom proto, že v průměru každý článek z enwiki přečetlo a mělo možnost zrevidovat stonásobně větší množství čtenářů, než články české wikipedie. Literaturu je správné doplňovat, ale není třeba být papežtější než papež. Pokud máte výhrady k věcné správnosti, uveďte je v diskuzi k článku.--Pilgrim 12:06, 13. 8. 2007 (UTC)
podle meho nazoru jsou vsechny udaje bezne dostupne - vyjimkou jsou hmotnosti (ktere jsou neustale zpresnovany) a ceske pojmenovani (ktere neni jednotne)--Pajs 16:13, 13. 8. 2007 (UTC)

Zdravim. Nebyla jsem si u článku Mechanika tou editací prostoru jistá. Mohl by jste doplnit přesný odkaz? Prostor je celkem složitý rozcestník. Děkuji. --Lenka64 15:50, 30. 8. 2007 (UTC)

Klasická mechanika používá převážně euklidovský prostor, relativistická prostoročas nebo Minkowskiho prostor, kvantová euklidovský a Hilbertův, teoretická n-dimenzionální (zakřivený) prostor. Myslím, že ta pozn., že ve fyzice je to chápáno různě je postačující a nechal bych ten odkaz tak jak je.--Pajs 10:09, 1. 9. 2007 (UTC)


Linearni algebra[editovat zdroj]

Dobry den pan Pajs. Dnes jsem si trochu cetl nektere clanky z linearni algebry, ktere jste psal -- vektor, tensor, skalar a pod. Chtel bych vas upozornit na jednu vec, ktera se mi nelibi (ackoliv velmi ocenuji vase prispevky). Na mnohych mistech pisete veci o "invarianci" vuci rotacim, ale tyto veci jsou napsany trochu matoucim zpusobem. Treba u skalaru pisete ze "skalar je velicina, ktera pri transformaci nemeni svoji hodnotu". Ja sice vim, co tym fyzikalne myslite, ale tak, jak je to napsano, to nema smysl. Nemuzte rict, ze kdyz otocim cislo 5, tak se z neho stane cislo 7, nebo -5 :) Spis doporucuji neco takoveho: napsat nekde ke konci clanku skromnou pozmanku typu "o fyzikalnich velicinach mluvime, ze maji vlastnost "skalaru", pokud jsou reprezentovany skalarni funkci f takovou, ze f(Rx)=f(x), kde R je zobrazeni zachovavajici symetrii daneho fyzikalniho prostoru -- v pripade euklidovskeho prostoru obvykle touto symetrii myslime euklidovu grupu (posunuti, rotace, zrcadleni...). " Bude to mnohem min matouci. To same u tensoru, vektoru... Franp9am 13:54, 31. 10. 2007 (UTC)

Pardon, to co pisu, taky nema smysl.. kdyby f(Rx)=f(x), tak by f muselo byt konstantni.. vlastne nevim, co myslite tou invarianci v tom to pripade. U vektoroveho soucinu bych to zformuloval jako R(v)\times R(w)=R(v\times w) pro R rotaci, u gradientu bych to zformuloval jako "grad(Rf)=R grad(f)", kde (Rf)(v)=f(R^{-1}v) a (R grad(f))(v)=R(grad(f)(R^{-1}v)) pro R rotace, ale u skalarni funkce nevim, co to ma byt.. O invarianci ma asi vetsi smysl mluvit v pripade operatoru (jako grad, div, rot a pod.) nez u "velicin" samotnych. Mozna u vektoru nebo kovektoru ma smysl mluvit, ze dana fyzikalni velicina se chova jako vektor, pokud se pri zmene base transformuje stejne jak se transformuji vektory atd.. ale u skalaru? Mozna tomu nerozumim. Franp9am 14:15, 31. 10. 2007 (UTC)

předposlední věta si sama odpovídá na celý příspěvek: pokud se pri zmene base transformuje stejne jak se transformuji ... - invariantní vlastnosti se vztahují ke změně báze (v běžném fyzikálním prostoru tedy ke změně souřadnic)--Pajs 16:34, 31. 10. 2007 (UTC)
no pusobi to na mne dost vagne. Muzte uvest nejaky priklad, co je a co neni skalar? Je to skalarni funkce def. na nejakem prostoru? Nebo funkce nejake jine funkce (treba hmotnost je "funkce" hustoty, ktera je sama funkci? A pak invariance znamana ze integral se nezmeni, pokud integrujete pres otocene sourednice?) Neni mi to jasnejsi Franp9am 16:56, 31. 10. 2007 (UTC)

Koukam, ze jste se pustil do Lagrange. :) Narazil jsem na redirect Zobecněná potenciálová funkce a libilo by se mi, kdyby vedl primo na prislusnou podkapitolku a ne na cely clanek. Myslite, ze bylo mozne clanek Lagrangeovská formulace mechaniky rozclenit na vicero podkapitol? Predstavoval bych si, ze pojmy Zobecnena potencialova funkce a Disipativni funkce by mely svuj maly nadpis. (A primo na ten maly nadpis by pak sel udelat redirect.) --Jx 18:22, 27. 11. 2007 (UTC)

Fyzikální články[editovat zdroj]

Dobrý den, vzniklo podezření, že Vaše články jsou opsány z knih. U některých je jisté, že pochází z knihy Eletkřina a magnetismus (například Elektrický dipól). Pravděpodobnost, že jste jedním z autorů knihy není příliš veliká, bylo by dobré, kdybyste se k tomuto podezření vyjádřil. Jak jste si asi všiml, právě se na Wikipedii řeší problém s velmi aktivním autorem, který vše co napsal převzal z knih. Proto bychom velice uvítali, kdybyste všechny své příspěvky zdrojoval (v uvedeném článku není uveden vůbec žádný zdroj) a hlavně psal vlastními slovy. Pokud jste si vědom, že jste něco opisoval z knih a nemáte k těmto textům práva, byly bychom vděčni, kdybyste to přiznal a my to nemuseli složitě dohledávat. Všechny takovéto články budou z Wikipedie vymazány. Děkuji za pochopení. --Karakal 13:28, 3. 1. 2008 (UTC)

Ty články jsou založeny na mých poznámkách, které pochází z různých zdrojů. Samozřejmně také z různých knih. Uvedenou knihu jsem četl (ne, opravdu nejsem její autor) a určitě si z ní i něco vypisoval (nemám ve zvyku si do svých poznámek přepisovat celé části, pouze zajímavé body, vzorečky, postup odvození apod.) - nejsem schopen ověřit, nakolik se to, co jsem napsal shoduje s původním textem, protože tu knihu teď nemám. U svých poznámek si bohužel obvykle nepíšu zdroj (proto taky většinou neuvádím zdroje v článcích, které jsou na těchto poznámkách založeny). --Pajs 09:43, 5. 1. 2008 (UTC)

Prosím věnujte pozornost: Wikipedie:Žádost o komentář/Hromadná copyvia Wikipedisty:Pajse --Vrbova 22:12, 6. 2. 2008 (UTC)

Singularita (geometrie)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Singularita (geometrie). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 8. 2. 2011, 01:52 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Přímočará soustava souřadnic. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Franp9am 8. 2. 2011, 14:03 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Mocninná křivka. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 11. 3. 2011, 16:08 (UTC)

Legendrovy polynomy[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Legendrovy polynomy, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 10:20 (UTC)

Ortogonální polynomy[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ortogonální polynomy, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 10:35 (UTC)

Laguerrovy polynomy[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Laguerrovy polynomy, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 11:07 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Laguerrovy polynomy. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 17. 3. 2011, 11:39 (UTC)

Hyperbolická funkce[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Hyperbolická funkce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 11:56 (UTC)

Hyperbolometrická funkce[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Hyperbolometrická funkce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 12:11 (UTC)

Hypergeometrická funkce[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Hypergeometrická funkce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 17. 3. 2011, 16:03 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Hypergeometrická funkce. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 17. 3. 2011, 16:06 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Topologické zobrazení. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 17. 3. 2011, 16:23 (UTC)

Gaussův integrál[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Gaussův integrál. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Franp9am 18. 3. 2011, 08:06 (UTC)

Šablonu jsem revertoval. Podle mého názoru nesplnuje wp:OS. Označení {{přesnost}} pokládám za dostatečné a doporučuji k založení diskuse o smazání --Wikipedista:BobM d|p 18. 3. 2011, 08:10 (UTC)
Založil jsem diskusi. Dále prosím tam. --Wikipedista:BobM d|p 18. 3. 2011, 08:38 (UTC)‎

Variační problém s vedlejšími podmínkami[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Variační problém s vedlejšími podmínkami, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 09:58 (UTC)

Kvadratická plocha a dalsi copyvia[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Kvadratická plocha, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:13 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Obalová křivka, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:19 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Evoluta, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:26 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Asymptotický bod, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:32 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Tečná rovina, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:47 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Křivoznačná křivka, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:49 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Integrál komplexní funkce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Franp9am 24. 3. 2011, 10:55 (UTC)

Spherical Image[editovat zdroj]

Hi Pajs. I've seen that you contributed the following image. I need to create similar ones for my thesis. Do you know a programm to create these spherical images? Can you give me a tip/hint? http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sfericky_trojuhelnik.svg. Thanks, alex Chmod644 21. 11. 2011, 13:57 (UTC)

Hysterezní křivka[editovat zdroj]

Navrhl jsem sloučení Vámi založeného článku pod článek Hystereze jako podtéma. Neříkám, že cizojazyčné Wikipedie jsou dogma, ale všechny na které jsem se díval mají Vámi uváděné informaced pod hysterezí, případně částečně pod dalšími tématy, která už také existují. K návrhu mě vede to, že jsem plánoval článek rozšířit, ale nebyl jsem si jistý kam. Pár dní počkám na Vaše vyjádření. SvaRoM (diskuse) 3. 12. 2012, 12:01 (UTC)

Oblá tělesa[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Oblá tělesa. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 6. 1. 2014, 13:01 (UTC)

Zeměkoule (pořad)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Zeměkoule (pořad). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 3. 8. 2016, 19:34 (CEST)Odpovědět

Děkuji Vám za informace v článku Biologický pohyb. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vojtěch Dostál (diskuse) 24. 11. 2018, 23:33 (CET)Odpovědět