Diskuse s wikipedistou:Glomerata

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 měsícem od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Horst 12:21, 18. 3. 2008 (UTC)

Jak na šablony?[editovat zdroj]

Horste,

díky za povzbuzení. Chtěl jsem na http://cs.wikipedia.org/wiki/Obnoviteln%C3%BD_zdroj_energie doplnit českou variantu řeklad šablony, která je na http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy - viz šablona {{renewable energy sources}}.

Ale moc se mi to nedařilo. Pomůžeš mi, prosím?

Radim

Dle Vaší žádosti jste byl přejmenován na Glomerata. S pozdravem --Chmee2 15:06, 25. 3. 2008 (UTC)

Moštárna Hostětín[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Moštárna Hostětín. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Harold (diskuse) 8. 6. 2012, 20:46 (UTC)

Doplnil jsem k článku Moštárna Hostětín zdroje.--Glomerata (diskuse) 8. 6. 2012, 22:32 (UTC)

Navrhuji odstranit šablonu Encyklopedická významnost.--Glomerata (diskuse) 9. 6. 2012, 06:19 (UTC)

Prohlédl jsem si dodané odkazy a jediný, který podle mě splňuje kritéria NNVZ, je tento článek na idnes.cz, což bohužel nestačí. Na ostatních dodaných stránkách jsou pouze triviální zmínky o moštárně + několika odstavců nějaké environmentální studie, které nejsou prakticky encyklopedicky využitelné a podle mě nedokládají encyklopedickou významnost. --Harold (diskuse) 9. 6. 2012, 20:37 (UTC)
Předkládám posouzení odkazů článku Moštárna Hostětín:

Číslo
odkazu

Odkaz

Podmínky pro NNVZ

NNVZ

Nezávislý zdroj

Netriviální zdroj

Věrohodný

2

Slunce bude vytápět moštárnu

1

1

1

1

3

EnviWeb: Studie ekonomických, ekologických a sociálních aspektů modelových ekologických projektů v Hostětíně

1

0

1

0

4

Kutáček, Stanislav: Metoda Lokální multiplikátor – LM3

1

0

1

0

5

Aktualne.cz: Jak si princ Charles pochutnal na hostětínském moštu

1

0

1

0

6

Ukliďte to konopí. Princ Charles se v Česku nesměl fotit se sirupem

1

1

1

1

7

Prince Charlese v Hostětíně potěšilo vřelé přijetí

1

0

1

0

 

Počet odkazů splňujících NNVZ

 

 

 

2

Shrnutí: článek Moštárna Hostětín splňuje podmínky podmínky významnosti. --Glomerata (diskuse) 10. 6. 2012, 12:09 (UTC)

Toto určitě není NNVZ o moštárně, to je fotogalerie s jedním odstavečkem textu. Ty dva odkazy na idnes.cz to asi splňují, i když tento je podle mého názoru docela na hraně, protože jeho hlavním tématem není moštárna jako taková, ale návštěva prince. --Harold (diskuse) 10. 6. 2012, 13:02 (UTC)
Opravil jsem tedy významnost odkazu a celkový počet odkazů splňujících NNVZ. --Glomerata (diskuse) 10. 6. 2012, 13:10 (UTC)

Navrhuji odstranit šablonu Encyklopedická významnost. --Glomerata (diskuse) 10. 6. 2012, 13:12 (UTC)

Spojovník versus pomlčka[editovat zdroj]

Editační okno Wikipedie. Pod ním speciální znaky. Pomlčka je oznčena červenou tečkou a textem "Pomlčka"
Pomlčku vidíte zvýrazněnou červeně

Dobrý den, chtěl(a) bych Vás upozornit na rozdíl mezi spojovníkem, což je toto: (-), a pomlčkou, což je toto: (–). Vidíte ten rozdíl? Spojovník se používá logicky pro spojování slov jako třeba Brno-střed. Spojovník tedy spojuje především dvě slova nebo dvě části slova v jeden celek a vkládá se bez mezer. O použití pomlčky si můžete přečíst zde. Prosím, abyste místo spojovníku používal(a) pomlčku.

Jak se pomlčka vkládá?
Pod tlačítky Uložit změny a Ukázat náhled naleznete určité modré znaky a písmena. Mezi nimi najdete i pomlčku. Konkrétně je za uvozovkami, které následují po malém písmenu „ž“. Vizte obrázek. Také je možné ji vložit držením klávesy Alt a vyťukáním čísel 0, 1, 5 a 0 na numerické klávesnici.

Doufám, že teď už si nebudete plést tyto dvě „čárky“ a v pravou chvíli použijete spojovník nebo pomlčku. Děkuji. S pozdravem ♥ K123456  8. 1. 2013, 05:40 (UTC)

Charles, kníže z Walesu[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš přesun bude nutno vrátit. Za prvé by měl být nejprve prodiskutován. Za druhé se na Wikipedii nepřesunuje způsobem copy + paste. --Jvs 2. 3. 2015, 15:56 (CET)Odpovědět

Ivan Stříteský[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Ivan Stříteský. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --David V. (diskuse) 2. 7. 2020, 09:00 (CEST)Odpovědět

@David V.: Díky za upozornění. Něco jsem dopsal, prosím o odstranění šablony. --Glomerata (diskuse) 2. 7. 2020, 10:15 (CEST)Odpovědět
@Glomerata: Šablonu jsem odstranil, článek jsem ještě drobně poupravil. --David V. (diskuse) 2. 7. 2020, 10:18 (CEST)Odpovědět
@David V.: Díky za úpravy. Proč opravujete geo-adjektivum "moravský" na "český"? --Glomerata (diskuse) 2. 7. 2020, 10:27 (CEST)Odpovědět
@Glomerata: Podobnou věc jsem řešil již zde. Dle mého názoru se v drtivé většině článků uvádí v úvodu státy, nikoliv jiné celky jako například města nebo v tomto případě Morava. Ale předpokládám, že nějaké univerzální pravidlo na to asi neexistuje. --David V. (diskuse) 2. 7. 2020, 10:33 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět