Diskuse:Vesuv

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Jirib v tématu „WP:Q

Nové datum[editovat zdroj]

Poslední objevy ukazují, že erupce byla 24. října a nepřímé stopy (jako třeba stopy pylů a zbytky ovoce na tržištích) nasvědčují rovněž. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pompeje#cite_note-2 146.122.203.34 10. 6. 2019, 01:10 (CEST)Odpovědět

Zvětšení článku[editovat zdroj]

Děkuji všem, co budovali tento článek. Odvedli jste dobrou práci. Ovšem v zájmu ještě vyšší kvality a aby wikipedistické články předaly čtenářům, co největší množství informací, bych ho rád obsahově zvětšil. Vesuv je známý pojem a zaslouží rozsáhlejší obsah. Viděl bych to tak na 30 až 50 tisíc bitů v konečné podobě. Generální rekonstrukce bude rozdělená do mnoha aktualizací. Zhruba: překlad z fr/de/en wiki -> úprava textu/vložení obrázků -> ozdrojování -> gramatické dodělávky/úpravy textu. Podobnou rekonstrukci jsem udělal již u článku Krakatoi, který drobnými úpravami upravuji doteď. Proto budu rád za vaši pomoc i zde, neboť i já dělám chyby. --Phoenix CZE 21:45, 22. 12. 2019 (CEST)

WP:Q[editovat zdroj]

Jirib[editovat zdroj]

Zdravím a předně děkuji za rozšíření článku. Hned na začátek mě v rámci zpětné vazby napadá:

  • Koukněte na formát referencí ve spojitosti s užitím citačních šablon, které jsou na Wikipedii (a u potencionálně dobrých článků obzvlášť) preferovány. Řadu referencí máte uvedenou pouze formou url linku, což určitě nestačí.
  • V článku je patrné obecné podhodnocení referencí, přičemž se v něm nachází celé odstavce i kapitoly bez uvedení zdrojů, odkud dané info pochází. Obecně platí pravidlo, že jakýkoliv kvalitní článek musí být řádně ozdrojován, a reference v podobě odkazu na zdroj/e uvedených informací by měla být umístěna nejpozději na konci každého odstavce. Pokud by se Vám podařilo reference do článku doplnit, a to rovnou s využitím výše zmíněných citačních šablon, bylo by to super. (Inspirací, jak to může ve výsledku vypadat, může být například článek Etna.)

Děkuji. --Jirib (diskuse) 14. 6. 2023, 12:13 (CEST)Odpovědět