Wikipedista:Tobolik/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
iZUŠ
Logo
Úvodní strana Informačního systému základních uměleckých škol iZUŠ
Úvodní strana iZUŠ
VývojářSensio.cz s.r.o.
Aktuální verze2022/2023
Operační systémmultiplatformní
Vyvíjeno vHTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, AJAX
Typ softwaruInformační systém
Lokalizacečeština, slovenština
Webwww.izus.cz

Informační systém základních uměleckých škol zkráceně iZUŠ je informační systém pro základní umělecké školy. Usnadňuje práci a papírování nejen ředitelům škol, ale i učitelům, kteří na něm oceňují prvky jako je třídní kniha či programy koncertů. Rodičům pak iZUŠ umožňuje mít přehled o výuce jejich dětí. Motto iZUŠ zní: „Více času na umění“.

Autorem iZUŠ je přerovská společnost Sensio.cz s.r.o., která má momentálně 12 zaměstnanců a osm externích spolupracovníků. Jednatelem a ředitelem společnosti je Jan Tobolík.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Autorem nápadu iZUŠ je Ondřej Kratochvíl (dnes jednatel společnosti a učitel na ZUŠ), jehož rodiče pracovali na základní umělecké škole, a proto znal dobře administrativu na základních uměleckých školách a přemýšlel, jak by mohl vypisování papírových dokumentů rodičům zjednodušit. Následně vymyslel jednoduchý software, který umožňoval tisk třídní knihy či vysvědčení. O nápadu se brzy dozvěděli i další zaměstnanci zušky a chtěli systém používat. Kratochvílovi došlo, že zájem o takové služby je velký, z toho důvodu se spojil s programátorem Janem Tobolíkem a začali vyvíjet cloudový informační systém, který ZUŠ začaly poprvé používat ve školním roce 2011/2012.

Přístupnost systému[editovat | editovat zdroj]

iZUŠ mohou kromě vedení ZUŠ a jejich zaměstnanců využívat i rodiče a žáci. K dispozici je také mobilní verze pro Android i iOS.

Verze[editovat | editovat zdroj]

Momentálně Sensio nabízí čtyři verze iZUŠ, a to: iZUŠ START, iZUŠ START+, iZUŠ STANDARD a iZUŠ PROFI. Cena se odvíjí od počtu žáků školy. V základní verzi mohou uživatelé používat školní matriku, třídní knihy, rozvrhy, vysvědčení, katalogy a platby. Mezi nadstandardní funkce patří například personalistika či evidence majetku. Vedení školy může využít Technickou podporu iZUŠ.

Rozšíření[editovat | editovat zdroj]

Aktuálně iZUŠ využívá 500 000 uživatelů z více než 320 ZUŠ v České republice a na Slovensku. Mezi nimi je například ZUŠ Přerov, ZUŠ Říčany, ARS Academy, ZUŠ Jaroslava Kvapila, ZUŠ Police nad Metují či ZUŠ Jablonec nad Nisou.

Úspěchy[editovat | editovat zdroj]

Za projekty včetně iZUŠ získala společnost Sensio.cz ocenění IBM Firma roku 2022 Olomouckého kraje.

Sensio.cz získalo ocenění IBM Firma roku 2022 Olomouckého kraje

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]