Wikipedista:Faigl.ladislav/diskuse-archiv15

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Zakládací listina litoměřické kapituly[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, dnes jste odstranil z článku Zakládací listina litoměřické kapituly šablonu copyvio. Tam opravdu copyvio není, ale pravděpodobně zůstalo v článku Katedrální kapitula u sv. Štěpána v Litoměřicích. Já jsem to jako copyvio označil v článku o kapitule, nicméně kolega Fagnes vyčlenil část článku právě do jiného s názvem Zakládací listina litoměřické kapituly a přesunul tam i šablonu copyvio, ale revize ke skrytí jsou v článku o kapitule. Kolega, který tam copyvio vložil, ale údajně zaslal potvrzení do OTRS. Nechtěl byste nějak zjistit, jak to je? S pozdravem --Midi7 2. 1. 2012, 03:12 (UTC)

Recenze na státy[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, hádám, že sis všimnul že s pomocí Adama a teď i Verosusy postupně dotahujeme další státy na DČ. Když budeš mít chvíli čas, nepodíval byses na Erittreu, Irák, Saúdskou Arábii nebo Chile, podle chuti? :) Další názor se vždycky hodí, kor od geografa. ;) Do budoucna snad bude přepsána i Brazílie a Turecko, kdybys měl rovněž nějaké návrhy na státy, co by se měly zlepšit, klidně se ozvi, případně se na to s někým kouknem. Zdravím a přeju všechno nej do nového roku! --Mozzan 9. 1. 2012, 16:17 (UTC)

Ahoj, už jsem to měl nějakou dobu v plánu. Podívám se na něco z toho. I tobě vše nej do nového roku. --Faigl.ladislav 9. 1. 2012, 17:22 (UTC)
Díky moc, ale s Chile bych ještě například s nezlomitelnými mezerami apod. počkal, Verosusa k němu dopisuje dějiny. ;) --Mozzan 9. 1. 2012, 19:56 (UTC)

Portál IAF[editovat | editovat zdroj]

Šalom Láďo, poslední týden jsem docela usilovně makal na novém Portálu USAF a už jsem snad dospěl k verzi 1.0 :) Teď mě tak nějak napadlo, co bys říkal, kdybych pro tebe vytvořil na klíč Portál:Izraelské vojenské letectvo? Samozřejmě s designem a barvami uzpůsobenými Izraeli. Na české wiki je už myslím toto téma pokryto naprosto dostatečně, takže na portál by bylo materiálu dostatek. S údržbou bych se ti samozřejmě snažil občas pomoci, ale hlavní břímě by už bylo na Tobě (a Davczovi?). Máš o to zájem? Jestli jo, tak se na to určitě vrhnu. Dej vědět :) -David Kennedy 9. 1. 2012, 16:29 (UTC)

Šalom :) Zní to hezky, ale v současnosti naneštěstí nemám ani dost času na portály, které sám provozuji. Proto jsem portál Geografie upravil tak, aby nebylo třeba jej aktualizovat, u Sexuality jsem ubral jednu aktualizovanou sekci a ani ten Izrael dvakrát nestíhám. Času bude víc až dopíšu diplomku, což se obávám, že do konce dubna nebude :-/ --Faigl.ladislav 9. 1. 2012, 17:22 (UTC)

HC Litomyšl[editovat | editovat zdroj]

Proč byla stánka smazána???? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Limlejn (diskuse)

Pro porušení autorských práv. --Faigl.ladislav 10. 1. 2012, 09:46 (UTC)

To jsem si přečetl taky, ale kdo a jak je porušil??? Jak to mohu vědět, když nevím co na ní bylo, kdo to posoudil, kdo si stěžoval, co vlastně bylo závadné ??? To byla celá stránka špatná, nebo jen něco ???? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Limlejn (diskuse)

1. 1. 2012 v 06:00 vložila IP adresa zkopírované texty ze stránky klubu. Kolegou bylo nahlášeno porušení autorských práv, článek byl jako závadný označen a jelikož nebylo v týdenní lhůtě reagováno, článek jsem včera v poledne smazal. --Faigl.ladislav 10. 1. 2012, 11:31 (UTC)

Děkuji za vyčerpávájící informaci,jsem administrátorem webu HC Litomyšl, ale výše uvedená stránka jíž jsem autorem, byla zkopírována bez mého vědomí, nicméně podle IP adresy vím, kdo to udělal, ale není to na škodu a nejsem proti tomuto užití.Ještě jednou děkuji za informaci.Rád bych se podepsal, ale nevím jak :-))) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Limlejn (diskuse)

Návod jak se podepisovat jsem Vám přidal do Vaší diskuse. Pakliže jste vlastníkem autorských práv a nemáte problém s použití textu, tak prosím zašlete svolení s uvolněním licence na zmíněné texty dle WP:OTRS. Inkriminovaný smazaný text pak může být obnoven. Díky --Faigl.ladislav 10. 1. 2012, 13:15 (UTC)

Template:User SUL-de[editovat | editovat zdroj]

Hallo Faigl, my tool was the only one to use into the Babel-box. Why you don't remake the delete? :o| --Abrape 11. 1. 2012, 08:18 (UTC)

Hello. It was already explained to you that the template was a duplication. --Faigl.ladislav 11. 1. 2012, 12:02 (UTC)
The only one to use into the Babel-box and only 500 bytes... you are a very hard mentor. :o( --Abrape 11. 1. 2012, 12:47 (UTC)

Look there please, I think, you know that one... Give your heart a smile :o) --Abrape 13. 1. 2012, 10:30 (UTC)

You can use the universal template as well. Use this code:
{| cellpadding="0" style="float: right; margin-left: 1em; margin-bottom: 0.5em; border: #99B3FF solid 1px"
|{{Uživatel SUL|de|w}}
|-
{{#Babel:de|en-1}}
|-
|}

and you'll get:

Tento uživatel si vytvořil globální účet a jeho hlavní stránka je na Wikipedii (de).
Babylon – informace o uživateli
de-N Dieser Benutzer spricht Deutsch als Muttersprache.
en-1 This user has basic knowledge of English.
Wikipedisté podle jazyka


I hope that's enough for you --Faigl.ladislav 13. 1. 2012, 13:02 (UTC)

I love you sooooo much !! :o) --Abrape 13. 1. 2012, 13:39 (UTC)

Recenze[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nepozapomněl jsi na Diskuse:Anatomie_psa_domácího#Faigl.ladislav? Jen aby kolegyně dlouho nečekala. --Vojtech.dostal 16. 1. 2012, 09:36 (UTC)

Zapomněl, pardon. Až budu mít možnost, tak dokončím. --Faigl.ladislav 16. 1. 2012, 18:43 (UTC)

Smazání bankovnipoplatky.com[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, proč jste smazal popis stránek, když jejich relevance byla doložena nesčetnými odkazy odjinud?

Dobrý den, článek byl smazán, neboť nebyla doložena encyklopedická významnost prostřednictvím WP:2NNVZ. Můžeme si klidně rozebrat jednotlivé odkazy:

fp=6e24b214b9688777&biw=1440&bih=683 Google] – pouze výčet nalezených odkazů při hledaném výrazu „bankovnipoplatky.com“; nedokládá absolutně nic

  • iDNES.cz – pro tři zbývající odkazy platí to samé; jediné co dokládají je, že se v různých článcích těchto portálů objevuje výraz „bankovnipoplatky.com“, zpravidla při odkázání na zdroj nějakého tvrzení; nezkoumal jsem jednotlivé články podrobně – to je ostatně úloha autora článku, aby doložil jeho encyklopedickou významnost –, ale dle nadpisů se nezdá, že by některý z nich pojednával o webovém portálu jako takovém; zmínky jsou tedy pouze triviálního rozsahu a encyklopedickou významnost nedokládají
  • Novinky.cz – dtto
  • Aktualně.cz – dtto
Díky za pochopení --Faigl.ladislav 20. 1. 2012, 14:55 (UTC)


Zde musím rýpnout, jinde máte na WP:2NNVZ úplně jiný názor, sorry. Ale tom jsme již vedli diskuse a neshodli se. -:))) Geografie, u pákistánské vesnice stačí existence apod.--Mirek256 20. 1. 2012, 15:08 (UTC)

Saúdská Arábie[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chtěl jsem ti jen oznámit, že jsem snad vyřešil připomínky v tvé recenzi Saúdské Arábie. Stydím se, že mi to trvalo tak dlouho, když ty jsi se s rychlostí recenze opravdu překonal. :) Označ prosím, co již je podle tebe vyřešené a kdyžtak napiš, co potřebuje dovyjasnit. Díky. --Adam Zábranský 1. 2. 2012, 21:13 (UTC)

Hotovo :) Máte z něj DČ. Díky --Faigl.ladislav 3. 2. 2012, 19:21 (UTC)

Za recenze[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o geografii („Běhounkova medaile“)

Ahoj, za vydatnou pomoc při recenzích a opravách článků o státech tu máš ode mě geografickou Běhounkovu hvězdu. Ještě jednou díky moc a těším se na nějaké další recenze v budoucnu. ;) (můžeš se psychicky připravit na Turecko, Brazílii, Slovensko, Rakousko, Švédsko, a Jižní Súdán, třeba i něco navíc, kdo ví :)) ) --Mozzan 3. 2. 2012, 19:43 (UTC)

Ahoj, moc děkuju :) Milerád pomůžu. Navíc alespoň zúročím těch už víc než pět let studia :) Budu se těšit na další články --Faigl.ladislav 3. 2. 2012, 19:45 (UTC)
Přidávám se, tvé recenze mé články (a nemusí být ani geografické ;-)) vždy posunou o něco dál, za což ti moc děkuji. --Adam Zábranský 3. 2. 2012, 21:36 (UTC)

Portálový profík[editovat | editovat zdroj]

Profík

Ahoj, za nedávnou záchranu nemalého počtu portálů přepracováním na miniportály a dlouhodobou portálovou činnost obecně si zasloužíš toto vyznamenání. Sice jsi na příslušné desce cti již uveden, nicméně nic se nestane, když jej dostaneš podruhé. ;) — Loupežník 9. 2. 2012, 16:25 (UTC)

Díky Ti :) --Faigl.ladislav 9. 2. 2012, 16:27 (UTC)

Dominika Pštrosová[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si, že na en wiki se článek Dominika Pštrosová podařilo svou významností obhájit. Dokonce je v něm použita fotografie slavného fotografa... --Svajcr 17. 2. 2012, 22:29 (UTC)

Zdravím. AfD na en.wiki není pro cs.wiki závazné a pokud, tak může sloužit pouze jako vodítko, nikolivěk jako automatický návod. Nehledě na to jsem při pohledu na historii článku na en.wiki nezaregistroval, že by byla významnost zpochybněna, či, že by se řešila. Takže ať již tak či onak, z hlediska zkoumání encyklopedické významnosti jsou relevantní zdroje doložené na zdejší Wikipedii - ty encyklopedickou významnost nedoložily. Přeji pěkný víkend --Faigl.ladislav 17. 2. 2012, 22:53 (UTC)

Smazání na wikipedii - Osmo.[editovat | editovat zdroj]

Po hledání osma se objevila výzva k vytvoření popisu osma, protože zatím žádný není. Našel jsem si jinde informace a doplnil je do Wikipedie. Teď koukám, že vše 11.2. nějaký Faigl.ladisla smazal. Vůbec nevím proč, když se mu to zdálo nepřesné, tak to mohl doplnit, ale úplně smazat. Takže pokud Faigl.ladislav toto čte, tak jestli něco dělám špatně, tak mi napište co, jestli chcete abych na wikipedii už nic nepsal - že je to jen pro vyvolené tak mi to napište a já to akceptuju. Odpověd mi pošlete na email pvy@seznam.cz. Pokud ji napíšte někam na nějakou nástěnku tak tam ji nenajdu a tím se jí nedozvím. S pozdaravem P.V.

Jak smazat stránku?[editovat | editovat zdroj]

Vidím, že přispívate do Knihy smazaných stránek. Prosím Vás, pomozte mi. Promiňte, udělal jsem překlep n názvech: Kategorie:Česká folozofie, Kategorie:Česká folosofie. Ale nemůžu ted‘ smazat tyto kategorie. Mohl byste to udělat, prosím? --Solus ipse Inc. (diskuse) 26. 3. 2012, 08:37 (UTC)


Mý Arae[editovat | editovat zdroj]

Mám k Vám jednu prosbu, když používáte nástroj Wire, dělejte po sobě kontrolu. Ono ve výše jmenovaném článku jste docela poškodil infobox. Není ideální, přidává &nbsp i do infoboxu, referencí a apod. -:))) A nezlobit se mě.--Mirek256 31. 3. 2012, 19:06 (UTC)

Díky za upozornění, nevšiml jsem si. K článku jsem se dostal díky gramatické chybě, kterou jsem dnes v článcích opravoval. Každopádně mne překvapil status DČ u článku s chybnou typografií (proto ty pevné mezery). Každopádně díky za opravu a upozornění. Dám na to větší pozor --Faigl.ladislav (diskuse) 31. 3. 2012, 19:16 (UTC)

Šoulet[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, kolego. Jako znalce na Izrael apod. bych se tě chtěl zeptat, jestli je šoulet to samé, jako cholent. Nejsem si jistý a ptám se kvůli interwiki a fotce z Commons. Díky a pěkný den. --Krvesaj (diskuse) 1. 4. 2012, 17:02 (UTC)

Ahoj, buď zdráv. Přiznám se, že v židovských jídlech takový přehled nemám. Nicméně po krátkém gůglení bych řekl, že ano, tj. že šoulet = cholent. Viz [1], [2], ale ostatně i v článku Cholent je uvedeno, že „In Germany, Holland, and European countries the special hot dish for the Sabbath lunch is known as schalet, shalent, or shalet.“ – což bych pokládal za verze slova šoulet. Navíc postup, i dle židovské kuchařky, kterou tu mám, vypadá obdobně. --Faigl.ladislav (diskuse) 1. 4. 2012, 20:27 (UTC)
Díky, jdu tedy interwikovat a dávat fotku, snad nejsme oba úplně mimo. :) Pěkný den. --Krvesaj (diskuse) 1. 4. 2012, 21:06 (UTC)
Interwiki i obrázek je ok, problém mám spíš s textem. Wikipedie není kuchařka… --Shlomo (diskuse) 1. 4. 2012, 21:13 (UTC)
Tak jasné, v současné podobě to není ideální. Článek nemá být návodem jak něco ukuchtit. Snad se toho někdo ujme dál. Btw Šlomo, když tě tu mám, nechtěl by ses pustit do tohoto? Třeba do nějakých článků. Sám se zatím snažím dotáhnout Ústecký kraj. Toda --Faigl.ladislav (diskuse) 1. 4. 2012, 21:27 (UTC)

Kytička[editovat | editovat zdroj]

Kytička
Kytička

Za to, že na rozdíl od jiných jenom planě nekecáš, ale i užitečně děláš - přiložíš ruku ke společnému dílu na vylepšování funkčnosti Wikipedie...

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 7. 4. 2012, 12:33 (UTC)

To jsi mne překvapil. Dík --Faigl.ladislav (diskuse) 7. 4. 2012, 12:39 (UTC)
Proč?
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 7. 4. 2012, 12:43 (UTC)

Pravopis názvů děkanátů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky za sledování mé práce na článku a šabloně pro uherskohradišťský děkanát. Jen mne trochu rozhodila změna [3], kterou jsi právě udělal. Úmyslně jsem v šabloně změnil písmeno D ve slově "děkanát" na malé, protože podle mne to celé není název (podobně jako "okres Uherské Hradiště" se taky podle mých informací píše s malým písmenem). Řídím se ale spíše citem a obecnými pravidly, tak možná tento konkrétní případ znáš líp? V každém případě pak ale prosím o jednotu - teď po tvé změně je v názvu šablony velké D, ale v nadpisu tabulky je D malé. Jak to vyřešíme? Blahma (diskuse) 8. 4. 2012, 12:08 (UTC)

Ahoj, mne velké "D" v názvu šablony též překvapilo, nicméně se zároveň přiznám, že pravopis či článek není tím, co sleduji. Pakliže je rozdílný název šablony a její parametr "name", chová se navbox jako chybový a plní prostor nezaložené kategorie Kategorie:Problematické navboxy. A právě odstraňování chybovosti navboxů se věnuji. Čili nechám na tobě přejmenování (asi bych se přimlouval k malému "d"); pak ovšem v šabloně rovněž oprav parametr "name", aby odpovídal názvu šablony. --Faigl.ladislav (diskuse) 8. 4. 2012, 12:12 (UTC)
Díky, toho rozdílu mezi názvem šablony a názvem uváděným v textu jsem si pak taky všimnul, ale nechal jsem se prostě zlákat odkazy, které už existovaly (proto jsem třeba i na začátku omylem přebral název pro článek Děkanát Uherské hradiště a až pak si toho všiml a opravil). Mezitím jsem k tomu něco našel, a sice: [4]. Možná tedy ještě zapátrám v rejstřících a zeptám se na Portál:Křesťanství a pak s tím něco udělám. Díky za upozornění na ten rozdíl. Blahma (diskuse) 8. 4. 2012, 12:18 (UTC)

Smazání col-begin[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, jako tvůrci šablony {{col-begin}} Vám oznamuji, že jsem ji navrhl ke smazání. --G3ron1mo 19. 4. 2012, 08:54 (UTC)

Velký rybník[editovat | editovat zdroj]

Upravil jsem Velký rybník, vím, s těma zimami je nelogické, ale když byla tuhá zima, nejezdili tehdy pro led z Prahy a Drážďan tak daleko. Úplně jiná doba, vyřešil jsem to poznámkou, snad to bude jasné. Vápenku udělám zítra. --Mirek256 14. 5. 2012, 14:40 (UTC)

Je hotova i Vápenka, jestli jsou ještě nějaké připomínky, napiš mi je. A děkuji za recenzi.--Mirek256 16. 5. 2012, 16:13 (UTC)

Díky za info. Mám teď trochu napilno, ale začátkem týdne na články kouknu. Kdyby ses mezitím nudil, tak mám v recenzi taky jeden článek :) Přeji pěkný zbytek víkendu --Faigl.ladislav (diskuse) 20. 5. 2012, 09:21 (UTC)

FOTO (časopis)[editovat | editovat zdroj]

Myslel jsem, že významnost FOTO (časopis) byla dokázána, ne?--Svajcr (diskuse) 18. 5. 2012, 19:19 (UTC)

Nebyla --Faigl.ladislav (diskuse) 21. 5. 2012, 15:49 (UTC)

Kateřina Radostová[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, vidím, že jste smazal stránku Kateřina Radostová z důvodu "vypršení lhůty o doložení významnosti." Podmínku, tedy min. dva nezávislé netriviální zdroje o předmětu stránky, jsem doplnila ještě před pátečním termínem, ale bohužel je jak vidno nikdo nereflektoval... JitkaPa

Dobrý den. Doplněných zdrojů jsem si všiml, nicméně dle mého soudu podmínku WP:2NNVZ nesplňují. Víceméně má cenu se zabývat pouze třemi doplněnými zdroji, z nichž dva jsou v Blesku (je třeba hodnotit i serióznost citovaných médií) – jeden z nich je navíc rozhovor, který je spíše doprovodným zdrojem –, a další obsahuje informace omezeného rozsahu. --Faigl.ladislav (diskuse) 21. 5. 2012, 15:47 (UTC)

Avraham Stern[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj. Za poutavou biografii zajímavého člověka a ode dneška dobrý článek si zasloužíš kytičku. Přeji pěkný den a elán do další práce. Měj se --Jann (diskuse) 21. 5. 2012, 19:59 (UTC)

Díky :) Už mám pár zajímavých osob v merku. Tak uvidíme --Faigl.ladislav (diskuse) 21. 5. 2012, 20:11 (UTC)

Albert Černý (hudebník)‎[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, nyní už článek Albert Černý (hudebník)‎ splňuje požadavky významnosti? Edisteewr (diskuse) 26. 5. 2012, 09:22 (UTC)

Dobrý den. Doložená enc. významnost je dle mého soudu na hraně. --Faigl.ladislav (diskuse) 27. 5. 2012, 17:15 (UTC)

TTTT Rájec[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, chci se vás slušně zeptat, proč jste mi smazal moji stránku o TTTT Rájec. Existenci atd. jsem doložil důvěryhodnými zdroji. Zaráží mne, že stránky typu "hovno" jsou zde bez problémů. To mají sakra takovou významnost??? Stolní tenis Rájec (diskuse) 30. 5. 2012, 11:13 (UTC)

Dobrý den, rád Vám odpovím. Nebyla doložena encyklopedická významnost subjektu článku a ani jeden z doložených zdrojů nesplňoval WP:2NNVZ. Díky za pochopení --Faigl.ladislav (diskuse) 30. 5. 2012, 12:06 (UTC)
Takže stránka "Hovno" je sice vulgární, ale vše ostatní splňuje? To je opravdu hezké. Stolní tenis Rájec (diskuse) 30. 5. 2012, 12:16 (UTC)
... to není hezké ani ošklivé, to jest prostě faktum - na Wikipedii žádné hodnocení neprovádíme z principu. Čím méně známý objekt, tím větší pravděpodobnost, že bude smazán pro nedostatek zdrojů. MiroslavJosef (diskuse) 30. 5. 2012, 12:29 (UTC)

Najib Albina[editovat | editovat zdroj]

Prosím o zkouknutí článku Najib Albina, je o fotografovi, který fotografoval Svitky od Mrtvého moře. Díky moc, radostné dny, --Svajcr (diskuse) 1. 6. 2012, 04:51 (UTC)

Díky za pěkný článek :) upravil jsem. Rovněž tak přeji a k tomu i hezký víkend --Faigl.ladislav (diskuse) 1. 6. 2012, 09:47 (UTC)
Obdivuji Vaši pečlivost! S díky, --Svajcr (diskuse) 1. 6. 2012, 15:02 (UTC)

Jan Č. Galeta[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si smazu stránky. Nebylo to spíš na DoS? Bylo by možno ten článek obnovit jako mou podstránku? S pozdravem.--Dendrofil (diskuse) 11. 6. 2012, 14:00 (UTC)

Ať jsem zkoumal jak jsem zkoumal, tak encyklopedická významnost doložena nebyla. Obnovit článek na podstránku samozřejmě problém není. Je k dispozici zde. Zdraví --Faigl.ladislav (diskuse) 11. 6. 2012, 14:28 (UTC)

Díky.--Dendrofil (diskuse) 11. 6. 2012, 14:37 (UTC)

Moravský národní kongres[editovat | editovat zdroj]

Kolego proč jsi to smázl? Vždyť to bylo přinejmenším na DoS, případně jiný postup, neboť doporučení říká toto: "Nakládání s nevýznamnými subjekty Se subjekty, které nesplňují kritéria významnosti, zacházejí wikipedisté třemi způsoby:

slučováním zařazením informace do článku s obecnějším obsahem (je-li ověřitelná a relevantní) smazáním (na základě diskuse, v některých případech i bez diskuse). Volba záleží na tom, v jaké míře subjekt kritéria nesplňuje. Argumentace významností při rozhodování o smazání je jednou z nejdiskutovanějších záležitostí na Wikipedii.

Pro články o tématech doložitelných ze zdrojů sice nezávislých, ale jen triviálních, se obecně doporučuje nenavrhovat je na smazání, ale požadovat přejmenování, restrukturalizaci nebo sloučení do článků se širším záběrem nebo do článků týkajících se hlavního subjektu, případně vytvoření takových článků, pokud dosud neexistují.

Pro články, jejichž téma je doložitelné jen ze zdrojů závislých na subjektu článku (například jen z autobiografických zdrojů), bez nichž by nebylo možné vůbec vytvořit encyklopedický článek, wikipedisté obvykle navrhují na diskusi o smazání a v rámci projednávání návrhu je diskutována podstata věci. Takové články týkající se člověka, skupiny lidí, hudební skupiny, firmy, klubu nebo webových stránek, u nichž nikdo nezávislý významnost nehájí a ani to nelze předpokládat, se navrhují přímo na rychlé smazání."

Přimloval bych se tedy za obnovu článku a férovější DoS. --Dendrofil (diskuse) 17. 6. 2012, 17:54 (UTC)

Článku vypršela lhůta pro doložení encyklopedické významnosti. Prošel jsem podrobně jednotlivé zdroje a ani jeden z nich nesplňoval WP:2NNVZ. Pokud bude zájem, mohu Ti jej obnovit a přesunout do uživatelského jmenného prostoru. --Faigl.ladislav (diskuse) 17. 6. 2012, 17:58 (UTC)
Dobrá. Mám zájem o obnovu, kterou jsi navrhl. Předem díky.--Dendrofil (diskuse) 18. 6. 2012, 03:12 (UTC)
  • Prosím o obnovu článku, jako mé podstránky.--Rosičák (diskuse) 29. 6. 2012, 14:24 (UTC)
Dobrý den, musel jsem Tvůj původní souhlas s přesunem do uživatelského jmenného prostoru přehlédnout a druhou žádost jsem zaregistroval až nyní, neb jsem neměl několik dní přístup k internetu. Jak ale vidím, kolega Kacíř již článek jako podstránku obnovil. Jsem tedy rád, že je vše vyřešeno. --Faigl.ladislav (diskuse) 3. 7. 2012, 22:12 (UTC)

Blahopřeji[editovat | editovat zdroj]

Zdravím pane kolego, blahopřeji k výkonu. Věřím, že příběh nekončí a v očekávání jsou malej a velkej… :/ --Kacir 17. 6. 2012, 23:25 (UTC)

Díky :-) zatím si dávám pauzu a uvidím, jestli by mě napadl nějaký zajímavý předmět výzkumu třebas pro rigorózní práci. Nejbližším plánem je vylepšit tu trochu články s židovskou tématikou, neb to je teď náplní mého speciálního studia. --Faigl.ladislav (diskuse) 18. 6. 2012, 22:13 (UTC)

Re: Subpahýly[editovat | editovat zdroj]

Právě jsem doplňoval stránky, na které jste odkázal. Prosím, neničte mou práci. Epizoda Justice (Stargate Universe) dosahovala nutné délky a nebylo nutné proto vymazat text. Nechápu vaše mazání bezproblémových stránek. Jestli to bylo kvůli mému smazání šablony copyvia, tak si příště zjistěte, proč jsem to asi udělal. Šablona zde neměla důvod, text nebyl opsaný. Mikjan (diskuse) 22. 6. 2012, 11:34 (UTC)

Hotel roku a Czech Hotel Awards[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, můžete mi říct, proč jste smazal Czech Hotel Awards a Hotel roku??-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pavelsoucek (diskuse)

Dobrý den, články byly smazány, neboť vypršela lhůta k doložení encyklopedické významnosti prostřednictvím WP:2NNVZ. Díky za pochopení --Faigl.ladislav (diskuse) 3. 7. 2012, 22:12 (UTC)

Tomáš Hrubý (cyklista)[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, nebyl jsem informován o nutnosti doložit nezávislé věrohodné zdroje ke článku Tomáš Hrubý (cyklista). Ačkoliv jich je k dispozici mnoho včetně médií celá práce přišla v niveč. Stránka již není archivována a tak Vám chci touto cestou poděkovat. Jste opravdu šikovný chlapík. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tomac1net (diskuse)

Dobrý den, samozřejmě je chyba, že jste jako autor nebyl informován. Standardně se tak děje. Smazaná stránka je správcům přístupná a mají možnost ji obnovit - nevidí ji pouze uživatelé bez správcovských práv. Článek byl smazán, neboť nebyla doložena encyklopedická významnost subjektu článku. S pozdravem --Faigl.ladislav (diskuse) 3. 7. 2012, 22:12 (UTC)

+-iw[editovat | editovat zdroj]

U ALPS electric. Prosím před odstraněním IW čtěte návrhy v DoS.--DeeMusil (diskuse) 28. 6. 2012, 11:37 (UTC)

Nikola Brasko[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, z jakého důvodu bylo smazáno heslo Nikola Brasko? Žádná autorská práva porušena podle mě nebyla nebo tomu nerozumím. Odpověte mi prosím přímo, neodkazujte mě jen na podmínky publikování.

Poprvé (cca rok 2009) se např. stalo, že Nikola Brsko měl na svých stránkách svůj medailon, který následně použili na stránkách jiných. Nikola Brasko dal svolení k jeho použití na wikipediei a i přesto byl medailon smazán.

Nyní byl ovšem smazán celý příspěvek i s diskografií?

Děkuji za odpověd.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 82.208.28.235 (diskuse)

Dobrý den, začnu od konce. K článku nebyla připojena informace z našeho systému, že k němu byl uvolněn text pod požadovanou licencí. Pokud p. Brasko skutečně má zájem takový souhlas dát, nechť jej zašle dle instrukcí zde. Pokud je na Wikipedii uveřejněn text z jiného internetového zdroje, aniž by tento byl označen informací, že je uvolněn pod svobodnou licencí, kterou Wikipedie požaduje, jde o porušení autorských práv a takovéto texty jsou po týdenní lhůtě mazány. Budu teď do konce týdne bez přístupu k internetu, ale po svém návratu rád zodpovím Vaše případné další otázky. S přáním pěkného zbytku týdne --Faigl.ladislav (diskuse) 3. 7. 2012, 22:12 (UTC)
Dobrý den, děkujeme za popis problému! Snad to již pro příště bude vše, jak má být. Díky vaší odpovědi, alespoň trošku pronikáme do možností správy hesel Wikipedie. Na první pohled se zdá, že jsou z Wikipedie hesla mazána zbytečně, ovšem když se člověk trochu zamyslí, a vaše odpověď tomu značně přispěla, je vše jasné. Díky moc!

Červenec 2012[editovat | editovat zdroj]

Shalom. I přestože tento projekt se nachází pod záštitou "české wikipedie", anglická transliterace je nedílnou součástí všech Wikipedií bez ohledu na jejich koncový jazyk. Pro tvé připomenutí, Wikipedie slouží jako neutrální encyklopedie, která připouští více směrů, ale nikdy ne jeden... takovýto manérismus je známý na "české wikipedii", nicméně pro harmonický vývoj tohoto projektu urgentně žádám, aby se tento vývoj nezastavoval, jelikož každé rozhodnutí přináší opětovný důsledek. S pozdravem. PleasantNightmare (diskuse) 8. 7. 2012, 19:23 (UTC)

Tvůj výše uvedený příspěvek moc nechápu. Nicméně: „anglická transliterace je nedílnou součástí všech Wikipedií bez ohledu na jejich koncový jazyk“ – na to jsi přišel jak? Můžeš mi to prosím doložit? Jelikož jsme česká Wikipedie, je pro nás podstatná česká transliterace. Pokud někdo bude chtít vědět transliteraci pro angličtinu nebo třeba francouzštinu, nechť se podívá na články v těchto jazykových mutacích. --Faigl.ladislav (diskuse) 8. 7. 2012, 20:11 (UTC)
Velice mě tíží tvůj styl argumentace, který naprosto indikuje snahu o snížení důležitosti pointy, kterou jsem se tu snažil, velmi zasvěceně, načrtnout. Pokusím se vysvětlit situaci s Netanyahem ještě jednou a pomaleji: Jelikož Benjamin Netanyahu pobýval jistý čas ve Spojených státech amerických a jelikož vystudoval Massachusetts Institute of Technology a jelikož jeho anglický přízvuk je nejbližší americké angličtině je proto nezbytné upozornit na fakt, že anglická transliterace v tomto případě je víc než relevantní a ani transliterace francouzská, japonská, alžírská a bůh ví jakákoliv transliterace by tě napadla, nemá přirozeně v dotyčném článku nic pohledávat. S pozdravem, PleasantNightmare (diskuse) 8. 7. 2012, 21:38 (UTC)
Nezlob se na mne, ale to co jsi napsal snad nemůžeš myslet jako argumenty. Netuším, jak jsi k takovému závěru došel, ale jedná se o POV. Dolož tedy, prosím, nějaký odkaz, který by uváděl, že články české Wikipedie mají obsahovat anglickou transliteraci. Pokud nemáš o co se opřít, nedoporučuji prosazovat své návrhy silou. Pokud se domníváš, že Tvůj nápad by měl být realizován a třeba ukotven v rámci doporučení, nadhoď to komunitě v Wikipedie:Pod lípou (návrhy). Díky --Faigl.ladislav (diskuse) 9. 7. 2012, 08:28 (UTC)

Hapoel x ha-Po'el Jeruzalém[editovat | editovat zdroj]

Proč jsi měnil název klubu? Očekávaný název je Hapoel, stejně jako Hapoel Tel Aviv nebo Hapoel Haifa. (Addvisor (diskuse) 9. 7. 2012, 18:00 (UTC))

Ahoj, název jsem měnil v souladu s WP:THe. „Hapoel“ je anglický přepis slova הפועל, které se do češtiny přepisuje jako ha-Po'el, přičemž „ha“ je člen a „po'el“ je vlastní slovo. Česká Wikipedie by měla užívati českou transkripci, nikolivěk anglickou. Obdobně nepoužíváme možná rozšířené tvary Mossad a Ariel Sharon, nýbrž Mosad a Ariel Šaron. Krom toho ha-Po'el Tel Aviv (bez rozlišovače či zkratky FC) značí pouze sportovní klub zastřešující různé sporty v rámci Tel Avivu, nikolivěk řešený fotbalový klub.--Faigl.ladislav (diskuse) 9. 7. 2012, 18:52 (UTC)

Prosba o názor - karibské ostrovy[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Nevím, zda k tomu budeš mít co říci, každopádně tě chci oslovit a poprosit o názor, jak postupovat při názvech několika karibských ostrovů, které jsou pojmenovány podle různých světců (Svatý Martin, Svatý Eustach a Svatý Bartoloměj). Obracím se na tebe jako na účastníka wikiprojektu:Státy. Diskuzi jsem začal na hesle Malé Antily, byl bych rád, kdyby ses tam k tomu vyjádřil. Pokud k tomu nemáš nic a já nyní střelil na slepo do prázdna, omlouvám se za můj příspěvek v tvé diskuzi a prosím, ignoruj ho. Pokud Tě napadá nějaký další wikipedista, který by mohl poskytnout nějaké informace k tématu, oslov ho prosím. Díky, --Unpocoloco (diskuse) 29. 7. 2012, 17:15 (UTC)

Ahoj, popřemýšlím o tom a dám vědět. Zatím se měj --Faigl.ladislav (diskuse) 5. 8. 2012, 23:54 (UTC)


ad Jeruzalém[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, izraelský uživatel Faruk přidal do článku Jeruzalém [5] smršť fotek. Jednak mi přijde, že ty fotky jsou blbě umístěné a odsouvají vlastní text článku někam dolů, jednak nevím jestli už není v článku "přeobrázkováno". Podívej se na to prosím. Já bych to revertoval, ale nenapadá mě zda ty fotky přece jen nějak do článku nejdou začlenit. Zdravím, --Davcza (diskuse) 16. 8. 2012, 08:12 (UTC)

Dobrý den, jestli mohu zareagovat, tak dle mého bych nekvalitní fotky odstranil a zbytek dal do galerie na konci článku. --G3ron1mo 16. 8. 2012, 08:23 (UTC)
Ano, takto nějak jsem to zamýšlel. Můžete to prosím ale udělat vy. Já vždycky trochu tápu okolo skriptu při práci s obrázky v článcích. --Davcza (diskuse) 16. 8. 2012, 08:27 (UTC)
Upraveno. Jen jsem koukal, že dva z obrázků Faruk vzal přímo z textu článku, takže nechám na Vašem posouzení, zda je vrátit zpět na místo, nebo je ponechat v galerii. --G3ron1mo 16. 8. 2012, 09:01 (UTC)
Ahoj, ty fotky jsem promazal. Řada z nich (třeba Izraelské muzeum) by se určitě do článku hodila, ale v současném rozsahu se tam všechny nevejdou a bylo to šíleně přeplácané. Navíc některé fotky byly naprosto zbytečné, viz např. policejní centrála. Dík za info :) --Faigl.ladislav (diskuse) 16. 8. 2012, 12:43 (UTC)
Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedisty Faigl.ladislav. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.