Wikipedista:Faigl.ladislav/diskuse-archiv11

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Menachem Begin[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, omluvte mě, pokud píšu na špatné místo, však, jak jsem viděl, si to upravíte. Jen by mě zajímalo, proč opravujete něco, co opravím správně, a vy tam zase dáte to špatné. A když to udělám znova i s doprovodným dopisem, tak mě zase nařknete z vandalství, nebo něčeho podobného, co vystihuje ta zpráva, kterou posíláte každému. A ještě jsem si všiml na Vaší osobní stránce těch věcí o Izraeli, tak tohle mi potom příjde jako nechutný fail. 79.127.251.132 5. 4. 2010, 19:10 (UTC)

Dobrý den. Jak jsem avizoval ve shrnutí článku, problematiku "číslování" pořadí na české vs. anglické Wikipedii jsem vysvětlil v příslušné diskusi: Diskuse:Menachem Begin. --Faigl.ladislav slovačiny 5. 4. 2010, 19:16 (UTC)

Richard Bejšovec[editovat | editovat zdroj]

Děkuji za upozornění, chápu to. Příště použiji googel. Hezký večer. --Romanzazvorka 6. 4. 2010, 18:10 (UTC)

Jicchak Šamir[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj! Rád bych ti udělíl wikikytičku za další dobrý článek z tvého projektu. Je moc pěkný. Mne na něm nejvíc nadchla čtivost. :) Díky za něj! Měj se pěkně! --Hagar 7. 4. 2010, 16:26 (UTC)

Moc děkuju :) Jsem hrozně rád, že se článek líbí. --Faigl.ladislav 7. 4. 2010, 16:58 (UTC)

Prosba – Řád Bílého lva[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych poprosit o záměnu Šablona:Řád bílého lva na Šablona:Řád Bílého lva. Kdysi to tak bylo, pak se to přemístilo (z velkého B na malé). Otevřít obě šablony a vzájemně překopírovat mi přijde jako chybný postup, pokud se to tak ale dělá, tak mi dejte vědět – udělám sám – nechci Vás zatěžovat. V každém případě děkuji, Taavetti 7. 4. 2010, 21:20 (UTC)

Zdravím :), určitě nedělá. Ztratila by se tak historie, což by v důsledku vedlo k porušení licence. Přesunul jsem, takže by vše již mělo být OK. Přeji pěkný zbytek dne. --Faigl.ladislav 7. 4. 2010, 21:37 (UTC)
Jsem si to myslel. Děkuji a mějte se, Taavetti 7. 4. 2010, 21:46 (UTC)

gubernie vs. guvernorát aj.[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nedávno někdo shodou okolností založil článek guvernorát a mně došlo, že to je vhodnější překlad územněsprávní jednotky na palestinských územích než gubernie (to fakt zavání carským Ruskem). Tak bych navrhoval to u těch pahýlků co jsi založil, změnit, dokud na to ještě neodkazuje spousta budoucích článků o palestinských obcích. Co ty na to?

Jo a pak jsem ještě koukal, že chaim založil článek o radě osad Ješa a používá přepis Rada Ješa' tedy s apostrofem na konci. Měl jsem pocit, že ajin a alef na konci slova se nemusí apostrofem přepisovat. Nejsem ale kovanej hebraista a tak do toho nechci Chaimovi kecat pokud nebudu mít jistotu. Můžeš se k tomu prosím vyjádřit? Je to důležitý i pro mé budoucí články. Dík a hezký popesachový den:), --Davcza 9. 4. 2010, 10:16 (UTC)

Šabat šalom :) no určitě souhlas. Já právě nevěděl jak to správně přeložit a taky mi tam ta gubernie evokovala carské Rusko a Gogolova Revizora :) Co se Ješi týká, tak to asi moc neporadím. Já, leč horoucně pro Izrael planu a články o něm zakládám, hebrejštinou prakticky nevládnu (za což si často nadávám). Vždycky jsem projel tak deset lekcí biblický hebrejštiny a pak mi do toho něco vlezlo. Takže rozeznám část "abecedy", ale tohle už je out of my level. Určitě by věděl kolega správce Dan Baránek, ale je toho času studijně vytížen. Já teď akorát dodělávám Goldu (bez ustání zamodřuju a udělám ještě nějaké změny a šup s ní do hlasování. I tobě hezký popesachový den a pěkný víkend :) --Faigl.ladislav 9. 4. 2010, 19:09 (UTC)

Aha:) No, na to ti můžu poradit jediné - zahoď učebnici biblické hebrejštiny a nakup si pár cédéček s tou nejromantičtější a nejuřvanější mizrachi pop-music (osobně doporučuju Sarit Hadad). Za pár týdnů budeš válet ivrit jedna radost ;) Ok, já zkusím kontaktovat kolegu Baránka. Jo, a teď koukám, že si založil ha-Bonim Dror. To se mi hodí. Už jsem na to měl asi 100krát odkazováno z mých článků a zrovna před pár hodinama jsem si rozmýšlel jestli to nemám konečně napsat. Čau,--Davcza 10. 4. 2010, 00:06 (UTC)

Jicchak Rabin[editovat | editovat zdroj]

Ahoj! rád bych ti udělil tuto speciální hvězdu za nejlepší článek Jicchak Rabin. Je úžasný! díky za něj! Pěkný zbytek víkendu a úspěšnou Goldu přeje --Hagar 11. 4. 2010, 15:50 (UTC)

Moc děkuju Hagare :) Jsem opravdu rád, že se články líbí :) --Faigl.ladislav 11. 4. 2010, 15:52 (UTC)


Ladislav Karoušek[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, můžeš se kouknout na heslo Ladislav Karoušek? Podle tohohle se jedná o copyvio, ale mate mě, proč po jeho odstranění tam ten kopírovaný článek Vrba vrátil (viz historie článku). A nebo jsem něco přehlédl? Díky --Kixx 13. 4. 2010, 16:41 (UTC)

Imho to je copyvio jak vyšité. --Faigl.ladislav 13. 4. 2010, 17:54 (UTC)

Honeybot[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díval jsem se, že jsi vyhodnotil pokusné editace Honeybota jako úspěšné a udělali mu vlaječku. Pokud se na ty editace pečlivě podíváš, tak mají anglická shrnutí a například při úpravách duplicitních referencí postupuje boťák tak, že zkopíruje celý obsah reference do parametru name… Neřekl bych tedy, že v současné době je toto bezchybný robot, který by měl být skryt v posledních změnách. Napsal jsem tedy majitelce výhrady a pokusím se je s ní řešit. — Jagro 13. 4. 2010, 22:31 (UTC)

dílčí článek v sekci článku[editovat | editovat zdroj]

Zdravim!

Jde mi o zmenu v docu sablony {{Viz též}}. Nechci resit opravnenost toho editu, vlastne jsem opravdu spekuloval... Mel to vlastne byt navod k myslence, ze se {{Podrobně}} stala zbytecnou/duplcitni. Tedy tema pro zapracovani do diskusi, nekam... Tak dokud se takova diskuse nerozjela, bych to tam i nechal...

Jde mi o tuto formulaci: "dílčí článek v sekci článku". Nerozumim temto pojmum: "dílčí článek" vs "sekce článku". ...ja navic pouzivam terminy "kapitola" a "podkapitola", tomu by nejspis odpovidala "sekce článku": Nejen v te smazane casti jsem se snazil linkovat WP pravidla a napovedu. Kam byste to nasmeroval vy, tyhle dva pojmy? ...nejen, ze si to tu vysvetlime my dva, ale at tomu rozumi i ostatni.

Takze jaky "dílčí článek"?! ...neni to spise mlzeni? Abychom pak nejakeho uzivatele spise nezmatli: Chtelo by to navod, jak mezi temito tremi sablonami rozlisovat. {{Viz též}}, {{Podrobně}}, {{Hlavní článek}}. Takze asi delsi diskuse... U sablon samotnych. Ale "dílčí článek" uz radeji tady. Diky! --Franta Oashi 19. 4. 2010, 01:23 (UTC)


Moje osobní stránka[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych znal důvod, proč jste smazal mojí osobní stránku, kterou jsem ještě ani nedotvořil. Děkuji Mapaf -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Mapaf (diskusepříspěvky)

Pěkný den, důvod je prostý. Vaše uživatelská stránka odporovala Wikipedie:Uživatelská stránka, kde se mimo jiné píše, že by uživatelská stránka neměla obsahovat „Názory, které nemají vztah k Wikipedii ani jinému encyklopedickému materiálu.“ Vzhledem k tomu, že Vaše uživatelská stránka obsahovala pouze takováto názory ještě navíc velice rozsáhlé, myslím, že nebylo co řešit.
Pokud chcete mít nějaký prostor, kde budete sdělovat své názory, tak si založte blog. Wikipedie takovýmto místem není.--Faigl.ladislav 20. 4. 2010, 10:21 (UTC)

Svoji stránku jsem tedy upravil, avšak to něco jsem tam musel nechat s poznámkou "toto je můj osobní názor", tudíž se z toho stala vlastně objektivní pravda, jelikož je pravda že si to myslím, však to samozřejmě nepotvrzuje pravdivost mých myšlenek. Myslím ale, že pokuď tam tato informace nebuce, pokuď tam bude jen telefoní seznam absolvovaných škol, kontaktních a osobních údajů, nikdo nepozná mou skutečnou osobnost z wikipedie, tím tedy bude stránka zkreslená a bude kupříkladu vyvolávat mnoho různých jiných pohledů na mě, které budou třeba nesprávné a neopodstatněné. Takhle si o mě může každý dozvědět více a udělat si svůj vlastní názor, dobrá tedy ale, když myslíte, budu toto asi muset přesunout na nějaký blog, jak říkáte. Nemohl by jste mi poradit nějaký dobrý? Je vhodné na své osobní stránvce uveřejnit svůj profil na sociální síti facebook?

Jak vytvořit Infobox[editovat | editovat zdroj]

Jsem jeden z několika málo aktivních přispěvovatelů na nedavno nově založeném wiki-systému a rád bych na něm vytvořil něco jako infobox, ale vůbec se mi nedaří. Pokoušel sem se vzít si za příklad zdejší šablony, ale absolutně se v tom ztrácím. Sotva vytvořím jednu šablonu, potřebuju vytvořit dvě další, aby mohla fungovat a takhle skoro pořád dokola, aniž by se mi podařilo vytvořit něco, co by skutečně fungovalo. Proto se zde obracím s žádostí o pomoc, jak jednoduše vytvořit něco jako infobox na wiki.
Niusereset 20. 4. 2010, 23:29 (UTC)

Ahoj, přiznám se, že nechápu to o nedávno nově založeném wikisystému? Jinak pokud jde o infoboxy zde na wiki, tak já je vytvářím nebo přetvářím pomocí šablony Šablona:Infobox, případně mrkni na Šablona:Infobox Osoba, jak to pak vypadá v použití. --Faigl.ladislav 21. 4. 2010, 01:17 (UTC)
Wikipedie není jediný web na kterém fuguje wiki-systém. Jsem jeden z editorů relativně nově vytvořené wiki, která je na té české zcela nezávislá. Což znamená bez jakýchkoliv šablon. Chtěl bych tam vytvořit infobox, podobně jako je tady na české wikipedii ale moje pokusy vzít si za vzor co je tu selhávají na tom, že tady existuje celá škála navzájem propojených šablon a každá šablona pro svou funkci využívá řadu dalších a tak podobně. A já se v tom nevyznám a nedaří se mi. (ne, nejdeo žádou konkurenci, jde o systém mající za cíl vytvořit wiki-databázi informací ohledně jednoho projektu, kterého se účastním)
Niusereset 21. 4. 2010, 10:05 (UTC)
Ladislave, já do toho s dovolením vstoupím, Niuseresete (uf, to je prstolam:)), myslím, že to, co ty potřebuješ by se dalo vyřešit relativně snadno. Nevycházej ze šablony Infobox (a jím podobným), pouze si článek s požadovaným infoboxem najdi a přes (často ctrl + u) zorazení zdrojového kódu si najdi samotný kód infoboxu. často to bývá tabulka (ohraničení
<table></table>
) a posléze zkopíruj kód do tvé budoucí šablony na tom daném wikisystému. Posléze do buněk, které chceš ovládat šablonou vprav parametry a dále už používej šablony tak, jak se používají tady. Příp. se ptej dál.--frettie.net 21. 4. 2010, 13:17 (UTC)
Pokud jsem to pochopil, tohle je dokonalý návod jak tam vložit tabulku s informacema do jednoho konkrétního článku. Což je něco co bych zvládnul sám a co zrovna nepostrádám. Potřebuju vytvořit pár tématicky zaměřených infoboxoidních šablon. Nastavit barvy, doplňované parametry a pak to nechat všechny uživatele jednoduše používat a vkládat do stránek s patřičným tématem. Ale nedaří se mi takovou šablonu vytvořit. Chybí nám tam kompletně jakýkoliv šablonový základ a já ani nevim kde začít. A nerozumím tomu. Tady šablony používat umím, vždy kouknu jak která funguje a podle toho tvořím, ale tam nefunguje skoro nic. A takovou šablonu, do které se dá doplňovat údaje šité na míru danému článku sám vytvořit neumím.
Pokoušel sem se postupovat podle zobrazení použitých šablon u infoboxu a zpětnym inženýrstvím to vytvořit u nás, ale začínám zprostředka a chybí mi základ. Jenže jakmile se posunu o úroveň níž k šablonám, které ke svému fungování používá infobox, zjistim že ty šablony používaj každá několik dalších a tak pořád dokola. A protože tam nic není, žádné šablony, většina z toho, co vytvořim, nefunguje.
Niusereset 21. 4. 2010, 15:59 (UTC)
Infobox, a tim spise i jeho derivaty, uz jsou hodne hi-level sablony. Cokoli odkazuje na / kdekoli najdete dvojite { a }, je to sablona. Aby vam fungoval Infobox jako template pro dalsi infoboxí sablony, holt si ho budete muset cely vytvorit (treba i copy&pastem) i u vas, a to vcetne vsech jim pouzivanych sablon. Nebojte, neni jich zase tak moc... Jestli pujdete cestou copypastu, tak to odhaduji na cca 20 (max 40) + u kazde jeste doc. A nebojte: na dno nakonec pri te dekompozici narazite! ;) Tou "slozitosti" se nenechte odradit: Sice zdaleka ne vsechny ty pouzite nastroje budete opravdu potrebovat (znovupouzivat), ale nez si to vsechno u seb oeditovat, to uz ten C&P bude rychlejsi.
Kdyz si tu na WP otevrete {{Infobox}} pro editaci, wiki system vam dole zaroven udela i sumar vsech potrebnych sablon, jim pouzivanych. A ty by mely stacit! Drzim pesti. ;) --Franta Oashi 21. 4. 2010, 16:31 (UTC)
A jeste vas upozornim na existenci pripadnych podstranek! Treba doc je tak delany, ale mohou tak byt o pomocne pod-templaty. --Franta Oashi 21. 4. 2010, 16:33 (UTC)
Jen doplním, že ne vždy stačí. Někdy je i potřeba změnit základní rozhraní. Spíš bych ale doporučil Wikipedie:Pod lípou (technika). Já jsem spíš taky copy+paster a pokus+omyl :) --Faigl.ladislav 21. 4. 2010, 16:34 (UTC)
Já to tak zkusil a začal metodou C&P ale jakmile sem rozkliknul jednu ze šablon potřebných pro Infobox, tak ta zase potřeboala tři další... ono se to strašně blbě vytváří, když to člověk dělá od prostředka a pořád nic nefunguje, aby moh vidět nějaký pokrok. A to už teď se těšim, že podobný martyrium mne čeká ještě i u Navboxu. A co se dokumentace týče... dodnes sem nepochopil proč je takhlebokem a ne v noinclude jako dřív. Zjednodušilo by se mi to aspoň o třetinu stránek, který teď budu muset vytvořit.
Niusereset 21. 4. 2010, 16:54 (UTC)
Fajn, už to po mně vyžaduje na naší wiki po překopírování šablonu, která tady neexistuje, ale v kódu je. Zeby to byl tygl parser?
Niusereset 21. 4. 2010, 17:10 (UTC)
Já bych si jen dovolil poznámku, že ono takhle naslepo se dost těžko radí, když tázaný vlastně nevidí kde je problém. Hodně závisí na nastavení příslušné wiki a nainstalovaných rozšířeních, a na tom, co od infoboxu očekáváte. Při nastavení jaké má cs.wiki lze průměrný infobox napsat s jednou pomocnou šablonou. --Reaperman 21. 4. 2010, 17:22 (UTC)

Což se tedy přesunout Pod lípu do patřičného chlívečka? Beztak jde už tato diskuse mimo mne a akorát mi pořád blikáte, že mi někdo píše ;) --Faigl.ladislav 21. 4. 2010, 17:24 (UTC)

Done and done.
Niusereset 21. 4. 2010, 17:28 (UTC)

Elektronický archivační systém Leitz - Elektronische Leitz Ordner[editovat | editovat zdroj]

Zajímal by me důvod vymazání stránky o Elektronische Leitz Ordner. 2 nezávislé zdroje byly doloženy. (Německá a Maďarská wikipedia článek schválila.) Předem děkuji za odpověď. Ondřej 213.151.92.10 21. 4. 2010, 09:37 (UTC)

Odpovím, jen prosím o strpení, jsem vytížen. --Faigl.ladislav 25. 4. 2010, 09:10 (UTC)

Tak jak to vypadá s odpovědí? Nezapomněl jste na mě? Ondřej 213.151.92.10 14. 5. 2010, 11:55 (UTC)

Dobrý den, omlouvám se za zdržení. Byl jsem studijně v zahraničí a teprve se vracím do běžnějšího režimu. Předně to, že článek existuje na jiné Wikipedii nemusí automaticky znamenat, že je jeho významnost doložena (každá Wikipedie má v zásadě svůj vlastní systém na dokládání významnosti). Aby článek splňoval podmínky encyklopedické významnosti musí vyhovovat Wikipedie:2NNVZ, tj. 2 nezávislé, netriviální věrohodné zdroje. Nezávislý znamená jednak, že je subjekt článku nesmí o sobě psát, publikovat na svém webu, či je nesmí psát někdo, kdo je na subjekt článku napojen (například prodejce o produktu), ale i to že musí být 2 různé (tj. ne např. dva články v nytimes.com). Netriviální znamená, že nemůže jít o jednoslovnou, jednovětnou zmínku (takže, když bude celý článek o např. hudebním festivalu a pak tam v jedné větě bude, že jsem tam hrál na bicí, tak to nebude stačit jako zdroj dokládající mou významnost). Nu a věrohodnost znamená, že zdrojem nesmí být třeba blog. Článek byl tedy smazán, jelikož výše uvedené podmínky nesplňoval.--Faigl.ladislav 14. 5. 2010, 12:58 (UTC)

Jehuda Kurt Unger[editovat | editovat zdroj]

Ahoj! Jseš jako blesk, než jsem Tě stačil požádat o kontrolu hebrejských reálií a transkripce (stydlo mi kafe), tak jsi to udělal. Díky! Není o Ungerovi něco na hebrejské wiki? Nebo na Commons Zdraví--Gampe 25. 4. 2010, 07:23 (UTC)

Ahoj :) ještě na to kouknu, ale teda příležitostně, asi až zítra nebo ze začátku týdne. Mám toho teď až nad hlavu, tak sem jen nakukuju :) --Faigl.ladislav 25. 4. 2010, 09:10 (UTC)

Dík! Myslím, že nehrozí nebezpečí z prodlení... --Gampe 25. 4. 2010, 10:50 (UTC)

Golda[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj! Přišel jsem ti udělit další 2 vyznamenání :). První máš na moc pěkné NČ Golda Meirová. (Při tvé produkci na poli židovství rychle dochází hvězdičky :D, ale ještě nějákou jsem v "šuplíku" vyštrachal). To druhé za další hezké DČ Jicchak Ben Cvi. Díky za všechny články. Doufám, že tvá dovolená nebude dlouhá! Každopádně si ji užij! Měj se hezky a ještě jednou díky za krásné články! --Hagar 27. 4. 2010, 15:51 (UTC)

Téda, ten odznáček jsem už viděl někde na en.wiki tuším, tak je pro mně pocta ho dostat :) Moc děkuju a jsem rád, že se články líbí a jsou čtivé. Plánů je spousta, jen koncem semestru toho času bývá pohříchu málo. Ale snad se to brzy zlepší. Ještě jednou díky! --Faigl.ladislav 27. 4. 2010, 16:10 (UTC)

Evropská vodní doprava[editovat | editovat zdroj]

Žádost o obnovení článku Evropská vodní doprava. Smazat ho bez řádné diskuse jen na základě šablony zpochybňující významnost, a to navíc když jsi opomenul na umístění šablony upozornit tvůrce článku, bylo velmi nerozvážné. Zpochybňovat významnost dominantního vltavského dopravce, který je vlastníkem Pražské proplavební společnosti, mi také nepřipadá rozumné. --ŠJů 1. 5. 2010, 22:40 (UTC)

Infobox Umělec[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosímtě, ty umíš výborně dělat takové techničtější šablony (viz tvá UP nebo portál: Geografie) tak jsem tě chtěl poprosit, jestli bys k Infoboxu umělec nepřipojil sekci: Citát sám si na to netroufám, protože bych ho mohl nádherně pohnojit. Moc díky --El Barto 13. 5. 2010, 19:48 (UTC)

Bonsoir, prozatím jsem tam přidal citát takhle jednoduše. Až se bude infobox převádět na šablonu infobox, tak se to může udělat elegantněji. Buď zdráv --Faigl.ladislav 13. 5. 2010, 20:29 (UTC)

Diskuse:Židé[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys pomoci na Diskuse:Židé? --Vojtech.dostal 14. 5. 2010, 17:11 (UTC)

Článek týdne[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den (vlastně dobrou noc), jste-li teď tak aktivní, vložte prosím další článek týdne a obrázek týdne, když na to ostatní kašlou. Díky.

Nový článek týdne jsem tam nějakým hrozným způsobem nacpal, Vy se zdá se teď pokoušíte o něco podobného u obrázku týdne. Dobrou noc!
Můžete tedy prosím ony pověřené wikipedisty vzbudit?
Pokud nebudou podklady připraveny včas, nic se nestane, neb do té doby budou na hlavní straně článek a obrázek týdne z minulého týdne. Na včasném vyřešení situace se pracuje. --Faigl.ladislav 17. 5. 2010, 00:38 (UTC)

"Prověřený uživatel"[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Všiml jsem si, že jste teď hromadně přesouval uživatele do skupiny Automatičtí strážci, a to se shrnutím "prověřený uživatel". Mohu se zeptat, jakým způsobem jste je prověřoval? Díky. Jan.Kamenicek 19. 5. 2010, 15:55 (UTC)

Pěkný večer. Tak když kouknete, tak uvidíte, že jsme se na této úpravě oprávnění podíleli všichni byrokrati zhruba obdobně, a to jak na základě vlastního uvážení, tak na základě doporučení. "Prověřený" případně "zaběhnutý" uživatel znamená, že uživatelovy editace jsou bezproblémové, že třeba působí na Wikipedii již nějaký pátek. Celé to je proto, že uživatelé, jenž nejsou zařazeni ve skupině automatičtí strážci se v seznamu nových článků se zobrazují žlutě, zatímco ti ve skupině automatických strážců nejsou barevně označeni. Usnadňuje to patrolling, kdy člověk nemusí odklikávat článek třeba takového Ioanna, že je v pořádku. V minulosti totiž automatickými strážci byli automaticky pouze správci a byrokraté. Přeji pěkný zbytek dne. --Faigl.ladislav 19. 5. 2010, 17:25 (UTC)
Já jsem si právě taky myslel, že se jedná o skupinu uživatelů s dlouhodobě bezproblémovými editacemi. Proto mě udivilo, že tohle nevadí. Jan.Kamenicek 19. 5. 2010, 20:31 (UTC)
Jenom ještě dodám, že stejný uživatel měl krátce před tím podobný problém s obrázky, a byl na pravidla ohledně copyvií upozorněn, včetně s wikipedistou:Frimi&action=historysubmit&diff=4708531&oldid=4708462 upozornění, že copyvio se vztahuje i na texty. Přesto se po dvou týdnech řešil další problém. Když k tomu připočítám, že zde celkově působí pár měsíců, nemůže být o "prověřeném uživateli" ani řeči.
Jsou i ti ostatní "prověřeni" stejně důkladně? Jan.Kamenicek 19. 5. 2010, 20:42 (UTC)
Přiznám se, že Frimi patřil do skupiny uživatelů navržených pro zařazení do skupiny kolegou Tchořem. Procházel jsem tak pouze aktuální editace a jelikož ty byly bez problémů, přiklepl jsem jej do skupiny. Na základě uvedených informací jsem Frimiho ze skupiny automatických strážců opět vyřadil. Příště budu i od kolegů doporučené lidi raději prověřovat důkladněji. Díky za info --Faigl.ladislav 19. 5. 2010, 22:25 (UTC)
Ahoj, to je evidentně tak trochu i moje chyba (je-li to chyba  ;-)). Řídím se při navrhování hlavně tím, že pokud někomu odžluťuji už (řekněme) dvacátý bezproblémový pahýl, tak se mi zdá, že už je to ruční odžluťování zbytečná práce. A když jsem ho navrhoval, tak jsem spíš než do diskuse (kam jsem asi nekoukal) koukal na historii založených článků a pár jsem namátkově prověřil a skutečně se mi zdá, že posledních pár měsíců jsou jeho články bez problémů, takže nevidím důvod proč je ponechávat žluté. Čím víc automaticky neodžlucených článků, tím víc práce pro správce. Osobně mám dojem, že správci odžlucování spíš nestíhají než stíhají, takže bych považoval za lepší brát Frimiho za prověřeného a ušetřený čas věnovat lepšímu ověřování článků jiných, ale názory na to samozřejmě můžeme mít různé ;-).--Tchoř 25. 5. 2010, 21:27 (UTC)

Měřte všem stejně[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,

nerozumím tomu, proč jistého anonymního uživatele káráte [1] za něco, co u zkušených wikipedistů nevadí (viz [2], [3]). Z této mé editace [4] je snad zřejmé, jakou podobu příloh jsem v tomto článku zamýšlel. --Honzi84 21. 5. 2010, 16:12 (UTC)

Ladislave, zde musím Honziho podpořit. Debata, která kdysi na toto téma probíhala, vyzněla pro obě varianty, s tím, že měnit v článku pouze toto se nedoporučuje. Pokud chce někdo článek rozšířit, tak prosím, jinak mi to ale přijde jen jako uměle vyvolávaná editační válka. Přeju hezké odpoledne všem. Jirka O. 22. 5. 2010, 12:17 (UTC)
Ahoj Jirka O., dost zjednodušuješ. Co píšeš ty, se týká pouze členění. Nikde neexistuje názor, že poznámky = reference. Dohodlo se, že se pro tuto sekci bude používat název reference. Poznámky jsou zcela něco jiného a Honzi revertuje na částečně špatnou verzi. Pokud Honzi revertuje pozici překladu, tak OK, zbytek by dělat neměl. Jinak je ještě dobré k přečtení vlastnění článků. Honzi84 a ani nikdo jiný články nevlastní, takže je potřeba počítat s tím, že další budou články editovat, i když se to člk, co to napsal líbí či ne. S pozdravem --Chmee2 22. 5. 2010, 12:21 (UTC)
Jasně, že nikdo články nevlastní :-) Přijde mi to však jako spor o nic, jeden naschvál za druhým. Ale s tím jistě souhlasíš taky. Myslím, že by všichni měli vzít v úvahu i to, co všechno Honzi pro wiki udělal, úplně tomu, že každý je nahraditelný, totiž nevěřím. Bez něj bych např. ty římské císaře nikdy dohromady nedal. A nebylo by spousta jiných věcí. Já zásadu padni komu padni prostě moc neberu, stejný pohled mám ostatně i na Cinika. Jirka O. 22. 5. 2010, 12:53 (UTC)

Pěknou sobotu všem. Předně bych chtěl předeslat, že jsem pouze konal v duchu onoho doporučení. Nemám nic proti tomu, když si uživatel, jenž článek přepracovává či vytváří zvolí podobu zápatí (když už zde máme takovou možnost). To však nebyl případ oné anonymní IP adresy, která nedlouho po sobě editovala dva články, u nichž jediné co změnila byla podoba zápatí. Vězte, Honzi84, že pakliže by se jakýkoli zavedený kolega pustil do hromadného upravování zápatí, upozorním jej obdobně.

@Jirka O: Možná došlo k dvojitému nedorozumění, já žádnou podobu zápatí v oněch článcích neprotlačoval (dostal jsem se k nim pouze v rámci patrollingu). Naopak jsem protlačování jedné verze bránil (kromě toho nevím o jaké editační válce mluvíš?). Navíc (tvá druhá reakce) to vůbec nemá nic společného s Honzi84 neb šlo o anonymní IP adresu a Honzi84 mi pouze poté napsal svůj názor (tj. revertoval jsem IP adresu, ne jeho). Jako Wikipedistu si jej pro jeho kvalitní články (viz jeho soutěžní) velice vážím. --Faigl.ladislav 22. 5. 2010, 16:41 (UTC)

Myslím, že je to ok, jen jsem si všiml, co se s tím článkem děje a těch revertů tam bylo hodně. Vím, žes revertoval jen jednou a jen to ípéčko (a chápu, že v rámci patroly je to běžné). Obecně jsem cítil potřebu Honziho podpořit, právě pro to, cos napsal v poslední větě. Měl jsem v minulých dnech pocit, že se trochu zapomíná na jeho práci zde – sám bych ho klidně navrhl na nějakou mimořádnou cenu za systematičnost, s jakou k vytváření článků přistupuje. Ono nejde jen o to napsat dlouhý článek, ale i si zjistit všechny pojmy, aby to sedělo atd. Měj se hezky a ber to prosím takhle. Jirka O. 22. 5. 2010, 17:15 (UTC)

Heumannova metoda[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím Tě, proč nejde přesunout článek Metody řešení průjezdu obloukem na původní, výstižný název Heumannova metoda a Metody spojování kolejnic přesunul Milan.P na Kolejnicový spoj bez problémů?--PetrS. 25. 5. 2010, 19:58 (UTC)

Ahoj. Je to z toho důvodu, že u Heumannovy metody (když mrkneš do historie) tam je několik revizí. Aby mohl přesun udělat běžný uživatel, nesmí tam být. V případě, že jsou, musí takovou stránku správce smazat pro umožnění přesunu. Koukám tedy, že šablonu pro přesun již podzemnik před měsícem vložil, ale jak vidím v diskusi, tak je jeden pro a jeden proti. Tématice nerozumím, tak si netroufám to rozstřelit. Chtělo by to buď, aby se k otázce vyjádřil odborník nebo, aby bylo pro jeden název víc lidí. --Faigl.ladislav 25. 5. 2010, 20:05 (UTC)
No to je právě to, že to uvázlo na mrtvém bodě. Dneska jsem sepsal Vogelovu metodu, což je řešení průjezdu obloukem geometricky. Heumannova metoda řeší toto silově. Obě metody jsou v českých železničních kruzích známé pod těmito jmény. Zatím jsem se nedopátral, jak je to v německy a anglicky mluvících zemích, vygooglit se mi to nepodařilo. Myslím, že historický úvod z heumannovy metody by třeba i šel přesunout do toho podivného pahýlu Průjezd obloukem, ten je ovšem nutné přepsat. Zkusil bych to asi takto. 1. Kolej a vozidlo - odstředivé zrychlení vyrovnané a nevyrovnané, 2. Pojezd a kolej - Vogelova a Heumannova metoda, t.j. vyšetření geometrické a silové (jen stručně s odkazem) 3. Dvojkolí v oblouku - vliv kuželovitosti, ekvivalentní konicita, 4. Příklady pojezdů v oblouku. No, jak bude čas, ale už jsem začal. Mimochodem, domnívám se, že Milan.P je reinkarnací W.Rebela, alias Hapesofta. --PetrS. 25. 5. 2010, 20:51 (UTC)
A proč neuděláte souhrnný článek tam kde je a z něho neodkazujete za pomoci šablony {{podrobně}} na články o konkrétních metodách, kde je můžete více rozvinout? Myslím, že takové řešení bude pro čtenáře nejpřínosnější. Palu 25. 5. 2010, 20:54 (UTC)

No to mám právě na mysli. Průjezd obloukem bude takový úvodní článek a bude odkazovat na ty podrobné. --PetrS. 25. 5. 2010, 22:35 (UTC)

categorytree[editovat | editovat zdroj]

Nevíte, proč najednou nefunguje  ?

Děkuji, --Svajcr 27. 5. 2010, 13:05 (UTC)

Ahoj, už koukám funguje. Taky jsem neměl tušení a obrátil jsem se na kolegy na irc, ale nějak ten můj dotaz zapadl a já už pak byl busy kvůli škole. --Faigl.ladislav 28. 5. 2010, 15:05 (UTC)

Doktrína Dahíja[editovat | editovat zdroj]

Hello! Since I'm not fluent in Czech (I'm active primarily in ru-wiki), I thought it would be better for me to refrain from developing a lengthy discussion over the issue, and I've figured that I should rather address you, following my observations on you being a leading Czech-speaking expert on Israeli issues. :) If you manage to find a minute of spare time, please notice this article: Doktrína Dahíja. As far as I can understand, the alleged "doctrine" is presented in the article as an official doctrine of IDF. This is certainly far from truth: no one in IDF has ever planned to bomb civilians as an act of retaliation or intimidation, and the words attributed to Gadi Eizenkot are clearly to be understood in the context of the heated debate over the last Lebanon war. If anyone insists on keeping this article, it apparently should be somewhat rephrased, but, again, I can't see myself trying to edit it in Czech... -- Prokurator11 28. 5. 2010, 13:52 (UTC)

Židovské svátky[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych dát na portál náboženství aktualizované židovské svátky, aby se to jednou nastavilo a pak automaticky aktualizovalo. Problém s židovskými svátky je, že jsou dle židovského a ne gregoriánského kalendáře, tedy pro nás nepravidelně. Myslíte, že by mělo smysl založit např. šablonu pro každý ze svátků, která by vracela datum pro zadaný rok? Vypočítané datumy jsou shrnuté do 2050 zde: Židovské svátky 2000-2050--DeeMusil 30. 5. 2010, 19:54 (UTC) Vzhledem k absenci odpovědi usuzuji, že svou trochou do mlýna ohledně židovských svátků na portál Náboženství (a to i když praděpodobně víte jak na to a dali by se to použít na Vámi spravovaném portálu), nepřispějete. Zkusím si to tedy vyřešit sám...--DeeMusil 6. 6. 2010, 16:05 (UTC)

Přesun[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jen pro příště, není asi vhodné přesouvat stránku se sporným názvem, o kterou se vede spor a používat k tomu práva správce (mazání přesměrování z „původního“ respektive nového názvu). Jinak je lepší nejprve v diskusi najít shodu a pak to někam přetáhnout, takto podporuješ potenciální revertační bitvu a případně tě může někdo nařknout, že k tomu používáš i práva správce, což je zbytečné. Zkus si případně na to dát příště pozor. Měj se hezky a v dobrém Chmee2 31. 5. 2010, 18:54 (UTC)

Ahoj, v době, kdy jsem přesouval jsem nezaregistroval diskusi nad názvem (koukal jsem do diskuse při začátku editace a pak už ne). Samozřejmě v případě, že bych věděl o diskutabilnosti názvu řešeného v diskusi, tak bych nepřesouval. Příště dám většího majzla. --Faigl.ladislav 31. 5. 2010, 19:00 (UTC)

Vlajka Izraelu[editovat | editovat zdroj]

Nazdar Ladislave! Našel jsem divnou vlajku v stránce Nice (seznam partnerských měst) : Nevím jak to "revertovat" ? Děkuji předem za pomoc. --Jfblanc 2. 6. 2010, 09:16 (UTC)

Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:Varování - Medicína[editovat | editovat zdroj]

Domnívám se, že není zrovna vhodné uzavírat DoS, ve kterém se člověk poměrně razantně vyjádřil, těžko to pak může být nezaujaté, když by jiné uzavření muselo navíc znamenat, že člověk uzná, že se mýlil. Žádat o revizi smazání nebudu, spíš počkám, až se zvýší poptávka, aby Wikipedie byla prostě encyklopedie, ne návod k životu, a navrhnu to znovu. --Tchoř 3. 6. 2010, 07:38 (UTC)

Nenazval bych můj příspěvek razantní. Co se týká uzavírání AfD v němž člověk sám hlasoval, tak původně jsem se takovým vyhýbal, ale po diskusi na IRC mi bylo řečeno, že v tom není problém. Jinak si myslím, že nemáš pravdu. Například co se týče šablony Nobelova cena, tak tam jsem tuším byl jediným, možná jedním ze dvou, co hlasovali pro ponechání, přesto však, pokud bych měl čas ono AfD uzavřít, tak bych jej vyhodnotil ve smyslu smazání, neboť tak ta diskuse vyzněla.
P.S. Budu teď několik dní mimo dosah internetu, tak se nezlob, že případně nebudu moci reagovat.--Faigl.ladislav 3. 6. 2010, 07:53 (UTC)

Automatiční správci[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Povýšil jste mne bez varování na automatického správce. Hledal jsem, co to je, ale nenašel. Díky za vysvětlení.--Railfort 3. 6. 2010, 17:34 (UTC)

Dovolím si odpovědět za kolegu - Wikipedie:Automatičtí strážci, jedná se o to, že se vámi vytvořené stránky správcům nezobrazují žlutě (jako u ostatních článků založených nesprávci), ale normálně bíle (jako u článků založených správci). Jedná se o to, že jste již zavedený přispěvatel a je tedy zbytečné, aby správci kontrolovali každý váš nový článek, zda neobsahuje vandalismy. S pozdravy --Silesianus 3. 6. 2010, 17:39 (UTC)
Nevím jestli se Vám také zobrazí žlutě nové neprověřené články, které můžete potvrzovat jako ověřené.
Aby to měl Ladislav Eden chronologicky, tak jsem přesunul. --Kacir 3. 6. 2010, 17:50 (UTC)

Díky za reakci hoši, byl jsem teď několik dní mimo (jak jsem ostatně avizoval). Odpověděl bych ve stejném smyslu. Jen pro Railforta dodám, že povyšování na automatického správce bylo zavedeno v takové podobě, že je v kompetenci byrokratů. Je tedy na jejich zvážení koho povýší, případně může k povýšení kdokoliv kohokoliv doporučit (viz. návrhy na nástěnce byrokratů). Samozřejmě je vhodné (pakliže nejsou obeznámeni s konkrétním uživatelem důvěrněji, např. díky častějšímu setkávání se na RC apod) prověřit uživatelovy editace, diskusní stránku a délku působení. Důvody proč byla tato kategorie uživatelů zřízena již byly vysvětleny výše, myslím, že netřeba opět říkat to samé. Pokud byste měl ještě nějaké otázky, mile rád Vám je zodpovím. Přeji pěkný zbytek víkendu. --Faigl.ladislav 6. 6. 2010, 16:22 (UTC)

„...hoši, byl jsem teď několik dní mimo... “ Jen několik dní? :) --Kacir 6. 6. 2010, 19:22 (UTC)
Tomu se říká zkouškový, frajere :-D --Faigl.ladislav 6. 6. 2010, 19:48 (UTC)
„...hoši, byl jsem teď několik dní mimo... “ :V --Kacir 6. 6. 2010, 20:10 (UTC)

Čau :-)[editovat | editovat zdroj]

Čau Láďo, měl bys nějaký návrh na další masakr? Nějak mě zas chytá atentátnická nálada :-))) S pozdravem --Gothic2 4. 6. 2010, 18:22 (UTC)

Být tebou bych počkal den, a pak se uvidí ;-). Jinak co takhle pokračovat v americké řadě a střihnout si třeba Lincolna či McKinleye? --Silesianus 4. 6. 2010, 18:37 (UTC)
Teda Petře, takovýhle provokace a ještě na mý diskusní stránce :-P Tím spíš, když je čímdál jasnější, na koho to měl být masakr/lynč (a že to palestinští Arabové "umí"). Ještě je štěstí, že izraelští vojáci měli tolik síly a sebeovládání, že při bránění vlastních životů nepostříleli těch zlosynů víc.
@David: no jako "masakr" by se určitě dala označit Bitva o Latrun (en:Battles of Latrun), respektive ona to byla série bitev, ale Izraelci při nich utrpěli hrozný ztráty. Jinak pokud jde o skutečný masakry, tak mám na skladě následující ještě nezpracovaný a významný a zajímavý události: en:Hadassah medical convoy massacre, en:Kfar Etzion massacre, en:Mercaz HaRav massacre, en:Maxim restaurant suicide bombing .. a pak z těch kratších z druhé intifády: en:Murder of Shalhevet Pass, en:Sbarro restaurant suicide bombing, en:Ben Yehuda Street bombings. Snad si něco vybereš :) každá ruka se hodí (já jsem teď kvůli zkouškovému a vymýšlení diplomky dost busy). --Faigl.ladislav 6. 6. 2010, 16:53 (UTC)
Supr, díky za náměty. Na rozehřátí se mi zdá dobrej ten Yehuda Street bombings. Hele jak to mám vlastně správně česky pojmenovat (jde mi hlavně o ten název ulice)... mělo by to být: Bombový útok v Jehudově ulici, nebo Bombový útok v ulici Jehuda? Nebo to nechat jako bombový útok v Yehuda street? :-) Zdraví David --Gothic2 9. 6. 2010, 14:14 (UTC)
Jsem rád, že zaujaly :). Co se ulice týče, tak jméno pána, po němž se jmenuje, je Eliezer Ben Jehuda, takže bych volil název Bombové útoky v Ben Jehudově ulici (opravuji na množné číslo, neb šlo o sérii bombových útoků během řady let). --Faigl.ladislav 9. 6. 2010, 14:18 (UTC)

Breaucrat aceess[editovat | editovat zdroj]

Hello Ladislav, per request on Meta I have removed your beaucrat aceess. Regards, Leinad 9. 6. 2010, 22:18 (UTC)

Thx for quick reaction. --Faigl.ladislav 9. 6. 2010, 22:33 (UTC)

Wikikytička[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)
Ahoj, díky moc za velmi dobrý návrh, který mi značně ulehčí práci s Wikipedii, pomoc s jeho realizací a též další neocenitelné rady a pomoc! --Wespecz 10. 6. 2010, 17:51 (UTC)
Teda tos mě potěšil :) samozřejmě rádo se stalo a milerád budu dál nápomocen :) --Faigl.ladislav 10. 6. 2010, 18:37 (UTC)

Dotaz[editovat | editovat zdroj]

Zdravím a omlouvám se, že se na Vás obracím jen tehdy, když něco potřebuju. Ale několik hodin jsem psal článek Oddlužení (úpadkové řízení). Dneska jsem se na něj chtěl podívat a při hledání jsem zjistil, že je tady už kratší zpracování této látky v článku Osobní bankrot. Je to to samé (problém byl v tom, že O.B. byl v moc obecné kategorii a pod tímto názvem bych článek nikdy nehledal, což asi není moc silný argument). Teď nevím, jestli by bylo dobře do osobního bankrotu dát redirect, nebo... Děkuji za odpověď či radu, pohodový pátek a hezký víkend, Taavetti 11. 6. 2010, 09:35 (UTC)

Pěkný pátek. Já se ve finančnictví moc nevyznám, ale pakliže je to o jednom a totéž, tak by jednak měl být článek pod správným názvem (asi ten Váš, což?), a poté by měl být určitě vybrán článek kvalitnější (což je jednoznačně Váš). Pokud by text druhého článku ten Váš nemohl ničím obohatit, tak bude asi nejvhodnější z něj udělat redirect, s tím, že by ale chtělo ve Vašem článku uvést, že se takovémuto oddlužení může říkat i osobní bankrot. Toliko co můžu poraditi. Snad bude rada stačit. Přeji pěkný víkend --Faigl.ladislav 11. 6. 2010, 11:23 (UTC)
Jasné, že stačí, mockrát děkuji, Taavetti 11. 6. 2010, 13:19 (UTC)

Karapolis (Malūndaubė)[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, myslíte, že by pomohlo, kdybych prostě prozatím všechny problematické pasáže odstranil nebo dal do skrývacích uvozovek a tím mohl odstranit šablonu UO s tím, že je autor kdykoliv může doložit a z historie vrátit? Jde mi totiž o to, aby se místo takového kroku nakonec článek v odloženém smazání nesmazal, to by byla podle mě škoda. Lepší je podle mě strohý pahýl, jako ho mají na druhé iwiki, než nic. Díky za názor. Palu 12. 6. 2010, 11:41 (UTC)

Takže myslíte že ne? Palu 20. 6. 2010, 13:32 (UTC)
Dobrý den, promiňte to zpoždění v reakci, ale když jste napsal, vrcholilo mé zkouškové a poté jsem na váš dotaz zapomněl. V případě, že teď dojde k odstranění vět, může být šablona UO odstraněna. --Faigl.ladislav 20. 6. 2010, 15:34 (UTC)
Nakonec jsem toho nemusel mazat tolik. Tak doufám, že to na odstranění šablony UO stačí, ostatní údaje jsou buď zjevné (na první pohled z map) nebo ozdrojované, tudíž bych řekl, že by to mělo být v pořádku. Palu 20. 6. 2010, 17:20 (UTC)

Židovství a homosexualita[editovat | editovat zdroj]

Hezký den! Mohl bych poprosit o spolupráci na článku Homosexualita a náboženství, hlavně tedy na židovské kapitole? Případně pokud by se podařilo z toho udělat i samostatný článek, to by bylo úplně dokonalé. --Bazi 20. 6. 2010, 13:28 (UTC)

Pěknou neděli. Rád se zapojím, ale nevím jak budu časově stíhat, ještě mi dobíhá zkouškové a začátkem července odjíždím na dovolenou, ale alespoň něco do té doby snad zplácnu. Více času bych měl od poloviny července. V jakém časovém horizontu máš práci na článku v plánu? --Faigl.ladislav 20. 6. 2010, 15:42 (UTC)
Díky Ti za ochotu. Prozatím snad postačí nějaký obecný úvodní odstavec ke kapitole anebo možná i jen překlad z enWiki, od poloviny července s tím pak můžeme hnout víc. Ale jinak jsem schopen dohledat nějaké informace spíš ke křesťanství; v židovství se moc nevyznám, tím spíš v tom vzájemném žido-gayském postoji. --Bazi 20. 6. 2010, 17:10 (UTC)
Něco jsem do začátku dal dohromady. Až se vrátím z dovolené, tak mrknu po dalších zdrojích, snad se něco najde :) --Faigl.ladislav 27. 6. 2010, 17:36 (UTC)
Děkuji, dobrá práce. A hezkou dovolenou! --Bazi 27. 6. 2010, 17:58 (UTC)

Hi, would you be so kind as to give us support![editovat | editovat zdroj]

Hello, my most sincere apologies but I don't speak Czech and unfortunately I can understand very little of it. I hope you're doing fine and I sincerely apologize for this intrusion. My name is Claudi Balaguer (User Capsot from the Catalan Wikipedia and the Occitan Wikiccionari), I've just read your profile and I think that I have seen that you show a keen interest in cultures, languages and human rights, so I think that you understand very well what are a minorized language and culture and maybe I am not bothering you and you will help us... I'm a member of a Catalan association "Amical de la Viquipèdia" which is trying to get some recognition as a Catalan Chapter but this hasn't been approved up to that moment because Catalan has no state. We would appreciate your support, visible if you stick this on your first page and/or signing the link within the template: Wikimedia CAT. Supporting us will be like giving equal opportunity to minorized languages and cultures in the future! Thanks for your attention, I wish you a pleasant and sunny summertime, take care, na další, dobrý den, děkuji! Capsot 27. 6. 2010, 13:14 (UTC)

Hi, thanks for information. I've already heard about this effort but till today I didn't read it properly. I don't know any reason why Catalan community should not have right to has it's own chapter, thus I supported you :) --Faigl.ladislav 27. 6. 2010, 17:36 (UTC)
Děkuji so much for your support, I wish I knew more of your language to express my gratitude. I wish you all the best. Well, you know Chapters are currently thought as statal Chapters and I think that the idea of having stateless Chapters is not appreciated in certain places, so if it was bound to be this way, not just Catalan wouldn't have access to a Chapter but also all the minorized (Breton, Tibetan or Native American languages), or stateless languages (Esperanto, Romani) which in my opinion is unfair. You should have a Chapter if you possess a good organization and if your Wikipedia strives hard not just because you have a state... If you ever need more information or need something about Catalan, Occitan or anything else, just let me know I'll be glad to help the best I can. Take care my friend, Capsot 28. 6. 2010, 11:35 (UTC)

Wikipedie:Biografie[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, říkám si, že když už se chceš do toho předpisu pustit, tak by bylo dobré ho projít celý a podívat se, zda ho důkladně nerevidovat / nerozšířit. Mám pocit, že jeho základ napsal V. Z. někdy roku 2004 a předpis neprošel tehdy žádnou diskusí a už by to chtělo také porovnat se současným stavem podobných předpisů na anglické a německé Wikipedii. Možná by bylo dobré také návrhy napřed diskutovat na Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Kvalita, abychom před komunitu přišli s něčím už dost kvalitním a vyargumentovaným. Užij si dovolenou,--Ioannes Pragensis 29. 6. 2010, 07:45 (UTC)

Knesset[editovat | editovat zdroj]

Hi Faigl - Please note that Juli Tamir and Chajim Ramon resigned from the Knesset and were replaced by others. You can find the information here. Keep up the good work, Wierzba 29. 6. 2010, 20:50 (UTC)

Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedisty Faigl.ladislav. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.