Přeskočit na obsah

Wikipedista:Dwatzke

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se David Watzke. Jsem 32letý ... člověk. Pocházím z Teplic, přesněji z obce Bystřany, ale nacházím se už nějaký čas převážně v Praze.

Informatika[editovat | editovat zdroj]

Jsem informatik - je to moje hobby. Studuji softwarové inženýrství na FEL ČVUT a pracuji jako Linux admin. Od roku 2005 používám výhradně operační systém GNU/Linux. Ovládám na slušné úrovni programování v C++ a v Javě. Preferuji vývoj v C++ s použitím frameworku Qt 4. Své znalosti neustále rozšiřuji studiem ve škole i mimo ni.

Seriály[editovat | editovat zdroj]

Jsem obrovským fanouškem televizních seriálů. Převážně amerických a britských. Mám rád sitcomy a vůbec komedie obecně, ale i thrillery a dramata. A samozřejmě sci-fi!

Pivo[editovat | editovat zdroj]

Typicky česká záliba. V 19 letech jsem se rozhodl, že ochutnám co nejvíc různých piv a od té doby tak konám. I když se musím přiznat, že často - když si chci pivo opravdu užít - vsadím raději na jistotu. Mým oblíbeným druhem piva jsou kvasnicová a pšeničná piva - zejména Hoegaarden a Primátor. Vyhýbám se černým pivům, jejichž chuť mě neoslovuje.

Sport[editovat | editovat zdroj]

Ve 20 letech jsem se rozhodl začít sportovat. Koupil jsem si solidní horské kolo a bežecké boty a začal trénovat. Doufám, že brzo se dopracuji k tomu, abych důstojně uběhl 2 míle s úsměvem a poté se mohl účastnit běhů v rámci vsliga.cz.

Dřívě jsem také chodíval plavat, což by nebylo úplně od věci opět obnovit jakožto oddychový doplněk k ostatním sportům.