Tyson Ritter

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tyson Jay Ritter
Narození24. dubna 1984 (40 let)
Stillwater
BydlištěStillwater
Alma materStillwater High School
Povolánízpěvák, písničkář, kytarista, hudebník, autor písní a herec
ChoťElena Satine
Webwww.allamericanrejects.com/home.aspx
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Tyson při koncertě kapely The All-American Rejects

Tyson Jay Ritter (* 24. dubna 1984 Stillwater, Oklahoma) je americký zpěvák, baskytarista, klávesák a hudební skladatel skupiny The All-American Rejects. Kromě toho je herec a model. Jako herec se objevil v roli Dane v Amazon videu Betas a také několikrát na kanále NBC v seriálu Parenthood v roli rockové hvězdy Olivera Roma. Menší role hrál také ve filmech jako The House Bunny nebo Love and Mercy.

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Narodil se a vyrůstal ve městě Stillwater v Oklahomě. Jeho matka Tracey Rains je zaměstnancem ve veřejné škole ve Stillwateru. Má staršího bratra Zacka, který je zubařem a mladší sestru Bailey. Vystudoval střední školu ve Stillwateru.[1]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Své budoucí spoluhráče ve skupině The All-American Rejects poznal na středoškolské párty. Po odchodu Jesse Tabishe ze skupiny a příchodu nových členů Mikea Kennertyho a Chrise Gaylora se skupiny ujala nahrávací společnost Doghouse Records. Později přešli k DreamWorks Records a následně k Interscope Records. Skupina prodala přes 10 milionů alb a 4 miliony singlů.

Jako herec se objevil v televizních seriálech Dr. House nebo Parenthood.[2] Další roli získal v dramatu Love and Mercy, kde hrál hlavní postavu Johna Cusaka.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. KEYS, Elizabeth. Stillwater NewsPress, 2013-07-21 [cit. 2017-06-16]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. MCDONNELL, Brandy. Tyson Ritter releases new single "Air," to be featured on NBC's "Parenthood" Thursday [online]. Stillwater NewsPress, 2013-11-05 [cit. 2017-06-16]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]