Stupid Love

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Stupid Love
Singl od Lady Gagy
Z albaChromatica
Vydáno28. února, 2020
ŽánrPop
Délka3:13
Jazykangličtina
VydavatelstvíInterscope
ProducentBloodPop, Tchami, Max Martin
SkladatelBloodPop, Max Martin, Ely Rise, Lady Gaga, Martin Bresso
Singly Lady Gagy chronologicky
I'll Never Love Again
(2019)
"Stupid Love"
(2020)
"Rain On Me"
(2020)

„Stupid Love“ je píseň od americké zpěvačky a skladatelky Lady Gaga. Píseň Stupid Love byla oficiálně vydána 28. února 2020 jako první a hlavní singl z jejího šestého studiového alba Chromatica (2020), krátce poté, co v lednu 2020 leaknul. Jedná se o houseově nabitou dance-popovou a elektropopovou píseň, která vypráví o sebrání odvahy znovu se zamilovat po zlomeném srdci. Už jakožto první singl celé album charakterizuje, neboť je Chromatica o statečnosti a léčení (psaní tohoto alba Gagu "vyléčilo"). [1]

Gaga ji napsala společně s Maxem Martinem a Elyem Risem a vyprodukovala s hudebními producenty Tchami a BloodPopem.

Natáčecí lokace[editovat | editovat zdroj]

Při natáčení videoklipu k písni Stupid Love se jako natáčecí kamera používal iPhone 11 Pro. Nebylo to poprvé, co by někdo pro natáčení videoklipu používal mobil, jako je například Selena Gomez, ale Haus of Gaga to alespoň vzali na vyšší úroveň svými mimořádnými outfity a lokací natáčení. Měli se nacházet na mimozemské planetě a místo, které je tomu alespoň trochu podobné, jsou Trona Pinnacles v Kalifornii. Jsou dechberoucí svými neobvyklými kamennými vrcholky, které právě mimozemskou planetu připomínají.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Lady Gaga Explains Meaning Of 'Chromatica' Album Title - That Grape Juice. thatgrapejuice.net [online]. [cit. 2024-05-09]. Dostupné online.