Petra Rédová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(rozdíl) ← Starší revize | zobrazit aktuální verzi (rozdíl) | Novější revize → (rozdíl)

Petra Rédová Fajmonová (*31.10.1975 v Přílepech u Kroměříže) je česká politická aktivistka a zdravotní sestra ve Velké Británii. V roce 2022 podepsala Chartu 2022 a vstoupila do politické strany PRO 2022, kde působila do listopadu roku 2023 jako předsedkyně Jihomoravského kraje. V červnu roku 2024 kandiduje jako nezávislá kandidátka do euro voleb za koalici STAČILO!.

Vzdělání, rodina a osobní život

Narodila se do rodiny armádního důstojníka a vystudovala Střední zdravotnickou školu v Kroměříži. Po maturitě se přestěhovala do Prahy, kde nastoupila do IKEMu na kardiochirurgii k prof. MUDr. Janu Pirkovi, DrSc. Kardiochirurgii po nějaké době vyměnila za neurochirurgii v Liberci a v Brně.

V roce 1998 odjela za dalším vzděláním do Velké Británie, kde začínala jako au pair. Do zdravotnictví se vrátila v roce 2000 a dodnes působí ve Velké Británii jako vedoucí sestra specialistka. Své vzdělání si ve Velké Británii rozšířila o kurz psychologie a v roce 2005 tam úspěšně dokončila vysokoškolské studium v oboru neurovědy.

Jejím velkým zájmem je propojení západní a východní medicíny, což vnímá jako cestu k lepšímu životu a celkovému zdraví. Vystudovala Tradiční čínskou medicínu a po četné praxi v Číně začala aplikovat zkušenosti a vědomosti i ve svém životě a v pomoci ostatním lidem. Je podporovatelkou osobního rozvoje.

V letech 2018 až 2022 podnikala v MLM na vysoké pozici, kdy vzdělávala lidi v oblasti zdraví a osobní péče. Podnikání jí zastavil konflikt na Ukrajině.

Je vdaná a má dvě děti.

Politická kariéra

Podle svých vlastních slov se o politiku nikdy nezajímala, což dnes vnímá jako velkou chybu.

V době pandemie COVIDU-19 se dostala do popředí jako zdravotník, který předkládá veřejnosti méně dostupné informace. Stala se z ní aktivistka a vlastenec, jenž cítí potřebu chránit lidstvo prostřednictvím důležitých informací, které by měly být veřejně dostupné. Za to se stala terčem útoku v rámci dehonestační kampaně.

V červnu 2021 se v České republice aktivně zapojila do pomoci lidem v oblastech postižených tornádem. Během více než 4 týdnů strávených přímo na místě tragédie zjistila, jak je péče a pomoc státu nedostatečná a ne zcela funkční. Díky praktické zkušenosti z postižených míst a četným předloženým důkazům se jí úspěšně daří veřejná kritika české vlády.

Aktivně vyhledává informace, překládá méně dostupné materiály, pomáhá lidem, účastní se protivládních demonstrací a stává se výraznou tváří české politické alternativní scény.

V roce 2022 podepsala Chartu 2022 a o pár měsíců později vstoupila do strany PRO 2022. Založila členskou základu a stala se předsedkyní Jihomoravského kraje. Svoje členství ve straně PRO 2022 ukončila v listopadu 2023 z důvodu odklonění strany od původního směru a kvůli neprofesionálnímu jednání a neetických praktik některých jejích členů. Spolu s ní odešla ze strany PRO 2022 celá základna Jihomoravského a Jihočeského kraje.

V senátních volbách v roce 2022 kandidovala za okres Brno-venkov. V červnu roku 2024 bude kandidovat jako nezávislý nestraník do eurovoleb za koalici STAČILO. Jejím tématem je sociální sféra a pomoc lidem, především seniorům.

Se svým týmem založila webovou stránku www.propomoc.cz, kde se snaží pomoci českým občanům prostřednictvím informací a podrobných návodů získat finanční příspěvky od státu (sociální dávky, dávky v hmotné nouzi apod.). Jejím cílem je změnit politický a sociální systém v České republice natolik, aby lidé žádnou další finanční pomoc nepotřebovali. Jejím snem je, aby lidé důstojně žili svůj život tak, jak si zaslouží, a aby staří lidé za svoji celoživotní práci netřeli bídu s nouzí.

V roce 2023 se stává populární díky spolupráci s blogerem Vidlákovy kydy, jehož texty převádí do mluvené podoby a videí. Tato jejich pravidelná aktivita dosahuje vysoké sledovanosti a získává si velkou pozornost a oblibu na veřejných sociálních sítích.


Zajímavosti

Koncem roku 2021 zveřejnil český publicista Jan Cemper přes svůj portál manipulatori.cz lživou informaci, že Petra Rédová není zdravotník. Jeho článek převzala všechna česká média bez ověření pravdivosti informace. V současné době se očekává soudní proces s Janem Cemperem, v němž bude usvědčený ze lži.