Přeskočit na obsah

Českoslovenští vojáci v záloze: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
jeden z Československých vojákú plnících přísahu-prísahal jsem jen jednou .§
Řádek 36: Řádek 36:
| jazyk = cs
| jazyk = cs
| datum přístupu = 2020-05-18
| datum přístupu = 2020-05-18
}}</ref>vyjádření mé k této dezinformaci- nikoli proti civilnímu obyvatelstvu,ale výhradně protI všem ,kteří škodí zájmúm občanú bývalé ČSSR a nejde o tz, teroristické útoky,ale o právo dané všem LPS ,definující právo postavit se na odpor proti každému,jenž se snaží odstranit demokratické principy zaručené Ústavou ČR.
}}</ref>


== Odkazy ==
== Odkazy ==

Verze z 18. 7. 2020, 22:06

Českoslovenští vojáci v záloze je česko-slovenská iniciativa sdružující zejména bývalé vojáky, kteří skládali přísahu ve starších verzích (z let 1951 až 1993) a jsou ochotni pomoci s obranou své vlasti. Iniciativa vznikla v lednu 2015 a vymezuje se proti Severoatlantické alianci. Na jejím založení se podílel Ondřej Hrčiak a Marek Obrtel.

Jedná se o proruskou skupinu, která je známa svými extrémistickými a xenofobními názory. Mezi současné vůdce patří Andrea Krulišová,[1] Ivan Kratochvíl či Nela Lisková.[2] Několik jejích členů působilo a zřejmě stále působí ve válce v Donbasu na straně proruských separatistů.[3] Zkušenosti získané účastí na tomto konfliktu mají vybraní členové po příjezdu zpět předávat prostřednictvím výcviků[4][5] dalším členům a tím být zlepšit připravenost k paramilitantním akcím. Někteří členové otevřeně přiznávají plánování teroristických útoků proti civilnímu obyvatelstvu v České republice.[6]vyjádření mé k této dezinformaci- nikoli proti civilnímu obyvatelstvu,ale výhradně protI všem ,kteří škodí zájmúm občanú bývalé ČSSR a nejde o tz, teroristické útoky,ale o právo dané všem LPS ,definující právo postavit se na odpor proti každému,jenž se snaží odstranit demokratické principy zaručené Ústavou ČR.

Odkazy

Reference

  1. Šesťdesiatnička z Prahy velí dobrovoľníkom, posiela ich bojovať za Putina na Donbas. dennikn.sk. Dostupné online [cit. 2019-11-11]. (slovensky) 
  2. Nela Lisková a její boj za národní zájmy. manipulatori.cz. Dostupné online [cit. 2019-11-11]. 
  3. Věří konspiračním teoriím, fandí Zemanovi, odešel bojovat za proruské separatisty. maca.blog.idnes.cz. Dostupné online [cit. 2019-11-11]. 
  4. V Česku roste proruská polovojenská milice. Chce si „vzít vlast zpět“. www.idnes.cz. Dostupné online [cit. 2019-11-11]. 
  5. Deník N varuje: Českoslovenští vojáci v záloze cvičí „dobrovolníky na Donbas“. manipulatori.cz. Dostupné online [cit. 2019-11-11]. 
  6. FORRÓ, Tomáš. Když vlastence vzrušuje válka - Reportermagazin.cz. reportermagazin.cz [online]. 2019-06-27 [cit. 2020-05-18]. Dostupné online. 

Externí odkazy