Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Mykhal/Archiv 2: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „Prosím, po revertu označuj
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 83: Řádek 83:
::OK, díky za vysvětlení. --[[Wikipedista:Jan.Kamenicek|Jan.Kamenicek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jan.Kamenicek|diskuse]]) 21. 5. 2018, 12:12 (CEST)
::OK, díky za vysvětlení. --[[Wikipedista:Jan.Kamenicek|Jan.Kamenicek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jan.Kamenicek|diskuse]]) 21. 5. 2018, 12:12 (CEST)
::: .. a jak je vidět v posledním [[special:diff/16101757|revertu]] kolegy, tak i ty hranaté závorky tedy byly dobře, že ano? Člověk se pořád učí. :) {{re|Jan.Kamenicek|Bazi|skrýt=ano}} —[[Wikipedista:Mykhal|Mykhal]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mykhal|diskuse]]) 21. 5. 2018, 12:25 (CEST)
::: .. a jak je vidět v posledním [[special:diff/16101757|revertu]] kolegy, tak i ty hranaté závorky tedy byly dobře, že ano? Člověk se pořád učí. :) {{re|Jan.Kamenicek|Bazi|skrýt=ano}} —[[Wikipedista:Mykhal|Mykhal]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mykhal|diskuse]]) 21. 5. 2018, 12:25 (CEST)

== Prosím, po revertu označuj ==

Ahoj, prosím, poté, co editaci revertneš manuálně (resp. stránku vrátíš na starší verzi), označ vracené editace jako prověřené. Pro ulehčení si můžeš aktivovat udělátko "V historii a rozdílu s více změnami ukázat tlačítko na označení všech změn jako prověřených". --[[Wikipedista:Martin Urbanec|Martin Urbanec]] ([[Diskuse s wikipedistou:Martin Urbanec|diskuse]]) 30. 5. 2018, 22:28 (CEST)

Verze z 30. 5. 2018, 22:28

Archivy
Archivy

Vkládání linků do článku Exoměsíc

Na webu https://info-astronomie.wixsite.com/astronomie se nachází také článek o Exoměsících proto vás žádám abyste odkaz na web NEMAZALI!!! Ano tento web je můj, ale článek o Exoměsících zde JE. A článek Exoměsíc na Wikipedii jsem vytvořil jako první taky já. Tv Dáda A Áďa

Aha, pokračování diskuse.. (tip: stači reagovat ve "vlákně" a přidat upozornění šablonou {{Re}} či {{Ping}}). Kdyby to byl plnohodnotný článek s dostatečnou informační hodnotou, a link přímo na něj (jako třeba https://www.exoplanety.cz/2017/07/27/historicky-objev-astronomove-hlasi-mozny-objev-prvniho-exomesice/), tak by to bylo v pořádku.@TV Dáda A Áďa: Zdraví, —Mykhal (diskuse) 22. 4. 2018, 20:32 (CEST)
... tedy víceméně v pořádku. Vkládat na Wikipedii odkazy na vlastní web je takové.. divné.@TV Dáda A Áďa:Mykhal (diskuse) 22. 4. 2018, 20:50 (CEST)

Neetické kategorie

Dobrý den, netuším, co je na kategorii Natočená úmrtí neetického /pokud chápu dobře smysl oné kategorisace mé uživatelské stránky/. Dle iw jde o poměrně běžnou kategorisaci, navíc sjednocuje osoby, které mají společné to, že jejich smrt byla takto zaznamenána. Etika toho počínání je jistě sporné (většinou jde ale o náhodné záběry), nicméně Wikipedii nepřísluší toto posuzovat. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 2. 1. 2018, 15:26 (CET)

To bylo jen takové lehce revertovatelné pošťouchnutí, omlouvám se, to se nedělá. Co se dá dělat, etika stranou, takže si tady můžeme přečíst detailní návod, jak vyrobit výbušninu a nepřijít při tom o prsty (ale link dávat nebudu). Tak jsem zvědav, které další kategorie se chystají, co třeba Lidé, jejichž šikana byla natočena na video..@Draceane:Mykhal (diskuse) 2. 1. 2018, 16:19 (CET)

Uživatelská stránka

Dobrý den, toto již prosím nedělejte, viz zde doporučení. Takovéto problémy můžete prodiskutovat na příslušných diskuzních stránkách, ale podobně jako kolega Draceane výše si myslím, že zde není moc o čem diskutovat. --Pavel Krupička (diskuse) 2. 1. 2018, 15:35 (CET)

Smazat u přesměrování

Ahoj, prosím, pokud navrhuješ přesměrování na smazání, přidávej šablonu smazat ještě před přesměrování a ne až pod něj. To, že přesměrování max. několik hodin nebude fungovat (je to rychlé smazání) podle mě nevadí, mazající správce pak nemusí při procházení příslušné kategorie klikat dvakrát ;). --Martin Urbanec (diskuse) 6. 1. 2018, 12:19 (CET)

@Martin Urbanec: Aha.. tak možná se příště pokusím, ale asertivně připomenu, že Wikipedie je tady pro lidi a ne pro správce, a asi bude nějaký prostor pro zlepšení v tom mazacím rozhraní. (; —Mykhal (diskuse) 6. 1. 2018, 12:48 (CET)

Uzavření volebních místností

Ahoj, to odstranění informace o času, ve kterém končí volby, z aktualit mi přijde zbytečné. Pokud mají aktuality návštěvníkům přinést nějakou praktickou informaci, tak v tomto případě je to právě zejména:

  1. že se konají volby (a jejich druh – kdo či co se volí);
  2. kdo kandiduje;
  3. do kdy to trvá (resp. pro velkou většinu čtenářů současně: do kdy je možné se zúčastnit).

Je to myslím běžná sada údajů i ve zprávách mnoha jiných sdělovacích prostředků. To uzavření ve 14:00 v sobotu je pochopitelně vyjadřovací zkratka – bylo by samozřejmě přehnané psát tam „se uzavřou v pátek ve 22:00 a znovu otevřeny budou ještě v sobotu od 8:00 do 14:00“. Každopádně děkuji, že tě moje aktualita zaujala natolik, že jsi do ní zasáhl a dal mi tak určitou zpětnou vazbu (a podporu toho, že sem vůbec patří, když kupodivu ji přede mnou, který šel jen tak náhodou kolem, nepřidal žádný jiný wikipedista). Ještě prozkoumám, jak to skutečně mají jinde, a podle toho se rozmyslím, jestli bych tam ten čas přeci jenom nechtěl vrátit. Nikdo rozumný se nebude dobývat do volební místnosti třeba o půlnoci, a pokud by to i zkoušel, tak si prostě na dveřích přečte, že má přijít ráno v osm. Je to podle mne lepší, než když si třeba bude myslet, že může přijít volit i v sobotu ve tři odpoledne, přijde a ono už bude zavřeno. Nemyslíš? --Blahma (diskuse) 12. 1. 2018, 20:49 (CET) Pokusil jsem se to vylepšit ke spokojenosti nás obou. Prosím podívej se do Aktualit a budeš-li souhlasit, můžeš to rovnou překopírovat na hlavní stránku. Děkuji za zvážení. --Blahma (diskuse) 12. 1. 2018, 20:57 (CET)

Zdravím, ta novější varianta s přesnými časy se mi zamlouvá ještě o něco méně. Podle mě ty aktuality by měly být takovýchto detailůprosté.. případný zájemce si pohodlně zjistí podrobnosti v odkazovaném článku. Ale jen můj názor případný další revert už asi provede kdyžtak někdo jiný, svoji kvótu využiji jen z jedné třetiny :) ESO. @Blahma:Mykhal (diskuse) 12. 1. 2018, 23:03 (CET)
OK, díky za odpověď, vážím si toho. --Blahma (diskuse) 12. 1. 2018, 23:41 (CET)

K rv

Ahoj, když revertuješ [1] a jde o opakovanou činnost, bylo by dobré to Mirek.edit také pomocí pravidel či diffů na DS vysvětlit, takhle třeba vůbec netuší proč mu onen text mizí /pokud by třeba přímo kopíroval taktéž se musí řešit/, díky--Horst (diskuse) 23. 3. 2018, 10:47 (CET)

Ahoj, díky za námět. Nemyslím si ale, že by v případě revertu dotyčný netušil proč text zmizel, protože v takovém případě zvoneček nahoře nápadně zčervená notifikací revertu spolu s jeho shrnutím.@Horst:Mykhal (diskuse) 23. 3. 2018, 11:03 (CET)
Ale to vysvětlení mu chybí do shrnutí se Ti pravidla nevešla, pokud sem nic nekopíruje a vkládá informace, hodí se mu to, jeho cílem není škodit, takže takové vysvětlení mu napříště může pomoci /jak to formulovat dle WP:ES/, nebo třeba uvede důvody proč to dělá takhle >Ty mu vysvětlíš, že to není dobře, nebo že to jde lépe/správně.--Horst (diskuse) 23. 3. 2018, 11:50 (CET)
Dobrá tedy, ale obešel jsem se bez zatěžování formálními pravidly, to bych kdyžtak přenechal jiným, pokud bude potřeba.@Horst:Mykhal (diskuse) 23. 3. 2018, 13:21 (CET)

Tři reverty

Zdravím, vzhledem k tomu, že jsem jednání TV Dáda A Áďa vyhodnotil jako narušování Wikipedie, jsem se zároveň rozhodl Tě nepostihovat za překročení tří revertů (22. 4., onen slavný Exoměsíc). Pro příště bych ale poprosil, abys při podobných situacích rovnou psal na NS, být ta situace méně jednoznačná, tak můžeš být postihnut krátkým blokem. Díky, --Michal Lenc (diskuse) 24. 4. 2018, 16:51 (CEST)

Tak díky X× za shovívavost. Editoři Dáda a Áďa jsou energičtí a já taky holt ještě nepatřím do starého železa. Na NS jsem nechtěl "práskat", přestože/protože je to tam jako otevřený bod.@Michal Lenc: Zdraví, —Mykhal (diskuse) 24. 4. 2018, 17:07 (CEST)
Nejde o shovívavost, z mého pohledu to prostě vzhledem k situaci nebylo za hranou pravidel. :) Píšu hlavně pro info. Na NS jsem uzavřel, díky za upozornění. Hezký den, --Michal Lenc (diskuse) 24. 4. 2018, 17:35 (CEST)

WP:PAR

Ahoj, koukám, že občas revertuješ nesmyslné/nesrozumitelné editace. Nechceš si požádat o práva patroláře, abys mohl dát ostatním najevo, že daná editace je zkontrolovaná zkušeným editorem a není třeba ji kontrolovat znovu? --Martin Urbanec (diskuse) 8. 5. 2018, 15:05 (CEST)

Pokud to bude právo a ne povinnost, proč ne, díky za tip. (Kdysi jsem zkoušel rovnou admina, ale neúspěšně).@Martin Urbanec:Mykhal (diskuse) 8. 5. 2018, 15:16 (CEST)
Admin byl v tu dobu úlet. :) Ale jak tak pozoruju Vaše editace, myslím, že by časem byla šance uspět mnohem větší. --OJJ, Diskuse 8. 5. 2018, 15:18 (CEST)

Patrolář a revertér

Na základě úspěšné kandidátky (6 pro, 0 proti) jsem Vám přiřadil právo patroláře a revertéra.

Nyní by se Vám měla hesla od neprověřených autorů v seznamu Nových stránek zvýraznit žlutě a na konci každého nového hesla objevit nový odkaz [Označit tento článek jako prověřený]. U editací od neprověřených uživatelů se nově zobrazí odkaz [Označit jako prověřené].

Kliknutím na tyto odkazy se změna či heslo „odžlutí”, prověří. Odžlucené články a editace již nemusí být kontrolovány dalšími lidmi, odžlucuje se tedy po potřebných úpravách či vložení některých urgentních či neurgentních šablon (častá je {{významnost}}) či šablony Copyvia. Převážně na ta pozor.

V Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů se nově také objeví nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem a zároveň změnu případně prověří. Prosím, využívejte jej pouze na revertování vandalismů. V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat.

Gratuluji, užívejte práv s rozvahou. Pokud budete mít zájem, poskytnu udělátka, co mohou práci s těmito právy ještě zefektivnit. --OJJ, Diskuse 10. 5. 2018, 17:03 (CEST)

Editační válka

Upozorňuji, že toto je zneužití funkce, nástroj slouží výhradně k revertaci vandalismu. Zároveň ustaňte oba s editační válkou. OJJ, Diskuse 19. 5. 2018, 15:37 (CEST)

Takže je systémovější opakovaně vložit stejný text bez jakékoli reference na ono předchozí vložení, než provést to právě formou revertu??@OJJ:Mykhal (diskuse) 19. 5. 2018, 15:41 (CEST)

Podkladem pro psaní Wikipedie mají být sekundární zdroje. Povoleny jsou i primární zdroje, ale mají být omezené a od seriózního vydavatele. Google search vyhledává jakékoliv zdroje, těch sekundárních bude pomálu. Často půjde o blogy, články, komerční články atd. Většina těchto odkazů nebude patřit ani mezi primární zdroje. Pokud to tedy myslíš vážně, musel by si jednotlivé odkazy analyzovat a porovnávat sekundární nebo primární zdroje. Ty jsi nedoložil jediný sekundární zdroj.--Pimlico27 (diskuse) 19. 5. 2018, 16:58 (CEST)

Zjevně si moc nerozumíme a myslím, že někdo rozumět naschvál nechce. Pouze jsem zopakoval to, co bylo uvedeno dále v textu, a doloženo linkem na ten slovník spisovné češtiny. Sice kdekdo ÚJČ zpochybňuje, ale ta reference tam stále je.@Pimlico27:Mykhal (diskuse) 19. 5. 2018, 17:03 (CEST)
Ten zdroj tam je, ale ty jsi sám žádný relevantní zdroj nedodal.--Pimlico27 (diskuse) 19. 5. 2018, 17:10 (CEST)
Tak pod tíhou tohohle argumentu padám na zadek. To jsem nevěděl, že každá nová editace vyžaduje nový zdroj, zvlášťě když je to v podstatě jen jinými slovy už jednou odzdrojovaný fakt. (A pozn. ke stylu, pro příště prosím správně odsazovat příspěvky v daném vlákně, díky).@Pimlico27:Mykhal (diskuse) 19. 5. 2018, 17:13 (CEST)

Místo vydání publikace

Zdravím. Nejsem si jist, co přesně myslíte tím, že "taková položka neexistuje", protože jsem tuto položku nalezl například v katalogu Moravské zemské knihovny. Je také obvyklou citační praxí, že pokud nějaká publikace byla vydána v nějakém místě, ale v samotné publikaci to místo není uvedeno, tak se uvede v hranatých závorkách. --Jan.Kamenicek (diskuse) 21. 5. 2018, 11:33 (CEST)

Aha, tak to se omlouvám. V rozdílu verzí je vidět jen nejbližší okolí publikace, a špatně jsou usoudil, že ta editace se týkala úvodního infoboxu, jak by se dalo vyluštit ze shrnutí té editace mé. (Ale ten jeden pár hranatých závorek okolo Brna tam byl nadbytečný a špatně tak jako tak. Jinak tedy asi v pořádku.) @Jan.Kamenicek:Mykhal (diskuse) 21. 5. 2018, 11:49 (CEST)
OK, díky za vysvětlení. --Jan.Kamenicek (diskuse) 21. 5. 2018, 12:12 (CEST)
.. a jak je vidět v posledním revertu kolegy, tak i ty hranaté závorky tedy byly dobře, že ano? Člověk se pořád učí. :) @Jan.Kamenicek, Bazi:Mykhal (diskuse) 21. 5. 2018, 12:25 (CEST)

Prosím, po revertu označuj

Ahoj, prosím, poté, co editaci revertneš manuálně (resp. stránku vrátíš na starší verzi), označ vracené editace jako prověřené. Pro ulehčení si můžeš aktivovat udělátko "V historii a rozdílu s více změnami ukázat tlačítko na označení všech změn jako prověřených". --Martin Urbanec (diskuse) 30. 5. 2018, 22:28 (CEST)