Norman Lubbock Robinson

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Norman Lubbock Robinson
Narození18. července 1890
Hrabství Wicklow
Úmrtí1951 (ve věku 60–61 let)
Calgary
Povolánífotograf
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Robinson sloužil jako lodní stevard na parníku Mackenzie

Norman Lubbock Robinson (18. července 1890, Hrabství Wicklow, Irsko1951, Calgary, Kanada) byl kanadský fotograf narozený v Irsku, známý pořizováním historických fotografií severu Kanady. Archiv The Northwest Territories Archives obsahuje 709 historických fotografií, které pořídil.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Robinson sloužil v Královské severozápadní jízdní policii (předchůdce RCMP), když se poprvé přestěhoval do Kanady. Během první světové války sloužil u 19. Alberta Dragoons a poté u britské armády Royal Field Artillery. Robinson byl povýšen na 2. poručíka a podle London Gazette, byl zmíněn v depeších dvakrát.

Poté, co se vrátil do Kanady, po válce sloužil jako inspektor u Soldiers Settlement Board. Na počátku dvacátých let 20. století přišel do Severozápadních teritorií, kde strávil pět let prací jako lovec, průvodce a později jako lodní stevard na parníku Mackenzie River. Během tohoto pětiletého období pořídil většinu svých historických fotografií.

V roce 1925 se pokusil znovu vstoupit do RCMP, ale byl odmítnut, protože již nesplňoval požadavky na zrak. Poté až do počátku 30. let 20. století provozoval obchod se dřevem v Kamloops. Oženil se v roce 1928. Po práci v dřevařském průmyslu se pak stal hlídačem a tuto pozici zastával až do roku 1938, kdy s manželkou strávili dva roky v Irsku.

Když v roce 1951 zemřel, pracoval pro Komisi pro pojištění nezaměstnanosti jako referent zaměstnaneckých nároků.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Norman Lubbock Robinson na anglické Wikipedii.


Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]