Každá smůla jednou končí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Každá smůla jednou končí
Původní názevFrisch gepresst
Země původuNěmeckoNěmecko Německo
Jazykněmčina
Délka95 min
Žánrfilmová komedie
ScénářDirk Ahner
RežieChristine Hartmann
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleDiana Amftová
Tom Wlaschiha
Alexander Beyer
Jule Ronstedt
Sylvester Groth
… více na Wikidatech
ProdukceRegina Ziegler
HudbaFabian Römer
KameraAlexander Fischerkoesen
StřihHorst Reiter
Výroba a distribuce
Premiéra23. srpna 2012 (Německo)
Každá smůla jednou končí na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Každá smůla jednou končí (v německém originále Frisch gepresst) je německá romantická filmová komedie z roku 2012. Natočila ji Christine Hartmann podle scénáře Dirka Ahnera na základě knižní předlohy Susanne Fröhlich. Pojednává o vystresované majitelce prodělávajícího obchůdku, která se rozhoduje mezi vztahem s drsňákem Gregorem a dobrákem Chrisem, zatímco zjistí, že je těhotná, neví však s kým. V hlavních rolích účinkovali Diana Amft, Tom Wlaschiha a Alexander Beyer. Německou a současně rakouskou premiéru měl film v distribuci společnosti Walt Disney 23. srpna 2012.[1][2]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Andrea Schnidtová je poněkud chaotická designérka, která dává přednost kariéře před rodinným životem a je zcela spokojená se svým bezdětným stavem, zato už by si ve svých 30+ letech ráda našla nějakého muže. Také její matka na ni stále tlačí v obavách, aby nedožila jako stará panna. Ani pracovně se příliš nedaří, Adrein obchůdek se spodním prádlem je zatížený dluhy. Po svém prvním rande s drsňákem Gregorem skončí v jeho posteli a po ranní kocovině se rozhodne soustředit raději zase na práci. Pak se ale objeví sympatický právník Chris, který by mohl vnést do jejího chaosu trochu pořádku. Andrea ovšem s překvapením zjistí, že je těhotná... a neví s kým.[2][3][4][5]

Postavy a obsazení[editovat | editovat zdroj]

Diana Amft Andrea Schnidtová, podnikající designérka
Tom Wlaschiha Chris
Alexander Beyer Gregor Fischle
Jule Ronstedt Sabine
Sylvester Groth Helgo
Sunnyi Melles Franziska Schnidtová, Andreina matka

V českém znění pro HBO ústřední trojici namluvili Regina Řandová (Andrea), Ladislav Cigánek (Chris) a Luboš Ondráček (Gregor).

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Frisch Gepresst. Cineuropa - the best of european cinema [online]. [cit. 2021-05-01]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. a b Diana Amft sucht die Liebe in Frisch gepresst. moviepilot.de [online]. 2012-03-17 [cit. 2021-05-01]. Dostupné online. (německy) 
  3. SCHULTEJANS, Britta. Diana Amft bleibt ihrer Paraderolle treu. stern.de [online]. 2012-08-21 [cit. 2021-05-01]. Dostupné online. (německy) 
  4. FLEMMER, Willi. Interview: Diana Amft zu zu Frisch gepresst. filmreporter.de [online]. 2012-08-22 [cit. 2021-05-01]. Dostupné online. (německy) 
  5. BECKER, Jochen. Diana Amft Interview zu Frisch Gepresst. Film.tv [online]. [cit. 2021-05-01]. Dostupné online. (německy) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]