Homeopatická lékařská asociace

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Homeopatická lékařská asociace
Vznik2. července 2007
Právní formaspolek
SídloNárodní 339/11, Praha, 110 00, Česko
OceněníBludný balvan
Oficiální webhla-homeopatie.cz
Datová schránkazpniw4k
IČO22662979 (VR)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Homeopatická lékařská asociace (HLA) je sdružení lékařů praktikujících klinickou homeopatii. Asociace byla založena 2. července 2007. Sdružuje výhradně lékaře a veterinární lékaře. Její hlavní snahou je začlenit homeopatii do systému medicíny. Za své aktivity získala anticenu bronzový Bludný balvan za rok 2016.

Výkonný orgán HLA[editovat | editovat zdroj]

Výkonným orgánem HLA je Rada HLA. Zasedá dle potřeby, nejméně však dvakrát ročně. Rada je pětičlenná; ze svého středu volí předsedu event. i místopředsedu Rady. Členové Rady jsou voleni vždy na dva roky. K platnému rozhodnutí Rady je zapotřebí nadpoloviční většiny hlasů všech jejích členů, přičemž každý člen má jeden hlas.

Členství v HLA[editovat | editovat zdroj]

Členství ve Sdružení je dobrovolné. Členem sdružení se může stát fyzická osoba starší 18 let s ukončeným vysokoškolským vzděláním na Lékařské fakultě nebo Veterinární univerzitě.

O přijetí dalších zájemců za člena Sdružení rozhoduje Rada na základě písemné žádosti kandidáta.

Homeopatická revue[editovat | editovat zdroj]

Od svého založení vydává Homeopatická lékařská asociace 3x ročně odborný časopis pro lékařské a nelékařské zdravotnické profese „Homeopatická revue“. Časopis obsahuje informace ze světa homeopatie, postřehy z konferencí, seminářů a zejména kazuistiky z každodenní lékařské praxe. Součástí časopisu je i „Abeceda klinické homeopatie“, tj. abecední přehled homeopatik včetně možností jejich využití v homeopatické praxi.

Vzdělávání homeopatie[editovat | editovat zdroj]

Homeopatická lékařská asociace má výhradní zastoupení Mezinárodní školy klinické homeopatie CEDH se sídlem v Paříži. Česká republika je zastoupena v Radě této mezinárodní školy, která vytváří a řídí společný vzdělávací program pro mnoho zemí světa.

Aktivity HLA pro veřejnost[editovat | editovat zdroj]

Kromě rozsáhlé publikační činnosti spustila Homeopatická lékařská asociace nový webový portál Svět homeopatie.cz. Jedná se o první český webový portál o homeopatii, na kterém lze nalézt „rady lékařů i zkušenosti pacientů“.

Bludný balvan[editovat | editovat zdroj]

V roce 2017 získala Homeopatická lékařská asociace od Českého klubu skeptiků Sisyfos anticenu bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí[1].

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Homeopatická lékařská asociace, z. s. za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí [online]. Český klub skeptiků Sisyfos, 2017-03-25 [cit. 2016-03-27]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Wikipedie neručí za správnost lékařských informací v tomto článku. V případě potřeby vyhledejte lékaře!
Přečtěte si prosím pokyny pro využití článků o zdravotnictví.