Diskuse s wikipedistou:Xmort

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za reakce (bylo to u kukuřice). I když momentálně pracujete na něčem jiném, byl bych přesto vděčen, kdybyste se krátce podíval na stránky projektu (Wikipedie_diskuse:WikiProjekt_Klasifikace_biologie a Wikipedie:WikiProjekt_Klasifikace_biologie), nejde ani tak o velké zatížení ale spíše o to, že bych potřeboval mínění znalců (tak například nevyznám se v kategoriích etc.). Rád bych s tím projektem trochu pohnul, protože se stále častěji objevují články s příslušnými tabulkami, a je daleko jednodušší sjednotit to na začátku než později znovu formatovat celou spoustu článků. Za Vaše připomínky (na diskusní stránce projektu) předem děkuji. -jkb- 14:43, 7. 12. 2004 (UTC)


prispevky

Dík za přání a přesně totéž: PF 2005, -jkb- 11:44, 31. 12. 2004 (UTC)

P.S. Gratuluji k pozoruhodnému postřehu u sóji. Já to viděl taky párkrát, ale jaksi mi to tam nevadilo. Bude asi tím, že se mi líbila i kukuřice... -jkb- 08:51, 2. 1. 2005 (UTC)

I já Vám přeji do Nového roku vše dobré a doufám, že v naší mravenčí práci na Wiki budeme společně pokračovat i nadále. Karel

Vzteklina[editovat zdroj]

Lituji, ale musím vám "vyčinit" za váš zásah do článku vzteklina, neboť jste se v něm dopustil několika nepřesností (přesněji všechny vaše faktické opravy a údaje byly nesprávné). Očkovanému je podávána vakcína (obsahující původce choroby) a cílem je aktivní imunizace organismu napadeného. Nejedná se o antisérum - protilátky proti nemoci, které by dočasně zvýšily obranyschopnost organismu (tzv. pasívní imunizace). Může vás překvapit, že se zde aktivně imunizuje až po vstupu nákazy do organismu - a budete mít pravdu - toto je opravdu veliká výjimka, mne osobně žádný takový další případ znám není (což ovšem zdaleka neznamená, že není). Editujte s odvahou, ale dávejte si pozor na zobecňování a vpravování obecných zásad do konkrétních článků tímto způsobem, výjimky a pitoresknosti jsou všude. I když připouštím, že je možné, že jste tyto chybné informace našel na internetu. Ono se na něm opravdu nedá všemu věřit... Doufám, že se vás mé lání nijak nedotklo, v podstatě šlo o vysvětlení, proč jsem vaši editaci fakticky zrušil...

Zdroj obrázků[editovat zdroj]

Mohl byste u obrázku Soubor:Resveratrol.gIF uvést licenci a zdroj, odkud jste obrázek získal? Případné informace a odkazy k dalším informacím lze najít na Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Děkuji --Beren 22:22, 14. 5. 2005 (UTC)


Sraz v Budějovicích[editovat zdroj]

Pro všechny případy upozorňuji na plánované setkání v Českých Budějovicích. Viz poslední změny - upozornění nahoře.Cinik 13:02, 7. 10. 2005 (UTC)


Bell X-1[editovat zdroj]

Ahoj, prosím tě je nutné dělat doslovný překlad původního originálu? Bell X-1 nezahajoval let jen z B-29, měl vlastní tříbodový, kolový, zatažitelný podvozek, tzn, mohl startovat i ze země a to také několikrát udělal (kvůli některým světovým rekordům, kde se uznávaly letadla která sama zvlétla vlastní silou ze země). Proto jsem tam psal že většina letů byla zahájena vypuštěním z B-29. A B-29 použitý pro tyto účely byl tak upraven že bombardovat nemohl. Pokud to tam nepíšu přesně podle zroje tak asi k tomu mám nějaké důvody a třeba jsem o tom něco četl, ne? --Michalli 12:26, 5. 11. 2005 (UTC)

Původ a copyright obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Vrba 23:49, 10. 1. 2006 (UTC)

Upozorňuji na to, že přesnější schéma vzniku dioxinu je na dioxin. --A.Vítek 09:57, 11. 1. 2006 (UTC)

Zdravím[editovat zdroj]

Jakožto tvůrce biologických článků tě vyzývám k posouzení a hlasování o článku muchomůrka zelená, který kandiduje na zařazení mezi nejlepší články. Hlasování končí 21. 1. 2006. Děkuji předem. Cinik 08:20, 19. 1. 2006 (UTC)

Ahoj, mohl by jsi mrknout na článek Protein. Zdá se mi, že je blbě napsaný. A taky na diskuzi. Dík. --Juan de Vojníkov 14:54, 3. 2. 2006 (UTC)

Zdravim Vase obrazky se, pravdepodobne pro neuplnou licenci dostali do nepouzivanych, doplnte ji prosim a pripadne je umistete, nebo dejte nejak vedet co s nimi. (Soubor:Blue mosque2s.jpg a Soubor:Carihrad-sunset2s.jpg) Dekuji Vrba 20:20, 2. 5. 2006 (UTC)
PS: Nechcete pouvazovat o jejich nahrani na commons?

licenci sem upravil, bohuzel nesleduju vyvoj wikipedie tak casto jak bych chtel. Mel sem zato, ze sem licenci u vsech souboru uvadel uz pri jejich uploadu, ale politika a znaceni licenci se mezitim zrejme zmenily. Doufam, ze uz se v budoucnu menit nebudou. Xmort 03:26, 15. 5. 2006 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 10:32, 14. 5. 2006 (UTC)

Ahoj Xmorte, článek se mně celkem líbí, až na některé nejasnosti v odstavci Produkce.

Rád bych věděl, která firma vyrábí podvlékačky z nejjemnější bavlny. Moje zkušenosti jsou sice postarší, ale pokud vím, nedošlo v posledních 30 letech v tom oboru k žádné revoluční změně. Nejjemnější bavlněné prádlo se vyrábělo v píseckém Jitexu a i u Schiessera (ten je myslím v tom oboru pořád ještě největší v Evropě) z česané příze o jemnosti 14 tex a na tu stačila v obou případech středněvlákenná sovětská (dnes asi: uzbecká) bavlna I. sortu (i Němci jí říkají „pjervij“).

Egyptské bavlny, za velmi dávných let se jím říkavalo také MAKO, byly už vždycky jakýsi symbol kvalitních, dlouhých vláken. Schiesser a jiní výtečníci si MAKO občas vypujčili a psali to na obal svých výrobků (nic to nestálo a nikdo jim nevytýkal, že jejich výrobky s Egyptem nemají moc společného).

Mimochodem, s odstupem nejdelší (a relativně nejjemnější) je už asi 200 let bavlna Sea Island: http://www.manufactum.de/Sea_Island-Baum.5484.0.html

Ty další dvě věty obsahují taky jakési polobludy. Doporučoval bych, tu část vyškrtnout a jestli nemáš nikoho lepšího, přepsal bych příležitostně celý odstavec a aktualizoval údaje o největších producentech bavlny.

Doufám, že jsem tě neurazil.--Ryj 17:16, 2. 3. 2007 (UTC)

Jo je to v pohode. Cerpal jsem z anglicke verze, tam to tvrdili takto, vlastni zkusenost s textilnim prumyslem nemam, sem spis biolog. Xmort