Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Muflon 83

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele 46.135.194.0 v tématu „Projekt ideografického jazyka

--Marek Koudelka (diskuse) 6. 2. 2014, 15:10 (UTC)

Pahlaví (písmo)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Pahlaví (písmo). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 7. 2. 2014, 10:51 (UTC)
ok, nevím, jak odpovědět, nebo jestli mám vůbec něco odpovídat, tak píšu sem. na tvém profilu je, že preferuješ tykání, mě neva, takže... upraveno, jak se ti to zdá teď? díky. Muflon 83 (diskuse) 7. 2. 2014, 14:56 (UTC)

Avestánské písmo‎‎[editovat zdroj]

Dobrý den, myslím, že bude nejlepší vybrat jen ty informace, které jsou cenné a ty přeložit a vložit do článku. Jinak příště je lepší popsat to a navrhnout to v diskusi, než kopírovat do článku zakomentovaný text. Zdravím, --Palu (diskuse) 11. 2. 2014, 16:53 (UTC)

Projekt ideografického jazyka[editovat zdroj]

Dobrý den, předem se omlouvám, že Vám píši sem protože wikipedie nenabízí žádné jiné možnosti komunikace s wikipedisty. V poslední době se zabývám vytvořením jakéhosi internetového grafického jazyka který by fungoval na základě piktogramů a ideogramů, sloužil by jako komunikační most mezi uživateli rozmanitých jazyků z celého světa a stal se tak nástrojem sdílení digitálního světa s využitím všech jeho výhod a možností. Ideogramy obecně mají tu vlastnost, že jejich čtení je přenosné napříč jazyky ačkoli souvislé texty psané symbolickým písmem jako čínským či hieroglyfickým jsou uživatelům různých jazyků srozumitelné těžko, neboť předpokládají znalost gramatiky původního jazyka. Grafický jazyk se na rozdíl od grafického písma neodvíjí od žádného mluveného jazyka ale je jazykem přímo a tak má svou vlastní jednoduchou gramatiku, která je jasně čitelná. Umělý grafický jazyk který zachovává možnost různého čtení je přitom pro člověka snáze přijatelný než umělý jazyk mluvený. Gramatika, některé její kategorie a především i větné členy mohou být v grafickém jazyce vyjádřeny jednoduše použitím barev. Jazyk je navržen především pro internet a elektronické psaní. Je zbytečné aby se komunikace, jež se odehrává prostřednictvím elektroniky držela způsobů, které vznikly pro zápis jazyka na kámen a papír. Slovní zásoba se může vyvíjet kontinuálně s komunitou uživatelů, kteří by mohli navrhovat nové znaky. Uživatel jazyka ani nemusí zvládat všechny znaky znát nebo umět napsat pomocí klávesnice, stažený program by dokázal přeložit napsané slovo do znaku na základě automatického doplňování. Jazyk by zároveň byl snadno prekladatelný pro stroje. Hlavní ideou je, poskytnout veřejnosti tenhle jednoduchý nástroj, který buď přijme nebo odmítne a vyvíjet jej podle potřeb uživatelů a nakonec zcela ponechat vlastnímu rozvoji a životu a ten vzrušeně pozorovat jako to, co nám říká o nás samých a jazycích obecně. Píši Vám proto, že jsem si jist že vzhledem k Vaší rozsáhlé jazykové znalosti byste mohl mít k věci nějaké obohacující názory a náměty. Hledám pro projekt lingvisty, filology a jazykové nadšence ke spolupráci, bohužel se mi je ale sehnat nedaří. Kdybyste byl ochotný ke spolupráci nebo měl nějaké zajímavé rady napište mi prosím na adresu mapafius@gmail.com Prozatím nashledanou. :) 46.135.194.0 24. 10. 2016, 18:10 (CEST)Odpovědět