Diskuse s wikipedistou:Mirek~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud je mi známo, kardinál Vlk za mlada jezdíval na esperantský tábor v Lančově a zúčastnil se v 50. letech akcí esperantské mládeže. Ale nic bližšího nevím, hlavně nevím, jaký má vztah k esperantu nyní. Mirek

Ahoj Mirku, psal jsem ti už na esperantskou wikipedii, problém Vlk - esperantista?

PODÍVEJ:
Ludek m (úpravičky. Miloslav Vlk je nějaký teoretik esperanta, nebo prostě jenom tento jazyk ovládá?)

Vlk je nějaký teoretik esperanta?[editovat zdroj]

Ahoj Luďku, na tvou otázku "Vlk je nějaký teoretik esperanta?" respondeó (odpovídám): kardinál Vlk je prý esperantista - tedy ovládá esperanto, domluví se, zatímco arcibiskup Otčenášek je esperantista zcela jistě, protože nejen že se domluví, ale také patronuje IKUE (Internacia Katolika Unio Esperantista), slouží mše svaté v jazyku esperanto (před několika lety bylo esperanto schváleno Vatikánem jako liturgický jazyk, jsou v něm psány bible i mešní misály pro kněze, podle nichž se mše svaté slouží), byl jsem osobně na jím sloužené esperantské mši svaté na Vyšehradě, když se v Praze konal Světový kongres esperantistů (Universala Kongreso); o Vlkovi takové reference chybí; také já jsem esperantista, *http://eo.wikipedia.org/wiki/Jan_Pospíšil, a spíše než teoretik se cítím jako praktik; stejně tak s latinou, kterou spíše ještě učím *http://la.wikipedia.org/Usor:Johannes_pragensis :-) --Honza 12:30, 7. 12. 2004 (UTC)
V takovém případě nepatří do kategorie esperantistů, na rozdíl od p. Otčenáška. -- Vít Zvánovec 12:48, 7. 12. 2004 (UTC)
Co tomu říkáš?
A také, v esperantském článku o IKUE se vůbec o Otčenáškovi nezmiňuješ.

--Honza 13:55, 7. 12. 2004 (UTC)

Obrázek[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 15:44, 13. 5. 2006 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:41 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:10 (CEST)