Diskuse s wikipedistou:Jureff

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

--MiroslavJosef 14. 3. 2009, 16:42 (UTC)

Ahoj, Ibox Osobnost neexistuje ale zato existují {{Šablona:Infobox Osoba}} a {{Infobox Biografie}} takže si můžeš vybrat. Měj se--Horst 23. 3. 2009, 16:36 (UTC)

Šablona "pracuje se"[editovat zdroj]

Od toho máme na Wikipedii příslušnou šablonu {pracuje se} - pokud ji nepoužíváte, nemůžete se ničemu divit --MiroslavJosef 26. 3. 2009, 23:33 (UTC)

dole vpravo na liště ji máte - stačí jen na ni klepnout ** už ji tam máte, vložil jsem ji tam radši sám ** --MiroslavJosef 26. 3. 2009, 23:40 (UTC)

Odessa (film)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Spis Odessa (film). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 19. 4. 2009, 17:13 (UTC)

Kunsthistorisches Museum[editovat zdroj]

díky za dotaz. S Kunsthistorisches Museum máš spíše pravdu. Zřejmě by bylo lepší nazvat titulek článku originálním názvem, ačkoliv si myslím, že je na místě i tradiční český název "Uměleckohistorické muzeum", který se v českém galerijním a uměleckohistorickém prostředí tradičně užívá. Asi by se to nejlépe dalo vyřešit přejmenováním článku na "Kunsthistorisches Museum" a zároveň založením nového s názvem Uměleckohistorické muzeum (Vídeň) jako pouhý odkaz a přesměrování na stránku s KHM. Abych jen vyslvětlil, co se stalo, nebylo mým záměrem stránku přejmenovat, chtěl jsem jen editovat vídeňský mak (Museum für angewandte Kunst) a udělal jsem to nešikovně tak, že jsem jakousi shodou okolností, vlastně mojí neznalostí zřídil špatné přesměrování, tedy stránku Uměleckoprůmyslové museum, které odkazovalo na Kunshistorisches Museum. Napsal jsem do diskuze, aby toto přesměrování někdo ze správců vyřešil přeměnou titulku v článku přesměrování a ten někdo konkrétně Raeperman přejmenoval článek Kunsthistorisches Museum na Uměleckohistorické a přesměrování nechal. Došlo tedy k omylu, pár dní se stránka jmenovala a myslím, že stále jmenuje Uměleckohistorické museum a přesměrování na ni vedlo i z hesla Uměleckoprůmyslové museum, což je nesmysl. Chtěl jsem to dneska opavit, tím že bych zřídil stránku s Uměleckoprůmyslovým muzeem ve Vídni, jmenovala by se také jako v originálu Museum für angewandte Kunst a vedlo by na ni i přesměrování s obecným názvem "Uměleckoprůmyslové museum".

Možná to vypadá strašně zamotaně, tak nevím, jestli jsi tomu porozmuměl. Kdyžtak se mi ozvi na moji diskuzi. V podstatě bych nyní udělal následující. 1. Na diskuzi u stránky KHM zmíním námitku, že KHM by mělo stát jako název článku a vedle toho by tam měl být i tradiční název "Uměleckohistorické" jednak jako přesměrování a jednak i v záhlaví, při základním popisu instituce. 2. Pokusím se co nějdřív a bez dalších zmatků zřídit i stránku vídeňského uměleckoprůmyslového muzea, s patřičným přesměrováním z českého názvu, aby se předešlo dalším terminologickým nedorozuměním.--TZ 31. 7. 2009, 09:59 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Pane kolego, připomínám, že kategorie patří před interwiki, ne za. Hezký den. --Ragimiri 3. 8. 2009, 19:13 (UTC)

Laskavě Tě příště uvedu, protože takto ubožáckou češtinu aby člověk pohledal. V dotyčném čl. to zdaleka nebyl problém tvrdých/měkkých „i“ (o tom jsem se, mimochodem, ve shrnutí vůbec nezmínil, stejně jako jsem se nijak nedotkl Tvé osoby: mluvil o hrozné čechoangličtině, ne o Tvé duševní úrovni), to byl celkově mizerně přeložený článek. Když neumíš sloh a pravopis, tak to nedělej.
A ještě něco: opravovat něco po někom není vůbec jednoduché, naopak. Navíc, já jsem článek faktograficky doplnil a upřesnil. --Iaroslavvs 9. 7. 2010, 10:20 (UTC)

Pozvánka na lednový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi z Brna a edituješ Wikipedii. Kdybys měl tuto středu čas (nebo kteroukoliv další třetí středu v měsíci), rád bych tě proto pozval na setkání s dalšími brněnskými wikipedisty. Pravidelně se scházíme v cca deseti lidech, bývá to často dost podnětné právě i pro další práci na Wikipedii a tvou účast mezi námi bychom velmi ocenili (a jsem si jistý, že bys mezi ostatními našel i další lidi s podobnými wikizájmy). Pokud bys mohl přijít, zapiš se prosím mezi účastníky na výše odkazované stránce srazu (nebo prostě přijď, registrace není bezpodmínečně nutná) – rádi tě mezi sebou uvidíme. Pokud ti to tentokrát nevyjde, můžu ti poslat pozvánku na příští sraz, až bude – v takovém případě se prosím zapiš mezi zájemce. Budu rád, když mi dáš vědět, že jsi pozvání četl; případně se též samozřejmě na cokoliv ptej, klidně tady pod příspěvkem. S pozdravem Blahma (diskuse) 19. 1. 2016, 15:23 (CET)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět