Diskuse s wikipedistou:Jiří Velas

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Varhany Dolní Hbity

--Marek Koudelka (diskuse) 8. 6. 2014, 17:53 (UTC)

Dobrý den, údaje o obci Dolní Hbity jsem skutečně přebral z materiálů o tvorbě znaku a vlajky sousední obce Jablonná, které předkládala heraldická kancelář Dauphin z Roudnice nad Labem, ale nikde v celém popisu obce není uvedeno, že k jeho uveřejnění na jiných stránkách je třeba souhlas kanceláře.Proto jsem si dovolil část údajů uveřejnit.

Dále bych se chtěl zeptat, zda o obci Dolní Hbity můžu vytvořit svoje samostatné stránky, protože v těch, které vytvořil obecní úřad chybí velké množství těch podstatně zajímavějších informací Děkuji. Jiří Velas.

Pokud o autorství není uvedeno nic, neznamená to, že text můžete převzít. Pokud souhlas autora textu neseženete, bude odstraněn z historie článku. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 6. 2014, 19:30 (UTC)
Dobrý den, výše uvedený text, který jste vložil také k diskusi o vytváření článku jsem přesunul na diskusi o Dolních Hbitech. Matěj Orlický (diskuse) 10. 6. 2014, 06:47 (UTC)

Náhled, shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 6. 2014, 10:54 (UTC)

Dolní Hbity[editovat zdroj]

Dobrý den, velké díky za doplnění fotografií. Pár rad - do infoboxu se dává jen jedna fotka. Vámi vytvořenou fotogalerii jsem upravila. Když nevíte, jak se něco dělá (např. vkládání té fotogalerie), doporučuji se podívat do jiného článku, kde se daný jev již vyskytuje, a zkopírovat to. Ušetří vám to mnoho času. Ještě jednou děkuji za fotografie a přeji krásný den. --Jana Lánová (diskuse) 13. 6. 2014, 10:36 (UTC)

Dobrý den, práci na Wikipedii se teprve učím. Dovolil jsem si vyměnit fotku v infoboxu, protože si myslím, že je výstižnější pro obec. Tu která tam byla jsem si dovolil odstranit, aby tam byla jen jedna.Chtěl jsem tam dát fotografie obce a ještě další mám připravené. Jak je umístnit na Wikimedia Commons je mi již jasné, problém na který jsem narazil bylu upravit velikost a umístnit do potřebného řádku. To se ještě musím naučit.Děkuji za Vaši reakci a naschledanou. --Wikipedista:Jiří Velas (diskuse) 13. 6. 2014, 13:35 (UTC)Jiří Velas 13.6. 2014.

Kostel sv. Jana Křtitele v Dolních Hbitech[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kostel sv. Jana Křtitele v Dolních Hbitech. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 16. 6. 2014, 11:49 (UTC)

Dobrý den, děkuji za radu.Text článku rozšířím, doplním a přidám fotografie. Děkuji, Jiří Velas.

Jak umístnit vytvořenou stránku na jinou[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o dotaz. Vytvořil jsem i s vaší pomocí pro obec Dolní Hbity novou stránku stránku o kostelu sv. Jana Křtitele. Teď si ale nějak nemohu poradit s tím, jak to udělat, aby se stránka o kostelu dala otvírat na stránce Dolní Hbity. Je to asi jednoduché, ale nemohu na to přijít. Děkuji za pomoc a radu. S pozdravem Jiří Velas.Jiří Velas (diskuse) 17. 6. 2014, 12:57 (UTC)

Dobrý den, snad jsem udělala, co jste potřeboval. Pokud chcete vložit odkaz (má modrou barvu) na nějaký článek tak, že se po kliknutí přesunete na ten požadovaný článek. To se dělá pomocí hranatých závorek např. takto: [[Kostel svatého Jana Křtitele (Dolní Hbity)|Novorománský kostel sv. Jana Křtitele]] - v 1. části je přesný název článku, kam odkaz směřuje, a ve druhé části oddělené | se vkládá text, který je vidět na té původní stránce. Jednodušší variantou je kliknout na panelu nástrojů na ikonku pouta (první řada vedle ikonek pro tučné písmo, kurzívu a podpis), která kód vloží za vás. Snad jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně, když tak se ptejte. Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 17. 6. 2014, 13:48 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Děkuji za informaci, přesně to jsem potřeboval. Naschledanou, J. Velas.Jiří Velas (diskuse) 17. 6. 2014, 13:53 (UTC)

Fotogalerie[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o radu. Můžou být v obsahu dvě stránky s názvem Fotogalerie, každá na jiné téma. Při pokusu to provést se mi to nepodařilo. Pokud je možná pouze jedna stránka, je nějak omezen počet fotografií? Děkuji.Jiří Velas (diskuse) 18. 6. 2014, 06:22 (UTC)

Prosím upřesněnte. Jaké stránky a v jakém obsahu? Fotky čeho, na jaká dvě témata? Matěj Orlický (diskuse) 18. 6. 2014, 06:41 (UTC)

Jedná se o stránky Kostel svatého Jana Křtitele (Dolní Hbity). Již jsem umístnil fotky externí, ale chtěl bych umístnit i fotky interiéru a ty právě samostatně. Děkuji.Jiří Velas (diskuse) 18. 6. 2014, 07:03 (UTC)

(Aha, jen pro upřesnění: Jako stránka se označuje celý článek nebo např. stránka s galerií fotek na Commons. Část článku s nadpisem se označuje jako oddíl nebo sekce.)
Technicky to lze, pokud v článku galerii zkopírujete dvakrát za sebou, upravíte nadpis a vyměníte obrázky. Bylo by vhodnější použít nadpis == Fotogalerie== a pod ním dva podnadpisy (===Interiér===, ...). Podnadpisy lze také použít přímo v galerii: <gallery caption="Interiér"> (fotky interiéru) </gallery>, to samé pro exteriér, viz Nápověda:Galerie.
Ovšem fotografií už teď je v článku příliš. Fotky by měly být výběrové, doplňující článek o obrazovou informaci. Např. dálkových pohledů je tam 15, stačil by jeden pro představu o začlenění v rámci obce. Takto rozsáhlou galerii je vhodné vytvořit na Commons. Naopak článek by měl mít jen několik fotografií a spíše by potřeboval doplnit vnitřní odkazy, literaturu a nejlépe i reference. Matěj Orlický (diskuse) 18. 6. 2014, 07:33 (UTC)

Ještě byste měl zařadit své fotografie do příslušné kategorie, aby se zařadily k ostatním z Dolních Hbit atd. Zobrazte stránku fotky na Commons, dejte editovat a na konec textu přidejte název příslušné kategorie:

  • [[Category:Dolní Hbity]] – pro fotky z obce
  • [[Category:Church of Saint John the Baptist (Dolní Hbity)]] – pro fotky kostela
  • [[Category:Interior of the Church of Saint John the Baptist (Dolní Hbity)]] – pro interiér kostela

Můžete i kombinovat, pokud je na fotce část obce a současně kostel. Pohodlnější je kategorie přidávat již při načítání. Matěj Orlický (diskuse) 18. 6. 2014, 07:46 (UTC)

Děkuji za poskytnuté informace.J.Velas Jiří Velas (diskuse) 18. 6. 2014, 07:51 (UTC)

Dotaz a připomínka[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč byla ze stránky Kostel svatého Jana Křtitele (Dolní Hbity) odstraněna informace, kdo vlastně byl sv. Jan Křtitel a proč byl zařazen do názvu kostela výraz na poušti, zrovna tak do názvu na fotografií. Dále bych se chtěl zeptat, zda uveřejněné fotografie mohu obměnit, jen některé, a zda v externích odkazech mohu anglický výraz nahradit českým. Omezení počtu fotografií beru na vědomí.Děkuji.Jiří Velas (diskuse) 20. 6. 2014, 08:45 (UTC)

Dobrý den, odkaz musí být anglicky, protože je to pojmenování kategorie na Wikimedia Commons, tzn., když je tam český název tak to nikam neodkazuje. K odstranění informací o sv. Janu Křtiteli - na Wikipedii je zvykem psát do konkrétního článku informace pouze o subjektu článku, takže např. detailnější informace o svatém, kterému je kostel zasvěcen, čtenář nalezne po kliknutí na článek o něm a ne v článku o kostele. Proč se tam dostalo pojmenování "na poušti" bohužel nevím. --Jana Lánová (diskuse) 20. 6. 2014, 13:59 (UTC)

Vaše informace beru na vědomí, ale pořád je pro mne nepochopitelné, proč čtenář stránek nemůže být seznámen s tím, kdo byla osoba, které je kostel zasvěcen. Takže se ještě jednou ptám, zda mohu krátké informace o uvedeném svatém umístnit třeba do rubriky o výstavbě kostela, kdy se také rozhodlo, komu bude kostel zasvěcen.Děkuji.Jiří Velas (diskuse) 20. 6. 2014, 16:56 (UTC)

Dobrý den. Čtenář se o osobě vše potřebné dozví jedním kliknutím na odkaz u jejího jména. Vhodné může být několika slovy v jedné větě nastínit, kdo to je, nebo u té historie zmínit, proč právě zasvěcení Janu Křtiteli, či uvést do souvislosti výzdobu se životem svatého. Je však nevhodné, aby u každého kostela každý psal svůj vlastní medailonek o patronu daného kostela. Vhodné je naopak doplňovat a vylepšovat samostatný článek o světci, z čehož bude mít užitek každý, kdo se o něm bude na Wikipedii chtít něco dozvědět. Matěj Orlický (diskuse) 20. 6. 2014, 17:19 (UTC)

Beru na vědomí a budu respektovat.Jiří Velas (diskuse) 20. 6. 2014, 17:47 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek (Vaše nové články) přidané mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 23. 6. 2014, 13:50 (UTC)

Opět Dolní Hbity[editovat zdroj]

Dobrý den, trošku jsem upravil sekci pamětihodnosti v článku Dolní Hbity. Chci se zeptat, to je v obci víc památníků první světové války? Pokud ne, tak ta informace "vedle autobusové zastávky" tam nemá co dělat, takže jsem ji zatím odstranil, pokud je jich tam více, tak tam ty další dopište a můžete to pak blíže upřesnit (třeba tou informací, kde se nachází). S přáním dalších úspěšných editací --Jan KovářBK (diskuse) 8. 7. 2014, 13:56 (UTC)

Dobrý den, v obci není více památníků padlých v 1. světové válce, ale tuto formulaci - vedle autobusové zastávky - jsem tam nedával já. Podobně socha sv. Jana Nepomuckého - naproti obchodu - tento výraz jsem tam také neuváděl a rozhodl jsem se ho odstranit. Vaší připomínkou jste mě "popohnal" k doplnění uvedených pamětihodností, což mám v plánu a v brzké době to provedu. Jiří Velas (diskuse) 8. 7. 2014, 17:26 (UTC)

Super, doplnění článku jistě prospěje. Omlouvám se, že jsem přehlédl, že nejste autorem daných poznámek. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 8. 7. 2014, 17:29 (UTC)

Varhany Dolní Hbity[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš příspěvek ve článku Kostel svatého Jana Křtitele (Dolní Hbity) nemůžeme přijmout, protože pravděpodobně porušuje autorská práva. Prosím doložte původ nebo autorská práva k Vašemu příspěvku (využijte pokynů na stránce Nápověda:Svolení autora). Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Děkujeme za pochopení.

Uživatel Speciální:Příspěvky/91.219.246.12 uvádí ve shrnutí editace o textu o varhanách v článku Kostel svatého Jana Křtitele (Dolní Hbity): Doplnění odkazu na můj text o varhanách, použitý někým bez citace zdroje. --Matěj Orlický (diskuse) 19. 1. 2017, 14:10 (CET)Odpovědět