Diskuse s wikipedistou:Jan Jankovič

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Zveme Vás na editaton Československo ve Hradci Králové (+ online)

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Tomáš Holub (kněz) fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Cinik 25. 1. 2010, 07:33 (UTC)

Můžete mi říci, proč neustále vkládáte do článku nefunkční odkaz na neexistující obrázek? --Cinik 25. 1. 2010, 13:00 (UTC)

Asi neví jak ho vložit. Viz Nápověda:Obrázky.--Juan de Vojníkov 25. 1. 2010, 13:03 (UTC)


Pozor! Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

--Cinik 28. 1. 2010, 12:33 (UTC)

Soubor:Duchovní cvičení.JPG[editovat zdroj]

Dobrý den. Dopište prosím u fotografie Soubor:Duchovní cvičení.JPG kdo je jejím autorem. Díky --Faigl.ladislav slovačiny 1. 2. 2010, 14:06 (UTC)

Soubor:Logo DCS.jpg[editovat zdroj]

Dobrý den. U loga Soubor:Logo DCS.jpg jste zvolil nevhodnou licenci a logo bylo proto smazáno. Díky za pochopení. --Faigl.ladislav slovačiny 1. 2. 2010, 15:29 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek a věříme, že jste vlastníkem autorských práv k němu, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez výslovného dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Diecézní centrum pro seniory.jpg, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Tlusťa 2. 2. 2010, 08:31 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vás upozornil na portál Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 4. 6. 2011, 14:32 (UTC)

P. S. Pokud byste si s něčím nevěděl rady, napište mi do diskuse.

Fotografie[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše fotografie (resp. též další Vámi vložené fotografie – předpokládám, že to máte ošetřeno z hlediska souhlasu s využitím od autora). Pro inspiraci uvádím odkaz na seznam článků o kněžích bez fotografie. Hezký den přeje Fagnes 26. 1. 2012, 04:26 (UTC)

Hvězda (kaple)[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za rozšíření článku Hvězda (kaple). Zajímalo by mne ale, proč jste odstranil z literatury Broumovskou skupinu kostelů a Cechnera? --Gampe 16. 2. 2012, 11:51 (UTC)

Já myslel, že literatura, která je uvedena musí být pouze ta, ze které je čerpáno..já jsem celý text předělal, takže to není ve špatném úmyslu. Jan Jankovič PS: omlouvám se

Neomlouvejte se, to je v pořádku. V sekci literatura má být důležitá a významná literatura. Nejen vy ale i Vaši předchůdci z něčeho čerpali a uvedené zdroje alespoň já pokládám za dosti významné.

Jinak příspěvky v diskusích se podepisují čtyřmi vlnovkami, což za Vás udělá čtvrté tlačítko zleva nad editačním konem (to s tužtičkou). Všechny věci týkající se editování wikipedie by měly být popsány v nápovědách. Pokud byste to tam nemohl najít, klidně mi napište (do diskuse nebo mail), rád Vám poradím, pokud to budu umět. Zdraví --Gampe 16. 2. 2012, 12:19 (UTC)

P.S. ... mimochodem smysl některých vnitřních odkazů (prolinků) mi poněkud uniká.--Gampe 16. 2. 2012, 12:22 (UTC)

Děkuji velice za tento pěkný článek. Ukazuje, že jste se v prostředí Wikipedie již zcela zorientoval. Těším se na Vaše další příspěvky, se srdečným pozdravem --Vojtech.dostal 19. 2. 2012, 13:13 (UTC)

Děkuji, pěkný den.--Jan Jankovič 19. 2. 2012, 14:17 (UTC)

Vnitrni odkazy[editovat zdroj]

Dobry den, vitam Vas tady.:] Prosim, mrknete na tohle, protoze mene je nekdy vice. Hodne zdaru pri editovani.--Meluzína (diskuse) 14. 3. 2012, 16:20 (UTC)

Jedle vznešená[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jedle vznešená, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Loupežník (diskuse) 25. 3. 2012, 12:22 (UTC)

Stará fotografie[editovat zdroj]

Uvést jej jako licenci použijte buď {{PD-old}} nebo možná lépe {{Anonymous-EU}}.

Celostátní setkání animátorů seniorů[editovat zdroj]

Dobrý den, mou odpověď na Váš dotaz, byť poněkud opožděnou, najdete v mé diskusi. Zdraví Fagnes (diskuse) 14. 11. 2012, 02:44 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Dobrý den, Když něco kategorizujete, kategorizujte do nejnižší možné kategorie, proto jsem revertoval vaše přidání kategorie v článku Opavská okresní soutěž mužů 2004/2005. Děkuji. --Akdam (diskuse) 7. 3. 2014, 13:36 (UTC)

Uvítání[editovat zdroj]

Koukám, že základní uvítací šablonu jste ještě nedostal, tak tady ji máte; odkazy v ní se opravdu hodí. Díky za článek Modřín japonský, nějaké návrhy úprav jsem sepsal na jeho diskuzní stránku. S pozdravem --9. 3. 2014, 17:41 (UTC), Utar (diskuse)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --9. 3. 2014, 17:42 (UTC), Utar (diskuse)

Pár tipů k referencím[editovat zdroj]

Ahoj,

mám pro Tebe pár tipů.

Zjednodušený zápis opakované reference[editovat zdroj]

Když opakuješ referenci, pak ji stačí psát zjednodušeně. Například:

<ref name="pojmenovani-reference">Tady vypíši potřebné údaje</ref>

Při dalším výskytu již stačí psát jen

<ref name="pojmenovani-reference" />

namísto

<ref name="pojmenovani-reference"></ref>

Opakování reference[editovat zdroj]

A když opakuješ referenci, pak se texty mezi <ref name="pojmenovani-reference"> a </ref> již ve výpisu referencí na konci článku neobjevují.

Příklad: Následující kód

text<ref name="pojmenovani-reference">Text v referenci</ref> pokračuje
text<ref name="pojmenovani-reference">Druhý text v referenci</ref> pokračuje
text<ref name="pojmenovani-reference" /> pokračuje

<references />

se zobrazí takto:

text[1] pokračuje text[1] pokračuje text[1] pokračuje

  1. a b c Text v referenci Chybná citace: Neplatná značka <ref>; název „pojmenovani-reference“ použit vícekrát s různým obsahem

Všimni si, že text „Druhý text v referenci“ se ve výpisu referencí nikde neobjevil.

Pokud by Ti něco nebylo jasné, ptej se. --Jan Polák (diskuse) 16. 4. 2014, 09:38 (UTC)

Dobrý den,

prosím Vás o častější používání tlačítka Náhled. Děkuji, zdravím, --Ivannah (diskuse) 5. 6. 2014, 09:26 (UTC)

Ramez[editovat zdroj]

Ahoj, opět jsem "vtipný" článek smazal, o nevýznamnosti toho jména samozřejmě nepochybuji (stačí se podívat na en či dewiki), hlavně ale proto, že v článku jsou uvedeny překlady jako: Čadiper, Prasopich a Ramez Al-prcmíd. Je mi jasné, že je to díky panáčkovi na hradě teď malinko v módě ale vulgarity do Wikipedie rozhodně nepatří.--Horst (diskuse) 6. 11. 2014, 15:58 (CET)Odpovědět

Tipy na vylepšení[editovat zdroj]

Dobrý den,

na základě Vaší žádosti v projektu WPK, jsem Vám tam zanechal nějaké tipy na vylepšení.--Juandev (diskuse) 7. 1. 2015, 23:04 (CET)Odpovědět

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Pověst o Vízmburském pokladu, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.vizmburk.cz/dokumenty/povest_poklad.pdf

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Je rozdíl mezi citací a plným zněním, pokud zde má být děj uveden, je několik možností: napsat jej vlastními slovy, nebo požádat onen web o povolení zaslat ho do WP:OTRS, a nebo pokud by byl text volný - vložit na Wikicitáty/Wikizdroje. Dalším problémem článku je (ne)existence WP:2NNVZ, navrhl jsem sloučení jeho obsahu /tedy toho minima, které je o pověsti/ s článkem Vízmburk--Horst (diskuse) 4. 2. 2016, 16:49 (CET)Odpovědět

Jak zdrojovat z videa[editovat zdroj]

Zdař Bůh!

Rád bych se zeptal, zda je možné zdrojovat text dokumentárním filmem (videoarchív ČT), ve kterém se hovoří o věcech, které bych rád uvedl v jistém článku na Wikipedii.

Díky

--Jan Jankovič (diskuse) 12. 7. 2016, 11:31 (CEST)

Je to možné, při volbě citační šablony si můžete vybrat buď Citace elektronického periodika, nebo Citace elektronické monografie, v závislosti na tom, jestli to byl nějaký pravidelný pořad, nebo samostatný jednorázový dokument. A do parametru druh nosiče dáte „video online“ (jestli je tím videoarchivem míněn ten dostupný online). Záleží pak spíš na tom, jestli bude takový druh zdroje příhodný k informacím, které byste z nich čerpal, pro nějaká vysoce odborná, vědecká témata by to asi mohl být méně vhodný zdroj než pro jiná. --Bazi (diskuse) 12. 7. 2016, 11:38 (CEST)

Zveme Vás na editaton Československo ve Hradci Králové (+ online)[editovat zdroj]

Hezký den,

v rámci wikipedické výzvy Československo Vás ve čtvrtek 23. listopadu zveme na editaton Československo. Nebudete to na něj mít daleko, bude se konat v Muzeu východních Čech v Hradci Králové v Gayerových kasárnách. Zúčastnit se lze i online!

  • 📚 Budeme společně psát články o událostech, osobách a tématech týkajících se Československa.
  • ⏱️ Začínáme v 15:30.
  • 📍 Kde? V Gayerových kasárnách.

Editaton je určen jak pro úplně nováčky, tak pro zkušené wikipedisty a wikipedistiky. Vstup je zdarma. Pokud jste nikdy na Wikipedii nic needitovali, nebojte, naučíme vás to! ❤️🤍💙 ✅ Přispějete tak mapování historie Československa na české Wikipedii, ✅ setkáte se se svými wikipedistickými druhy a družkami, ✅ prvních 100 účastníků výzvy vyhraje ponožky od Klubu Pánů z Ponožkovic, ✅ zařadíte se do soutěže o krásné knižní ceny od nakladatelství Academia a nakladatelství Historického ústavu AV ČR.

Uvažujete o tom, že se editatonu zúčastníte? Vyplňte prosím registrační formulář. Všechny další potřebné informace najdete na stránkách soutěže.

Těšíme se na Vás,

--janbery (diskuse) 14. 11. 2023, 11:58 (CET)Odpovědět