Diskuse s wikipedistou:ItzFigo2022

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 27 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Budete-li mít jakékoliv otázky, neváhejte se na mě obrátit např. na mé diskusní stránce. Můžete se také dotázat celé komunity na stránce Potřebuji pomoc. S přáním příjemného zbytku dne, --Czeva (diskuse) 3. 1. 2023, 15:50 (CET)Odpovědět

Pozor na mazání detailů a aktuální zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme za zájem o editaci Wikipedie. Dovolím si jen upozornit na několik drobností, na které je potřeba dávat pozor.

  1. Zde je vidět, že došlo ke smazání nedělitelných mezer. Vymazané údaje již byly znovu vepsány.
  2. Zde musel být odstraněn výraz neodpovídající encyklopedickému stylu – více informací a příklad řešení je vidět zde bodě 11. Vaše editace je viditelná po kliku na odkaz ← Přejít na předchozí porovnání.
  3. I když opravujete drobný fakt, je dobré uvést zdroj(e) vámi vkládaných tvrzení, jako jste to správně provedl/a např. na této stránce aktualizací zdroje. Informace ve Wikipedii musí být důvěryhodné. Wikipedie je terciární zdroj, takže nezjevná fakta, názory, teorie a argumenty mohou být uvedeny v článku pouze tehdy, pokud již byly publikovány důvěryhodným a respektovaným nebo jinak ve vztahu k tématu společensky významným zdrojem. V článku by měl být tento zdroj vždy uveden. Jakákoliv nezjevná informace, která není ověřitelná a která nemá uvedený zdroj, může být vymazána. Pro více informací nahlédněte prosím do závazných pravidel Ověřitelnost a Žádný vlastní výzkum.

Děkuji za pochopení a přeji mnoho radosti při další tvorbě. --Czeva (diskuse) 3. 1. 2023, 15:50 (CET)Odpovědět

Dobrý den, u posledního bodů jsem chtěl pouze opravit drobnou chybu u které jsem si myslel že to je překlep, mám však otázku a to zda používat informace z Anglické Wikipedie. Děkuji moc za drobné upozornění, zatím moc nechápu systém Wikipedie takže vaše upozornění mi velmi pohomlo. ItzFigo2022 (diskuse) 7. 1. 2023, 21:19 (CET)Odpovědět

Dobrý den, jde o to, jak chcete anglickou jazykovou verzi WP používat. V textu dále pouze odhaduji, co jste tím myslel. Máte-li v plánu z ní překládat, je třeba do článku vložit informace v šabloně Překlad s tím, že tam zachováte alespoň 2 dobře vypadající reference (na WP případně existuje nástroj Content translation, který hodně wikipráce za vás udělá sám), ale nepoužívá se jako reference (Citace) – to se splní správným použitím výše zmíněné šablony (s detaily příp. pomohu). Stačí takto? --Czeva (diskuse) 9. 1. 2023, 16:33 (CET)Odpovědět
Ještě přidávám malou poznámnku: chcete-li, aby si někdo jiný všiml, že s ním potřebujete komunikovat, můžete jej „přivolat“ použitím šablony – např. Ping, Re nebo Odpověď, případně uvést odkaz na jeho/její uživatelskou stránku (příklad: Wikipedista:Czeva). Byla totiž docela náhoda, že jsem si všimla změny na vaší diskusní stránce, když jsem nebyla výslovně zmíněna :) --Czeva (diskuse) 9. 1. 2023, 16:40 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět