Diskuse s wikipedistou:Freibo/Archiv2011

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Toto je archiv staré diskuse z roku 2011, proto ji už neupravujte.
Pokud chcete začít novou, nebo obnovit starou diskusi, udělejte tak prosím na současné diskusní stránce.

Díky za Vaše příspěvky v článku o Jimramově a dalších obcích. Jen tak dál! magairlín 7. 4. 2011, 12:19 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše tři nový články o kostelích, které jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 5. 5. 2011, 14:27 (UTC)

P. S. Jen prosím, zda byste mohl věnovat trochu větší pozornost nadpisu článku (píše se tučně), odkazům (třeba u světců jsou názvy článků často ve formátu „svatý Metoděj“ a ne „sv. Metoděj“, pak odkaz nefunguje), zařazení do kategorií apod. Můžete se inspirovat třeba u dalších článků, namátkou třeba u tohoto.

Budu se snažit si dávat pozor. --Freibo 5. 5. 2011, 15:14 (UTC)
Dobrý den, jako zdroj "inspirace a poučení" jsou nejvhodnější dobré články a nejlepší články. Ty jsou zkontrolovány řadou lidí, ty nejlepší navíc prošly nominací a dají se použít jako mustr.:) Přeju hodně nadšení a zdaru. Hezký den.--Meluzína 6. 5. 2011, 13:59 (UTC)

Korouhev (okres Svitavy)[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Korouhev (okres Svitavy), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Dobrý den, nelze sem doslovně opisovat texty, pokud k nim nemáte autorská práva nebo nezajistíte svolení k uvolnění těchto textů pod svobodnou licencí původními autory. S pozdravem, --Podzemnik 16. 5. 2011, 10:42 (UTC)
Dobrý den. Omlouvám se, nevšiml jsem si, že si jsou texty tak podobné. Všechno přebírám ze své seminární práce, kterou jsem vytvořil před několika lety a tehdy bylo všechno v pořádku. V tom případě tedy všechny texty vymažu. --Freibo 16. 5. 2011, 10:53 (UTC)
Kdybych ty informace přeformuloval, tak by tam mohli zůstat? --Freibo 16. 5. 2011, 11:25 (UTC)
Ano, zůstat by to mohlo, ale stejně se musí odmazat problematické revize z historie. Mohl byste někde udělat seznam článků, které jste odněkud opsal? Moc by nám to pomohlo. --Podzemnik 17. 5. 2011, 06:51 (UTC)

Kostel svatého Petra a Pavla (Korouhev)[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Kostel svatého Petra a Pavla (Korouhev), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Podzemnik 16. 5. 2011, 10:47 (UTC)
Vložené předělané. Prosím o kontrolu, zda tento text již vyhovuje. Děkuju. --Freibo 31. 5. 2011, 11:47 (UTC)

Autorská práva a zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den, tímto bych Vás chtěl poprosit o doplnění zdrojů ke všem článků, které jste zde založil. Jelikož některé z nich opisujete z webu, je možné, že jste opsal i další. V takových případech se budou muset ony texty odstranit, viz WP:AP. Mohl byste se k tomu prosím vyjádřit? S díky, Podzemnik 16. 5. 2011, 10:53 (UTC)

Jak už jsem psal výše, všechno opisuju ze své seminární práce, kterou jsem vytvořil před několika lety. Tehdy bylo vše v pořádku. Z internetu čerpám minimum informací, většinou se jedná o knižní publikace. V případě Korouhve jsem si nevšiml velké podobnosti. Dám vše do pořádku a informace vymažu. --Freibo 16. 5. 2011, 10:58 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. magairlín 22. 5. 2011, 19:03 (UTC)

Dobře.--Freibo 22. 5. 2011, 19:24 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii[editovat zdroj]

„Nováček“
„Nováček“

Dovolte mi udělit Vám titul „Nováček“, první stupeň vyznamenání za věrnost Wikipedii, udělovaný uživatelům působícím na Wikipedii po dobu aspoň 1 měsíce, kteří dosáhli minimálně 200 editací. Přeju, ať Vám vydrží wikielán přinejmenším tak jako doposud. magairlín 22. 5. 2011, 21:20 (UTC)

Děkuji. --Freibo 24. 5. 2011, 08:06 (UTC)

Kostel svatého Petra a Pavla (Korouhev)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Kostel svatého Petra a Pavla (Korouhev). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 23. 5. 2011, 22:24 (UTC)

Děkuji za upozornění. Byl tam problém řešený v mé diskuzy výše. Pokusim se to dát do konce týdne do pořádku. --Freibo 24. 5. 2011, 08:05 (UTC)

Pivovary[editovat zdroj]

Dobrý den,

zdravím Vás. Děkuji za články o pivovarech :) Jen mám na Vás takovou malou prosbu. Nevkládejte do článku zbytečnou sekci literatura, pokud žádnou literaturu neobsahuje a také nedělejte prosím více než jednu mezeru mezi externími odkazy a kategoriemi viz. [1]. Děkuji za pochopení. Hodně pěkných článků přeje ♥ K123456  12. 6. 2011, 10:58 (UTC)

Děkuji za upozornění. --Freibo 12. 6. 2011, 12:06 (UTC)


Jen upozorňuji na tento článek, či seznam, pro obyčejného člověka v tom zas nebude tak velký rozdíl. -:)). na en to mají docela hezké en:Beer and breweries by region. --Mirek256 12. 6. 2011, 15:49 (UTC)

Známí hráči[editovat zdroj]

Ahoj, promiň že otravuji, ale část článků o hokejových klubech „Známí hráči“ je přesným příkladem vlastního výzkumu. Bylo by potřeba jako poznámku přidat nějakou definici. Např. hráči kteří vyhráli nějakou cenu, nebo jsou členy Síně slávy apod. Jinak je to pouze tvůj názor a jako takový to budu muset smazat. Díky za pochopení. Dál si myslím, že by si kluby jako Detroit Cougars, Detroit Falcons, California Golden Seals apod. zasloužily samostatný článek. Vzhledem k tomu, že mnohdy nešlo o nástupnické týmy. V tomto bych se nechal inspirovat anglickou wiki. Jinak díky za ty nové články o původních klubech NHL. --Saldenio 19. 6. 2011, 15:57 (UTC)

Též si myslím, že by si ty týmy zasloužili samostatný stránky. Bohužel nevím, jak se ruší přesměrování. Jinak ty známé hráče (které jsem zveřejnil; část totiž napsal už někdo přede mnou), jsou vypisováni z publikace, kterou jsem zveřejnil v literatuře (v případě zaniklých týmů NHL). Pak jsem je ještě psal u Dukly Jihlava, ale tam jsou zveřejněny legendy klubu (více info ve zveřejněné knize). --Freibo 19. 6. 2011, 16:06 (UTC)
Aha, přesměrování zrušíš jednoduše tak, že po vyhledávání článku a následném přesměrování (např. Detroit Cougars --> Detroit Red Wings) se ti nahoře pod nadpisem článku objeví (přesměrováno z Detroit Cougars), no a pak stačí kliknout na modré Detroit Cougars a objeví se ti tato stránka, nu a pak už jen „editovat“ a redirect přepsat dle vlastního uvážení. K tomu druhému, pak je to jen názor autora knihy. Jo to zkrátka obecné, známý může být každý, ale já to tam nechám. --Saldenio 19. 6. 2011, 16:17 (UTC)
Díky za radu.--Freibo 19. 6. 2011, 16:28 (UTC)

Statistiky hráčů týmu v sezóně[editovat zdroj]

Zdravím, všiml jsem si, že jste založil Statistiky hráčů Oakland Seals (1967/1968). Myslím, že lepší by bylo vytvářet články o celé sezóně, nejen článek který by obsahoval statistiky hráčů. Podobně jako je třeba en:1967–68 Oakland Seals season. Několik podobných článků jsem již v minulosti založil (Pittsburgh Penguins 2008/2009). --Jowe 20. 6. 2011, 13:45 (UTC)

Vypadá to dobře. Tak jestli by to šlo přejmenovat, tak nejsem proti. Narazil jsem na server, kde jsou právě statistiky, tak jsem to začal vytvářet takhle. Ale nejsem proti předělání. --Freibo 20. 6. 2011, 14:12 (UTC)

Zaniklé pivovary atd.[editovat zdroj]

Dobrý den. Asi bych Vám měl osvětlit, jakým způsobem doplňuji lokalizační kategorie. Nerad bych, abyste nabyl dojmu, že po Vás nějak jdu. V poslední době jsem Vám doplnil nějaké okresní kategorie a v zápětí jsem jinou podobnou nahradil městskou. Je to proto, že se snažím jít v kategorizačním stromu co nejníže, tj. použít tu nejpřesnější lokalizační kategorii. Když nemá kategorii přímo město či obec, použiji okres. Sleduji všechny nové stránky, které se nějak týkají českého místopisu, takže i stránky založené Vámi. Jsem rád, že je vytváříte a přeji hodnš štěstí.--Railfort 6. 8. 2011, 17:28 (UTC)

Drobná připomínka[editovat zdroj]

Dobrý den,

zdravím vás. Měla bych na Vás takovou prosbu, sleduji vaše články a rovněž je jako správce potvrzuji (v nových článcích). Vaše články jsou velmi pěkné, jen bych prosím, abyste místo - používal –. Myslím, že je to tak typograficky správně. Toto - se používá jen v případech jako třeba Frýdek-Místek. Jinak vám přeji hodně pěkných článků ♥ K123456  15. 8. 2011, 08:01 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii no. 2[editovat zdroj]

Dobrý den. Uděluji Vám další vyznamenání. Tentokrát již „Učeň“ ([2]). S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 17. 8. 2011, 19:22 (UTC)

Díky. --Freibo 17. 8. 2011, 19:32 (UTC)

Dobrý den, všiml jsem si Vaší tvorby ohledně silnic druhé třídy a chtěl bych se tázat, zda Vám nepřijde vhodnější v článku užít podobného řešení, jako jsem užil já zde: průtah Třebíčí. Zvláště pak co se týče trasy silnice. Zdraví, --Ria 30. 8. 2011, 21:35 (UTC)

Pokud myslíte tu tabulku, tak ta by se hodila. Trochu problém asi bude v případě, kdy silnice na nějakou dobu přechází nebo se napojuje na jinou a později zase odpojuje. --Freibo 31. 8. 2011, 06:42 (UTC)

Moravská asociace týlové obrany[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Moravská asociace týlové obrany. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Harold 31. 8. 2011, 21:11 (UTC)

Já to po vyřešení v článku Svobodná spolková republika Kraví hora přesunu. Víc toho už asi nedám dohromady. Pak by se to mohlo smazat. Ale nejdůležitější je, aby se vyřešila situace u výše zmíněného článku. --Freibo 1. 9. 2011, 15:59 (UTC)

Jo, já si opravdu myslím, že ty "Související články", co jsou uvedeny u Kraví hory, nemají prostě šanci dosáhnout encyklopedické významnosti. Stačí jedna, dvě věty do článku o Kraví hoře. --Harold 1. 9. 2011, 20:06 (UTC)

Původně jsem myslel, že by něco mohlo být třeba u těch dalších "států", ale není. Tak je zruším a nějak to hodím do jedný. --Freibo 1. 9. 2011, 20:13 (UTC)

Černokostelecké pivo[editovat zdroj]

Odpověděl jsem u sebe, po přečtení smažte; děkuji. (Přesun nechám na Vás). --Kusurija 6. 9. 2011, 15:44 (UTC)

Sorry, měl jsem namysli smazat upozornění zde, ne u mne ;-) --Kusurija 6. 9. 2011, 16:01 (UTC)
Chybička se vloudila. Na mé straně. :-) --Freibo 6. 9. 2011, 16:12 (UTC)

Tarokový klub Jimramov[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Tarokový klub Jimramov. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Faigl.ladislav 10. 9. 2011, 12:28 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Tarokový klub Jimramov. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 10. 9. 2011, 12:28 (UTC)

Trochu nechápu zpochybnění významu. To je - a teď mírně přeženu, protože taroky nejspíš nemají takovou popularitu - jako by někdo chtěl zpochybňovat význam Anglické fotbalové federace nebo Jurije Gagarina. Prolomili onu "hranici" a byli první. Problémem taroků je, že tyto hry nejsou příliš vyhledávány novináři, proto se o nichí moc v novinách nedočtete.

Jinak abych jen nekritizoval, tak jsem přidal několik zdrojů. Doufám, že článek zůstane zachován, protože o prvenstvích by se mělo informovat, nikoliv tyto skutečnosti zamlčovat. --Freibo 10. 9. 2011, 13:27 (UTC)

Vážený pane kolego, navrhnul jsem na smazání Vámi založený článek Gróf. Titul gróf je pouze slovenský překlad titulu hrabě, který na Wikipedii již existuje. Snad je to pochopitelné. S pozdravem --Martin Kotačka 15. 9. 2011, 20:18 (UTC)

Pak tedy smažte i odkazy na různé verze u hraběte, protože je to zavádějící. Takhle je někdo vytvoří a vy je pak smažete. A je zajímavé, že výraz titul comte (česky opět hrabě) tu zůstal. Žádám tedy buď smazat všechno nebo nic. --Freibo 15. 9. 2011, 20:24 (UTC)
Nejsem zběhlý v titulaci francouzské šlechty, takže netuším, zda není titul comte plnohodnotným titulem francouzské aristokracie s hierarchickým významem hraběte, který se používá v souvislosti s francouzskou šlechtou i v češtině nebo zda se jedná skutečně o pouhý překlad. Titul gróf se v češtině neužívá. Stejně jako se neužívá titulu König či king. Pokud se domníváte, že se jedná o článek taktéž zralý na smazání, navrhněte jej na smazání prosím sám. --Martin Kotačka 15. 9. 2011, 20:30 (UTC)

Související články[editovat zdroj]

Dobrý den, do souvisejících čl. by se podle mne měly dávat jen články, které skutečně existují. Pokud chcete požádat o vytvoření nějakého nového, tak vhodnější je použít Wikipedie:Požadované články. Zdravím,--Ioannes Pragensis 19. 9. 2011, 13:56 (UTC)

Zrovna ten článek (seznam kaštelů) dodělávám, jen jsem předtím dal přednost vytvoření článku o obci. --Freibo 19. 9. 2011, 14:09 (UTC)
Aha. Tak mě pak revertujte, až to budete mít hotové. Zdravím,--Ioannes Pragensis 19. 9. 2011, 14:10 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 23. 9. 2011, 18:54 (UTC)

Slovenské regiony[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, proč jste v šabloně Slovenské regiony, podle které následně zakládáte články, uvedl jednou pojmenování originální (Turiec, Záhorie) a jindy počeštěná (Horní Zemplín)? Nebylo by záhodno šablonu a články upořádat podle stejného vzoru? S pozdravem --Martin Kotačka 4. 10. 2011, 09:33 (UTC)

Záhorie jsem nechal, protože je tu tak pojmenovaný článek, ale asi jsem měl udělat přesměrování. Turiec nevím jak je česky. Pokud víte české překlad(y), pak budu rád, když to opravíte, případně vytvoříte přesměrování. --Freibo 4. 10. 2011, 10:21 (UTC)
Já se naopak domnívám, že by bylo vhodné ponechat slovenské. Protože Turiec opravdu český ekvivalent nemá. A stejně tak bych ponechal Horný Zemplín, i když překlad se nabízí, nicméně z důvodu toho, že jiná sídla prostě přeložit nejdou, bych jej nechal v originále, aby zůstalo zachováno stejné uvedení. Ostatně slovenská města se do češtiny téměř nepřekládají. Večer se na to kouknu. --Martin Kotačka 4. 10. 2011, 10:26 (UTC)
Města se nepřekládají, ale třeba názvy spolkových zemí (např. u Německa) nebo i kraje (např. u Slovenska) se překládají. Např. z Nitrianskeho kraje je vytvořeno přesměrování na článek Nitranský kraj, který je (název) v češtině. A regionu bych dal zhruba na úroveň krajů. --Freibo 4. 10. 2011, 10:31 (UTC)

Hrad u Čtyřkol[editovat zdroj]

Zdravím, prosím Tě koukám na větu "Dnes je toto místo zničení železniční tratí a chatami.", že by chtěla přeformulovat, nedává mi moc smyslu. S pozdravem a dík za takové články --Elm 7. 10. 2011, 16:21 (UTC)

Díky za upozornění, je tam překlep. Ještě jsem to trochu upravil, aby to pochopili všichni. --Freibo 7. 10. 2011, 16:24 (UTC)

Hrad se nachází u rozhledny Královka v Jizerských horách? Slaigo 8. 10. 2011, 10:52 (UTC)

Pokud si přečtete ten článek, tak pochopíte, že ne. — Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 8. 10. 2011, 10:59 (UTC)
No, já jenom s ohledem na ten odkaz v první větě sekce Historie... Slaigo 8. 10. 2011, 11:09 (UTC)
Už jsem to opravil. Správnou Královku se mi nedaří najít, ale možná se tu objeví někdo z okolí a doplní to. Stejně tak jsem opravil Olešnou. --Freibo 8. 10. 2011, 11:10 (UTC)
Tady je popis lokality z castles.cz: Hrad se nacházel při dnešní silnici spojující Strašice a Olešnou, asi 1,5 km za křižovatkou na Těně ve směru od Strašic. Místo hradu bylo silně narušeno lomem, který může být dobrým orientačním bodem pro nalezení. Ve směru od Strašic je tedy nejlepší přístup po silnici na Olešnou a v místě, kde se za zmiňovanou křižovatkou na Těně silnice zatáčí vlevo a následně vpravo, je nutno v první zatáčce pokračovat ještě asi 150 m rovně k bývalému lomu (jedná se o neudržovanou polní cestu). Přesná lokalizace je dnes díky narušení těžbou nemožná. --Freibo 8. 10. 2011, 11:21 (UTC)
Dle popisu jsem přidal souřadnice. Při této přesnosti souřadnic nepřesná lokalizace myslím nevadí. Slaigo 8. 10. 2011, 11:56 (UTC)

Uvádění zdrojů[editovat zdroj]

Přeji pěkný den, nejdříve bych Vám chtěl poděkovat za Vaše články, avšak chtěl bych Vás poprosit o doplňování zdrojů, odkud čerpáte. Čtenář si pak bude moci uvedená fakta ověřit, případně bude odkázán na další, podrobnější literaturu. Jistě chápete potřebu uvádět zdroje článků, vede to i ke zkvalitňování wikipedických textů a jejich věrohodnosti. Mějte se pěkně, v případě dotazů mi klidně napište do diskuse. Podzemnik 18. 10. 2011, 13:43 (UTC)

Můžete uvést, kde jsem neuvedl zdroje, nějaký příklad. Díky. --Freibo 18. 10. 2011, 13:46 (UTC)
Namátkou Topičův salon. Nebo mám to chápat tak, že jste čerpal z jejich webu? Pokud ano, není to moc zřejmé. nechtěl byste ke svým článků přidávat reference? --Podzemnik 18. 10. 2011, 13:53 (UTC)
Čerpal jsem z jejich stránek. Podívám se ještě po dalších a doplním.--Freibo 18. 10. 2011, 13:55 (UTC)

Krkonoše[editovat zdroj]

Mám slabost pro všechno, co se nachází mezi Krkonošemi a Králickým Sněžníkem, takže mne mmj. velmi těší Vaše články z Krkonoš. Děkuji.--Railfort 21. 10. 2011, 20:11 (UTC)

Děkuji. --Freibo 21. 10. 2011, 20:14 (UTC)

Dobrý den, proč se domníváte, že zrovna tato osoba je natolik významná, že by měla být samostatné heslo na Wikipedii? Nejde mi o formality typu „lze jej najít v několika různých odborných publikacích a tudíž automaticky splňuje WP:EV“ (protože tomu tak mimochodem není - těžko kdy v nějaké práci naleznete více než konstatování jeho existence, samostatným tématem patrně nebude nikdy), ale skutečně o smysl samostatného hesla narozdíl od jedné věty v hesle věnovaném obecně Švábenicům jako rodu (a ano, vím, že takové heslo zatím není). Děkuji za pochopení. S pozdravem --Poko 27. 10. 2011, 15:58 (UTC)

Problémem nejen Slavibora z Drnovic je, že se o něm dochovalo velmi málo písemných zmínek. Což u prvních příslušníků rodů není nic neobvyklého. Nebyla mu věnována samostatná publikace, ale takových bylo min. 50% šlechticů. Co vůbec určuje významnost člověka? Kolik toho bylo o něm napsáno? Nesmíte zapomenout, že řada zpráv se mohla během válečných konfliktů ztratit nebo byla nenávratně zničena. --Freibo 27. 10. 2011, 16:37 (UTC)
Dobrý den, k otázce významnosti člověka z hlediska Wikipedie Vám navrhuji seznámit se s příslušným doporučením. Děkuji Vám za připomenutí možnosti ztráty či zničení řady zpráv během válečných konfliktů, to však nic nemění na tom, že osoba (bez ohledu na její šlechtictví), u níž jdou všechny v současnosti známé smysluplné informace napsat v rámci jednoho souvětí a která neproslula ničím jiným než tím, že žila a měla potomky, nepatří do samostatného hesla. Děkuji za pochopení. S pozdravem --Poko 27. 10. 2011, 23:41 (UTC)

Telč (hrad)[editovat zdroj]

Ahoj. Jen chci upozornit, že nevím, jestli je toto vhodný název pro článek, protože současný telčský zámek vznikl přestavbou hradu, který je v jeho hmotě dochován a je dost dobře patrný. Samotného mě ale takhle hned řešení tohoto problému nenapadá. --Harold 28. 10. 2011, 13:34 (UTC)

Spíš bych řekl, že původní hrad zanikl a nový byl postaven na místě současného zámku. Obě lokality jsou od sebe vzdáleny cca 500 metrů, přičemž okraj (spíš příkop než hradba) původního hradu byl od věže nějakých 70-150 m, tak pořád dost zbývá. Zámek byl navíc přestavěn z gotického hradu, kdežto původní hrad byl pravděpodobně románský (vycházím z jediného dochovaného zbytku - věže). Takže to ukazuje na starší hrad, který zanikl, a mladší hrad, který byl přestavěn na zámek. --Freibo 28. 10. 2011, 14:16 (UTC)

Vím, že nejde o tentýž objekt, Telč znám dobře. :-) Jen jsem se nevyjádřil přesně. Jde o to, že, když jsem viděl název článku "Telč (hrad)", tak první, co mě napadlo, bylo, že jsi napsal článek o tom gotickém hradu, který se zachován ve stavbě zámku. Asi by bylo lepší použít konkrétnější rozlišovač, třeba (zaniklý hrad). --Harold 28. 10. 2011, 14:41 (UTC)

Nebo gotický hrad začlenit do článku o zámku. Přijde mi, že někdy se články zbytečně moc rozmělňujou. --Freibo 28. 10. 2011, 14:55 (UTC)

To ze začátku určitě, zvlášť když tu ještě nemáme ani článek o zámku. Ale přece jen bych název "Telč (hrad)" vyhradil pro přesměrování na zámek a případně v budoucnu třeba i pro samostatný článek, pokud by byl hypotetický článek o zámku rozsáhlý. --Harold 28. 10. 2011, 14:58 (UTC)

Pravopis a typografie[editovat zdroj]

Pokud přispíváte do aktualit, snažte se, aby vámi psané aktuality neobsahovaly pravopisné či typografické chyby. Doporučuji nastudovat WP:TYPO, zejména ohledně pomlček (–) a spojovníků (-). Dvakrát měř, jednou řež. — Draceane diskuse 6. 11. 2011, 17:01 (UTC)

Geomorfologické části[editovat zdroj]

Pozor. Začal jste kategorizovat pomocí chybného pojmu. Pojmy, které řadíte do geomorfologických částí nejsou geomorfologickými částmi, ale podřazenými jednotkami. Geomorfologická část či jinak řečeno část geomorfologické jednotky je nejnižším stupněm geomorfologického dělení. Přejmenjte prosím kategorii na Geomorfologické jednotky xxx. Díky.--Railfort 11. 11. 2011, 20:43 (UTC)

Díky za upozornění. Moc se v těhle podrobnostech nevyznám a nechtěl jsem, aby to bylo rozházený mezi padesátkou dalších, proto jsem je dal do jedný kategorie. Možná by to chtělo projít a nějak podrobně to setřídit (stejně tak i Krkonoše). Jelikož se v nich nevyznám, tak bych to nechal někomu, kdo tomu rozumím. Prozatím tedy nebudu tyto části dál přesouvat. --Freibo 11. 11. 2011, 20:48 (UTC)

Zdravím. Pokud zakládáte novou údolní kategorii, tak jí, prosím, vložte do kategorie původní. Zde "Krkonošská údolí" do původní "Údolí v Česku". Díky Vašemu zásahu jsou krkonošská údolí vyjmuta z celostátní zastřešující kategorie. Při této praxi dochází k trhání větví z kategorizačního stromu. Kategorizujete dost masově a jestli jste tuto praxi užil všude, tak jste způsobil docela slušný rozvrat.--Railfort 12. 11. 2011, 17:37 (UTC)

Projdu to celé znovu.--Freibo 12. 11. 2011, 17:39 (UTC)
Projito, co šlo doplněno. Mrkni se prosím na ty geomorfologické části a dej teda nějaký lepší název. Ještě doplním vodstvo. --Freibo 12. 11. 2011, 18:07 (UTC)

Hubertka (Lázně Libverda)[editovat zdroj]

Kolego,

v článku Hubertka (Lázně Libverda) jsi změnil kategorii z „Jizerské hory“ na „Sídla v Jizerských horách“. Chtěl bych se pozeptat na Tvůj záměr, protože Hubertka je turistická chata. A k ní mi nějak ta kategorie nesedí.

Díky za názor. --Jan Polák 14. 11. 2011, 06:24 (UTC)

Zdravim. Rozhodl jsem se tak na základě už dříve sem zařazených obejktů (např. Hnojový dům či Nová Louka). --Freibo 14. 11. 2011, 10:39 (UTC) Ale chápu, že se nejedná ani o osadu, proto pokud to budete chtít přesunout do jiné, nebudu nic namítat. Pouze mi šlo o zpřehlednění základní kategorie, v tomto případě "Jizerské hory". --Freibo 14. 11. 2011, 10:41 (UTC)

Benny Hill[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím vkládejte do článku o osobnostech interwiki a kategorie muži/ženy jako jsem to udělal zde. Děkuji. S pozdravem Marek Koudelka; 17. 11. 2011, 18:50 (UTC)

Minipivovar U Vozků Liberec[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Minipivovar U Vozků Liberec. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Tlusťa 28. 11. 2011, 14:00 (UTC)

Varnsdorf[editovat zdroj]

Zdravím, vážím si Vaší práce, ale o tomto hradu na castle.cz vaří lidově řečeno z vody. A navíc z článku není jasné, že hrad na hrádku a varnsdorfská tvrz je něco úplně jiného. O tvrzi píše i Sedláček, o nějakém dřevěném hradu na Hrádku rozhodně ne. Na serveru Lužických hor se o něm nic nepíše, viz zde [3], a on má u mě větší autoritu. S pozdravem --Mirek256 16. 12. 2011, 15:23 (UTC)

Na castles.cz u hradu v části literatura jsou vypsané zdroje. Ani jednu knihu bohužel nemám, takže nemohu zkontrolovat informace. Informace o rekonstrukci současného objektu by mohly být v knize Martina Havlíčka, ta vyšla až v roce 2004. Jinak u Sedláčka pozor. Často zasazoval objekty jinam, než ve skutečnosti byly. --Freibo 16. 12. 2011, 20:03 (UTC)
O Varnsdorfu jsi Sedláček asi nevymýšlí, o tvrzi píše i Heger, a hlavně je její lokace úplně jiná, a hlavně ji oba umísťují na stejné místo. Vámi uvedenou knihu neznám. A hlavně je uvedený článek proti pravidlům wikipedie, chybí zdroje, nezlobte sena mě.--Mirek256 16. 12. 2011, 22:44 (UTC)
Napíši Vám zde co jsem zjistit o údajném hradě na Hrádku dneska v muzeu, a o nápovědě, kdo by o něm něco mohl vědět. Za prvé na hrádku byly v 19.století vybudované jeskyně ze stromové kůry, viz [4], to je asi původ osekaných skal, dál zde údajně byl proveden průzkum, nic středověkého se tam nenašlo. Jako člověka, který by něco mohl věděl, uvedli Tomáše Edela, ale ten vloni bohužel zemřel. Ve sbornících opravdu nic není, škoda, že autoři neuvádí jak je slušným zvykem i stránku, na které by zmínky měli být. Jiného člověka, kromě Tomáše Edela nejmenovali, ani jsem nedostal nápovědu, kde by mohl být nějaký zdroj informací. Bylo mi řečeno, že už v 19. století by na uvedeném místě mnoho lidí chtělo mít hrad, bylo období romantismu, jinak je prý hloupost, aby tam něco bylo. Mějte se hezky. Mirek256 19. 12. 2011, 14:20 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii no. 3[editovat zdroj]

Dobrý den. Uděluji Vám další vyznamenání. Tentokrát již „Student“, na které máte nárok již od 1. října 2011 ([5]). S pozdravem Marek Koudelka; 18. 12. 2011, 08:32 (UTC)

Díky.--Freibo 18. 12. 2011, 11:26 (UTC)

Ahoj, zas otravuju. :-) Myslím si, že by článek mohl být klidně pod názvem Prudká. O významu prudký=strmý tu těžko někdy něco bude, kdyžtak maximálně heslo ve Wikislovníku. Kromě toho i odkazy v článku hovoří pouze o Prudké. A poslední věc, http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1ln%C3%AD%3ACo+odkazuje+na&target=Prudk%C3%A1&namespace=. --Harold 28. 12. 2011, 16:55 (UTC)

Možná jo. Na druhou stranu, pokud bude někdo zakládat samostatné články o rekreačním středisku (např. Prudká (rekreační středisko)) a papírně (např. Prudká (papírna) - ikdyž to zní divně), tak těžko říct, co by bylo nadřazené. Zatím bych to nechal, přejmenovat se to dá vždycky.--Freibo 28. 12. 2011, 20:15 (UTC)
Imho sídlo je primární význam. --Harold 28. 12. 2011, 22:30 (UTC)

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. S pozdravem Marek Koudelka; 31. 12. 2011, 16:02 (UTC)