Diskuse s wikipedistou:EdmundSquirrel

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Uvítání[editovat zdroj]

Všiml jsem si vaší práce na článku Perikles, je za vámi opravdu vidět kus hezké práce. Přeji vám, ať vás práce zde na české Wikipedii baví! A doufejme, že jednou a snad i brzy se stane pro Čechy podobně významným zdrojem informací jako je Anglická celosvětově nyní. S přáním příjemně stráveného času u Wikipedie, kolega - Reo + | 15:49, 24. 2. 2006 (UTC).

P.S.Ačkoliv mám na základě vaší dosavadní editace "podezření" :) , že mou pomoc nebudete příliš potřebovat, jste kdykoli vítán u mne na diskuzní stránce a rád Vám s čímkoliv, co je v mé moci, pomohu. V tom je také hlavní smysl tohoto přivítání. Reagovat můžete také zde dole, pokud to bude v nejbližší době, určitě si toho všimnu. Mějte se krásně.

.[editovat zdroj]

Zdravím. Chěla bych se pozeptat, jestli nemyslíte, ze by si antika zasloužila vlastní portál. Dále bych se ráda domluvila na případné koordinaci spolupráce na tématech, která se antiky týkají. S podobným návrhem jsem oslovila i wikipedistu Maniakese. Přeju pěkný den, Linn 07:00, 26. 8. 2006 (UTC)

Re: to jsme na tom velice podobně. Taky bych byla pro to, abychom se soustředili nejprve na Řecko. Co se odbornosti týče, znám pár lidi, kteří se zabývají antickou filosofií, zřejmě se tu alespoň jeden z nich časem ukaže. Linn 07:11, 26. 8. 2006 (UTC)

Kocky mam strasne rada, jsem vuci nim naprosto nekriticka :) Akorat to editovani na wiki mi jeste nejde tak, jak bych si predstavovala...nalepky se ne a ne seradit. :) (Vice kdyztak pozdeji na irc, at tu nechatujeme )

Všiml jsem si těch článků, jsou výborné. Ale nejsem si moc jistý ohledně toho doporučení. Máš na mysli odkazy? Možná by nebylo špatné vytvořit nějaký souhrný článek, který by se jmenoval třeba "Řecká kultura a umění", a ten by na ty články pak dále odkazoval. Btw. do článku Antické Řecko jsem vložil odkazy jak na Feidia tak na Parthenón.
Doufám, že nevadí tykání.--Maniakes 07:40, 27. 8. 2006 (UTC)

Milý kolego, jak jste vložil do své stránky počitadlo editací? Mně totiž nefungovalo ani na uživatelské jméno, ani na IP adresu. S pozdravem --Lukáš Vyoral 08:52, 29. 12. 2006 (UTC)

Vážený kolego, dělal jsem to již dávno, nepamatuji se zbla nic. Je mi líto. --EdmundSquirrel 10:23, 29. 12. 2006 (UTC)

Tabulka posloupnosti[editovat zdroj]

Pane kolego, omlouvám se, ale tabulka posloupnosti u Kimóna mi nepřipadá relevantní, ostatně na en: ji také nepoužívají, mají tam jen tabulku s athénskými státníky. Tabulku posloupnosti užíváme tam, kde je jasně daná následnost, což zjevně není tento případ. Jirka O. 21:46, 1. 2. 2007 (UTC)

Máte pravdu. Pochyboval jsem o tom sám, ale neodolal jsem touze hračičkovat s takovým pěkným infoboxem. Musí se tedy odstranit i od Perikla a Solóna(?). --EdmundSquirrel 21:50, 1. 2. 2007 (UTC)

Raději ano, ale nějakou podobnou tabulku jako maji na en: by bylo dobré někdy udělat. Jirka O. 21:53, 1. 2. 2007 (UTC)

Portál Antika[editovat zdroj]

Milý kolego, tímto bych Vás chtěl upozornit na mnou založený portál Antika. V případě, že byste zakládal nové články týkající se tohoto tématu, chtěl bych Vás požádat, zda byste je nemohl na tento portál přidat do seznamu nových článků. Jakákoli další aktivita kolem portálu Antika je z mé strany určitě vítána. Díky :-) Na případnou další spolupráci se těší --Mercy 13:53, 16. 6. 2007 (UTC)

P.S.: Případné odpovědi prosím na moji diskusní stránku. Tento vzkaz vkládám do několika diskusí zároveň.

  • salut, j'ai vu que tu parlais français. Peux-tu s'il te plait traduire cet article en tcheque qui est un article de qualité en francais. d'avance merci Aymeric78 17:47, 15. 10. 2007 (UTC)

WikiProjekt Starověk[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, tímto bych Vás chtěl upozornit na WikiProjekt Starověk. Rozhodl jsem se jej obnovit z důvodu lepší koordinace spolupráce v této kategorii. Vaši případnou účast vřele uvítám. S pozdravem -- Mercy (|Ω) 10:32, 28. 12. 2007 (UTC)

Děkuji za nabídku, potěšila mě. Určitě se rád připojím. Co mám dělat? --EdmundSquirrel 10:55, 28. 12. 2007 (UTC)
Stačí se připsat do seznamu, případně přidat další úkoly, které si vezmete na starosti. Na podstránce Kategorie v úkolech jsem napsal první věc, co by se mohla řešit. :-) -- Mercy (|Ω) 11:45, 28. 12. 2007 (UTC)

rekategorizace architektonických hesel[editovat zdroj]

Dobrý den!

Všiml jsem si Vaší rekategorizace architektonických hesel. Vhodnější by ovšem bylo přidávat kategorii "Klasická řádová architektura" a až tu vložit do vámi vkládaných kategorií. Takhle totiž hrozí, že až doplním nyní chybějící kategorie "renesanční architektura", "barokní architektura" "klasicistní architektura", tak bude v těch článcích značně překategorizováno, přičemž to vše by mohla řešit jediná, již zmíněná kategorie. Co vy na to? --Šandík 01:37, 6. 1. 2008 (UTC)

nejsem si jist, zda tomu rozumím --EdmundSquirrel 01:39, 6. 1. 2008 (UTC) totiž, řecká architektura se nekryje 100% s klasickou, ne? --EdmundSquirrel 01:46, 6. 1. 2008 (UTC)

To je samozřejmě pravda. Architektura sloupových řádů vznikla v Řecku, ale zároveň se dále vyvíjela. Tak holt budeme mít v každém článku pět až šest kategorií. Mohl byste je tam rovnou přidávat, když už se tím zabýváte? Obecně (až na malé výjimky) vše, co bylo v antickém Římě bylo i v renesanci, baroku a klasicismu. --Šandík 01:52, 6. 1. 2008 (UTC)
Právěže jsem do dělal jen u těch pojmů, které byly pro danou architekturu typické, přičemž jsem vynechával některé obecné pojmy. Asi to nebylo moc správné, nevím. Každopádně cpát se do renesance a dál si netroufám. Jsem pivovarník. --EdmundSquirrel 01:58, 6. 1. 2008 (UTC)
Toho se nebojte ;o)
Pokud by bylo něco blbě, tak bych to odmazal, ale dělat tu regategorizaci dvakrát mi připadá zbytečné. --Šandík 02:22, 6. 1. 2008 (UTC)
Takže Kategorie:Renesanční architektura, Kategorie:Barokní architektura, Kategorie:Klasicistní architektura ?
A co s těmi obecnými pojmy jako podlaha, zeď atp? --EdmundSquirrel 09:36, 6. 1. 2008 (UTC)
Ty asi ne, to jsou obecné pojmy. Jenom u toho, do čeho budete dávat své kategorie. Mimochodem, proč není triglyf zařazen i v římské architektuře? --Šandík 16:26, 6. 1. 2008 (UTC)
To je asi chyba. --EdmundSquirrel 16:29, 6. 1. 2008 (UTC)

hippodrom[editovat zdroj]

To nebylo moc dobré. správný postup by byl přesunout původní článek a poté jej nově přepsat. Teď se ještě nabízí řešení, že z onoho původního článku vezmeš nějaké informace, zapracuješ do nového článku a do shrnutí dáš ((sloučeno s článkem hipodrom. JAn 18:48, 4. 2. 2008 (UTC)

No, mám takový pocit, že to nebylo horší než text, který byl pod heslem hipodrom. Nezvyklá pravopisná forma názvu, matení pojmů atd. Spíš než informace jsou tam dezinformace. Omouvám se, ale text neumím využít. --EdmundSquirrel 18:58, 4. 2. 2008 (UTC)

Re: Vlastimil Venclík[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Vlastimil Venclík, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Týká se jednotlivých vět ve shodném znění.--EdmundSquirrel 10:59, 6. 2. 2008 (UTC)

Dost dobře jsem nepochopil, proč jste výše zmiňovanou biografii označil jako Copyvio, i když jisté tušení asi mám... Možná byste se měl, namísto sbírání editací označováním naposledy editovaných stránek, zaměřit na úpravu článků v Kategoriích, o kterých uvádíte že jsou středem Vašeho zájmu. Zběžně jsem se podíval na Starověké Řecko a zjistil jsem, že jeho úvod je založen na copyviu v čistém slova smyslu viz. porovnání verze kdy bylo copyvio provedeno: Inkriminovaná verze a jeho zdroje: http://www.hoplites.estranky.cz/stranka/staroveke-recko. Kdybych byl šťoural, dá se, podle Vaší teorie o copyviu, i aktuální verze článku za copyvio označit, ale píši Vám spíše, aby jste se zamyslel, zda je nutné některé články označovat copyviem. Například u inkriminovaného článku Vlastimil Venclík by bylo asi vhodnější upravit ony podle Vás "věty ve shodném znění". Já jsem danou biografii editoval jen protože byla založena jako subpahýl a po pravdě řečeno jsem informace, které jsem do ní vložil sháněl poměrně dlouho a složitě, rozhodně jsem nepoužil cut&paste jako tomu bylo třeba u výše zmíněného článku. Myslím, že pokud by se jednalo o copyvio asi bych nedával jeho zdroj do Externích odkazů... Ale každopádně jsem sporný text odstranil a nyní zvažuji, že bych ho dal zpět s uvedením reference, která je nyní uvedena jako externí odkaz. S pozdravem --Petr.noha 12:28, 6. 2. 2008 (UTC)
Nemyslím, že poznámka o Starověkém Řecku a mé činnosti, patří k věci. Co se týče copyvia, tak jsem byl též na vážkách, už jen kvůli připojenému odkazu na danou stránku, a konzultoval jsem to i s Mercym. Jistěže bych mohl věty přeformulovat, ale myslím si, že o nezávadnost textu by se měl starat především vkladatel. Je mi líto pokud se Vás to vložení šablony dotklo. Zdraví --EdmundSquirrel 12:44, 6. 2. 2008 (UTC)

Eumenés[editovat zdroj]

Zdravím, před pár dny jsem ten článek malinko předělal a dal jsem pryč tu šablonu, tak se prosím mrkni, zda to shledáváš v pořádku. Díky --Decebalus 16:04, 1. 3. 2008 (UTC)

Xenofón[editovat zdroj]

Zdravím! Provedl jsem úpravy v článku Xenofón a zařadil jsem ho mezi dobré články. No jo, to jsem ale nevěděl, že musí nejprve projít recenzí, a tak už zase dobrý není. Protože odjíždím na delší dobu pryč, neměl bych čas se recenzím věnovat; a tak vám coby hlavnímu autoru článku navrhuji jej k recenzi podat – pokud se vám tedy chce. S pozdravem váš -- 20. 9. 2008, 10:03 (UTC)

Promiň, ale článek nemusí projít recenzí. Já to jen doporučil. Nejsou tam dostatečné řádkové reference, proto jsem jej vyškrtl z dobrých. Je fajn, že jsi se pro recenzi rozhodl. Klidně můžeš oslovit člověka z projektu a o recenzi jej požádat. S pozdravem. --Pernak1 21. 9. 2008, 17:41 (UTC)

Kytička za starověk[editovat zdroj]

Za starověk
Za starověk

Ahoj, přijmi prosím wikikytičku jako výraz díků za Tvé tvé dosavadní články a editace kolem starověku včetně doplňování nových článku do příslušné sekce portálu starověk. Osobně takovou práci nerad dělám a jsem moc rád, když vidím, že to dělá někdo jiný;-) Měj se pěkně, jen tak dál; --Podzemnik 14. 10. 2008, 21:02 (UTC)

Mnohokrát děkuji. --EdmundSquirrel 15. 10. 2008, 09:27 (UTC)

Další kytička[editovat zdroj]

Přeji pěkný večer!
Úprava různých jinými lidmi vytvořených článků tak, aby odpovídaly běžné podobě wikipedie, je tím druhem činnosti, která je zde velmi potřebná a kterou já osobně moc nedělám. Ne že bych nechtěl, ale nezbývá mi na ni dostatek času. Za to, jak příkladně jste si poradil s textem v článku Hoplon, Vám uděluji wikikytičku :-) --Decebalus 2. 11. 2008, 20:11 (UTC)

Děkuji Vám milý Decebale. --EdmundSquirrel 3. 11. 2008, 21:39 (UTC)

Nadbytečná kategorie[editovat zdroj]

Prosím, zrušte si zařazení své uživatelské stránky do kategorie "User new-0", dělá to zmatek v seznamu chybějících kategorií. Děkuji --Jvs 22. 12. 2008, 10:22 (UTC)

poznamka[editovat zdroj]

Na Vasi domovske strance jsem smazal kategorii user new-0, opravdu na to kat nepotrebujeme, bylo by v ni pomerne dost lidi, diky za pochopeni. --Vrba 5. 1. 2009, 10:34 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Za starověk
Za starověk

Zdravím, jak již zaznělo výše, rozšiřování pahýlků a subpahýlků do přijatelné podoby je velmi záslužná činnost. Proto přijměte i mé poděkování, a to jmenovitě za Hello Kitty. Hodně úspěchů nejen na wikipedii.--Taavetti 25. 10. 2010, 13:36 (UTC)

Jééé děkuju! To jsem nečekal. To potěší. Jen jsem nechtěl, aby byla "malá roztomilá kočička" do sedmi dnů vymazána. --EdmundSquirrel 25. 10. 2010, 13:43 (UTC)
Tak to jsem rád, jestli jsem udělal radost :) Taavetti 25. 10. 2010, 13:59 (UTC)

Fricův válcový mlýn[editovat zdroj]

Obdobné mlýny (Jarošův mlýn) jsou památkami, ale tento za ni prohlášen není. Z uvedení roku 1846 mi není zřejmé, ke kterému mlýnu nebo události se to má vztahovat. Mlýny jsou rozhodně staršího data, viz Eliášův mlýn (označovaný v 19. století jako Klevetův, později Suchánkův, kde se mlelo a byli mlynáři dávno předtím - starší původ doložen pramenně např. v Lánských rejstřících z třetí čtvrtiny 17. století). Název článku je zvolen podle nápisu na fotografii mlýna z doby před 2. sv. v., během ní, nebo po ní.

K mlýnům na území Vyškova a Dědic píše RNDr. Alois Kleveta, který se chystal vydat tiskem práci k Joklovu mlýnu, ale kvůli odmítavému postoji jedné dnešní členky rodiny Joklů ke zveřejnění tak podrobných informací o rodině k tomu zřejmě nedojde. Další díl jeho seriálu je věnován mlýnům v Dědicích. Zde se předpokládá, že k vydání dojde. Ale z této práce, kterou mám doma, jsem zatím pro ten článek nečerpal. Ostatně jsou v ní fotografie pořízené v mlýně a dokumenty poskytnuté z rodinného archivu. Alois Kleveta ale čerpá i z Kroniky Dědic z první poloviny 20. století. Vzhledem k tomu, že Wikipedie uvádí ve svých pravidlech, že nemá jít o vlastní výzkum, založil jsem stránky na adrese fricuvmlyn.blogspot.com, kam jsem článek zkopíroval, rozšířil, a formou dalšího příspěvku téma doplnil o další fotografie pořízené v zimě 2012. Množství poskytovaných informací je zatím omezené a plánuju je doplnit o další historická data a fotografie.

Časem by mohl soustředěnější článek vzniknout někým vytvořen uspořádáním z tohoto. Zde použitý přístup se na zdroje dívá z archivního, historického hlediska, kde je každý důvěryhodný dokument dobrý (přepisy z pozemkových knih, dobové fotografie, aj.). Nemusel by se vyhýbat ani vzpomínkám a názorům okolo žijících lidí. Ty žijící na druhé straně plotu by k příspěvku mohl i povzbudit.

--Pavel Fric (diskuse) 19. 10. 2012, 07:40 (UTC)

Jakou má článek Toust naději na vylepšení? Zřejmě měl autor na mysli toast. Spíše na smazání bez diskuse... Ale třeba máte jiné argumenty. --Kusurija (diskuse) 8. 11. 2012, 20:22 (UTC)

Je to na hraně, ale podoba toust se v češtině také vyskytuje a článek toast také ještě nikdo nezaložil. Bude-li vůle rozšířit, tak se to potom přesune, nebude-li... budiž. --EdmundSquirrel (diskuse) 8. 11. 2012, 21:26 (UTC)

Adrien T.[editovat zdroj]

Díky moc za pomoc v článku Adrien Tournachon. Ještě prosím přeložit jednoho solitéra: Il mène ses activités de photographe parallèlement à celles de peintre, radostný Advent, --Svajcr (diskuse) 5. 12. 2012, 07:07 (UTC)

Článek ¨zpěv¨[editovat zdroj]

Pane kolego, jak jev diskuzi u článku řečeno, článek obsahuje naprosto triviální informace, které nejsou navíc už léta ozdrojovány. Dva kolegové se dokonce vyjádřili ve smyslu smazat či předělat. Buďte tak laskav a nechte mne pracovat, nebo navrhněte sám zlepšení. Onen článek bych pokládal za ostudu moravsko-české Wikipedie Carlmarche (diskuse) 15. 12. 2012, 01:19 (UTC)

Nikdo Vám v práci nebrání, ale odstranil jste, společně s druhým odstavcem, kterého se názor kolegů týče, i ten první, která dával hlavu a patu, a z článku zbylo torzo. Proto jsem revertoval. Pokud chcete v nebližších hodinách (dnech) na článku pracovat, tak prosím vyvěste tuto šablonu: Šablona:Pracuje se. --EdmundSquirrel (diskuse) 15. 12. 2012, 01:31 (UTC)
Ok, znamená to, že to vrátíte zpět a přidáte šablonu? Carlmarche (diskuse) 15. 12. 2012, 01:34 (UTC)
šablonu, na kterou tu odkazujete, bych chápal jako upozornění pro předejití editačním konfliktům. Nedomnívám se, že je třeba ji dávat na článek, kde chci v průběhu následujícího víkendu či týdne doplnit nějaké věci. A znovu se ptám, bez sarkasmu ... kdo rozhoduje o tom jaké informace jsou adekvátní? Carlmarche (diskuse) 15. 12. 2012, 01:40 (UTC)
Šablonu přidat můžu, ale článek do onoho torzovitého stavu vracet nebudu. I během práce by článek stále měl plnit svoji funkci. Zkuste si připravit alespoň ten úvod dopředu. --EdmundSquirrel (diskuse) 15. 12. 2012, 01:50 (UTC)
Promiňte, ale šablona tam dle mého názoru nepatří. Používá se k jiným věcem. Nemyslím si, že jste v právu mě žádat o to, abych si cokoliv připravil dopředu. Dáme situaci na posouzení jiným, nebo onu svoji editaci vrátíte? Během vákendu tam něco dám, ale fakt netuším, kdo rozhodne o tom, zda to bude adekvátně dost, jak vyžadujete. Rád bych, kdybychom se oprostili od jakýchkoliv přenášení sporů z jiných článků. Trochu to tu zase voní šikanou, nezlobte se Carlmarche (diskuse) 15. 12. 2012, 01:56 (UTC)
Adekvátní náhrada je taková, která odpovídá doporučením wikipedie jako je Wikipedie:Vzhled a styl. To, co následovalo bezprostředně po vymazání bylo samozřejmě neuspokojivé a hodně se podobalo tzv. subpahýlu, ale pokud to do rána vytáhnete alespoň na úvodní odstavec, tak se nic neděje. Mělo-li by to tak zůstat den, tak bych doporučil postupovat méně radikálně. Hodně zdaru. --EdmundSquirrel (diskuse) 15. 12. 2012, 02:01 (UTC)
Myslím, že jsme se domluvili. Carlmarche (diskuse) 15. 12. 2012, 02:06 (UTC)

Únětická kultura[editovat zdroj]

Dobrý den, článek jsem prošel a nemám zásadnějších námitek. Je však třeba vzít v úvahu, že nejsem archeolog, mohu nicméně poprosit některé své známé, aby se na to podívali. Chtěl bych vám poděkovat za vaši smysluplnou práci, jediné, co bych snad mohl vytknout, je dosud malé zdrojování – ale v tomto směru jste jistě ještě neřekl své poslední slovo. Jirka O. 16. 12. 2012, 15:35 (UTC)

Děkuji, že jste se na to podíval. Mám trochu pochybnosti, zda to není napsáno příliš rozmáchle. V dosud přidaných pasážích jsou informace relevantní prakticky jen pro Česko a již je toho požehnaně. Nechci, aby to dopadlo například jako článek Veligrad. Rád bych taky, aby článek v dalších fázích aspiroval na DČ. --EdmundSquirrel (diskuse) 16. 12. 2012, 16:09 (UTC)

Zdravím! Tak jsem taky prošel současný stav Únětické kultury a tady je pár mých poznámek (rovněž nejsem archeolog, ani odborník na tohle období, takže to berte spíš jako názor laika):

  • Typograficka poznamka: pouzivaji se ceske uvozovky (jedna dole, jedna nahore: „“); na konci vety, jestlize veta konci zkrtakou, se tecka za zkratkou a tecka za vetou slevaji v jednu, takze nikoliv př. n. l.., ale jenom př. n. l. – opravil jsem sám
  • Chtelo by to nejaky obrazek k uvodnimu odstavci (treba mapka celkoveho rozsireni kultury, ci vyber typicke keramiky?)
  • "Únětická kultura vznikla na konci eneolitu, kolem roku 2300 př. n. l., z prostředí místních kultur a pod vlivem z jihovýchodu nesoucím znalost bronzu." - pod vlivem ceho? Nejake kultury? Ci jenom obchodnich styku? Ta formulace je nejaka divna (vim, v uvodu se snazime o nejake strucne shrnuti, ale melo by byt jasne a srozumitelne)
  • "a její jádro se nacházelo v Čechách." - tato informace by asi mela zaznit driv, nez na samem konci uvodu.
  • Jelikoz tatkto stare kultury poznavame prevazne jen z archeologickych nalezu, bylo by asi i dobre zminit hned v uvodu zpusob pohrbivani (kosterni vs. popelnice, etc...), pripadne vyzvednout, co bylo pro unetickou kulturu charakteristicke (oproti soudobym kulturam jinde, ci vuci kulturam pred a po ve stejne lokalite - predpokladam, ze vuci predchozim kulturam se vyznacuje pouzitim bronzu [ale co starsi uneticka k. pred pocatkem doby bronzove?], ale slo by to napsat i nejak pro laika?)
  • "1843 ve Skalsku a 1845 v Libčanech" - vime, kdo to tehdy zkoumal? (pripadne jestli zavery nekde publikoval?)
  • Co se skryva za citacemi "(PDM 234)(APČ s19)" a dalsimi? Citace by mely byt pres reference a pomoci citacnich sablon. Zkratky je mozne pouzit (v referenci, ne takto v textu), ale pri prvnim vyskytu musi byt zdroj citovan cely s pripadnym uvedenim, jaka zkratka pro nej nalezi pro pristi reference.
  • "V meziválečném období má výzkum v Čechách" (a vubec vseobecne) - na Wikipedii je zvykem pouzivat minuly cas pri popisu minulych deju...
  • „posunují se někdy jeho stupně A1 a A2 tak, že“ - bylo by dobré uvést, kdo to například používá
  • "díky výše uvedeným metodám se nyní doba bronzová klade mezi léta 2300 a 750 př. n. l. a trvání starší doby bronzové a únětické kultury od jejího počátku" - Nejasna formulace. Dalo by se rici, ze kazda kultura trvala od sveho pocatku, ale to bylo kdy? Predpokladam, ze zde je mineno "od pocatku doby bronzove", ale v relativni chronologii o sekci driv se rozebiralo, ze starsi uneticka kultura byla uz pred dobou bronzovou… Tak jak tedy?
  • "Osídlení Čech ve starším období únětické kultury vycházelo z osídlení kultury zvoncovitých pohárů. Objevuje se..." - osidleni (vseobecne) nebo uneticka kultura? Bylo by mozne doplnit nejakou absolutni dataci?
  • Obrazek "Rozšíření únětické kultury v Česku": asi by bylo dobre specifikovat, ze se jedna o rozsireni mladsiho obdobi
  • "dle současného stavu výzkumu" - chtelo by to doplnit k jakemu roku se onen soucasny stav vztahuje (treba jako: " dle současného (2012) stavu výzkumu")
  • "Vznikají zde opevněná i neopevněná sídliště, na nichž se projevují nové vyspělé prvky." - jake prvky?

Predpokladam, ze Pohrebiste a dal jeste na nejakou predelavku cekaji, nebot tam jiz nejsou citovany prameny jako v predchozich sekcich. Kazdopadne drzim palce a jen tak dal. Rozhodne si nemyslim, ze by tema bylo popsano prilis rozmachle. Pri dobrem cleneni a jasnych nadpisech kapitol se da ukocirovat i pomerne velky clanek. Na clanek o Veligradu jsem se mrknul jenom tak narychlo a na prvni pohled na nem nic spatneho nevidim. Tak drzim palce a zatim! --Ozzy (diskuse) 27. 12. 2012, 22:17 (UTC)

Sparta Hockey Supporters[editovat zdroj]

Dobrý den, vysvětlil byste mi prosím, proč konstantně mažete Sparta Hockey Supporters? Nemohl byste si nejprve zjistit nějaké informace a pozadí a až poté hodnotit a mazat? Přijde mi to od Vás značně neprofesionální. 90.179.142.164 17. 12. 2012, 08:17 (UTC) Jan Huk - pro případnou konverzaci huk@biom.cz

Nemusíte to mazat všem, stačí si zjistit základní informace z hokejového a fanouškovského prostředí a vše by bylo vysvětleno.

Externí odkazy se mají vztahovat přímo k obsahu článku a poskytovat o něm další informace. Čtenář by se neměl dostat na stránku, kde by musel "zjišťovat informace a pozadí", aby zjistil, proč tu ten odkaz je. Rozšiřujte raději obsah, ne odkazy, Wikipedie není seznamem odkazů. --EdmundSquirrel (diskuse) 17. 12. 2012, 08:27 (UTC)

V tom případě byste měl smazat asi 60 procent wikipedie. Tady není třeba zjišťovat pozadí, pokud dané problematice rozumíte. Což evidentně není Váš případ. Stačí zkontaktovat například klub HC Sparta Praha a každý bude vědět o co se jedná. Opět dodávám, Vaše jednání je značně neprofesionální, jinými slovy amatérské... Až se divím, že někdo takový může pracovat na Wikipedii a bez jakéhokoliv dozoru ji editovat.

90.179.142.164 17. 12. 2012, 08:30 (UTC)


Slepá mapa[editovat zdroj]

Ahoj. Využiješ tu slepou mapu Soubor:Central Europe relief map with waterbodies and borders.png? Miraceti 22. 12. 2012, 21:35 (UTC)

Ahoj, díky, žes ji vyříznul, tak nějak jsem si to představoval, ale nemohl bys ještě vyříznout ve stejném rozlišení i mapu hranic států? Pak bych si to mohl sám složit, zatemňovat území určitého státu, nebo vyříznout, nebo tak. To by bylo super. Ale asi je potřeba udělat to obojí najednou, aby to fakt lícovalo... Teď na to ale bohužel nemám moc času a nejsemm moc online. --EdmundSquirrel (diskuse) 25. 12. 2012, 15:46 (UTC)
Kdybych si to uložil, když jsem to dělal, tak by to nebyl žádný problém. Jenže neuložil. Ale: neměl by být problém ty hranice z mapy vyříznout pomocí výběru podle barvy, upravit si, co potřebuješ, a hranice zase plácnout zpátky. S těmi asi nikdy nic dělat nebudeš, ne? Miraceti 25. 12. 2012, 19:48 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Hilarius Litoměřický, který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (mezitím však byl odkaz vyřazen, neboť po týdnu se odkazy vyřazují). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 23. 12. 2012, 12:24 (UTC)

Děkuji za upozornění, snad podržím v patrnosti a někdy link dám, ale s tématem křesťanství se střetnu na spíše na styčných plochách s historií a archeologií, což byl tento případ. --EdmundSquirrel (diskuse) 25. 12. 2012, 15:52 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  5. 1. 2013, 16:26 (UTC)

Maďarovská kultura[editovat zdroj]

Dobrý den, mohl bych se zeptat, kam má vést přesměrování Maďarovská kultura. Bylo vámi založeno včera a odkazuje samo na sebe. Děkuji za odpověď i za případnou opravu. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 7. 1. 2013, 12:18 (UTC)

Děkuji za upozornění, opravil jsem to. --EdmundSquirrel (diskuse) 7. 1. 2013, 15:26 (UTC)

Zdravím Vás. Přijímám Vaši výhradu proti nedoložení některých faktů v článku NUANCE. Některé portály, které při přechodu z mých stránek normálně texty zobrazují se v případě přístupu k nim z wikipedie chovají tak, že zobrazí nekonkrétní titulní strany. Nevím, proč to tak je, ale moje tvrzení si můžete ověřit, když k informacím přistoupíte ze stránek nuance.cz, záložka svatební aktuality, kde se články nacházejí. Stejný problém mají i jiné stránky na wikipedii, například UAX. Budu na doložení přímo v článku pracovat, děkuji za pochopení. Blažek, 732 622 133.

24.1.2013 Zdravím Vás, pane ES, náš správce webu odstranil chyby v přesměrování na zdroje. Uznáte-li materiál dostatečným, smažte prosím své oznámení. Nebude-li se Vám jevit dostatečný, napište mi to sem, budu muset sednout a vyhledat další. Chci podotknout, že článek pokládám za relevantní část mozaiky "svatební tématiky" na wiki a rád bych v budoucnu dle časových možností dále připisoval ohledně svateb. Tato branže, ač se tak možná zvenčí nejeví, má v Česku obsáhlou historii. Taktéž bych například rád encyklopedicky popsal velké svatební evropské výrobce svatebních šatů, respektive, dohledal dostatečné zdroje ohledně svatební branže. Děkuji Blažek.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Vjem (diskusepříspěvky) 24.1.2013 (CE(S)T)

Dobrý den, odepíši Vám ve Vaší diskusi. --EdmundSquirrel (diskuse) 24. 1. 2013, 17:25 (UTC)
Děkuji za rady, budu na tom pracovat. S úctou --Vjem (diskuse) 25. 1. 2013, 07:27 (UTC)

Starý hrad v Jevišovicích[editovat zdroj]

Jenom bych chtěl upozornit, že stránka o hradu už tu je - Jevišovice (hrad). Takže případné chybějící části by bylo vhodné doplnit tam. Článek Starý hrad v Jevišovicích by pak měl být věnován pouze hradišti/sídlišti s doplnění, že později byl na jeho místě vystavěn hrad. --Freibo (diskuse) 15. 3. 2013, 12:29 (UTC)

Oppida v českém Slezsku[editovat zdroj]

No, moc stránek v téhle kategorii asi nebude. Žádné keltské oppidum v českém Slezsku nebylo.

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět