Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:213.151.84.69

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Marie Miková[editovat zdroj]

Dobrý den, do článku Marie Miková jste doplnil/a jméno dcery. Podle pravidla Wikipedie:Zdroje se musí vždy uvést zdroj, odkud daná informace pochází. Pouhá osobní znalost dotyčné nestačí. Musí to být publikovaný a ověřitelný zdroj (článek v tisku, kniha apod.). Díky, kdyžtak napište sem, rád poradím, --Davcza (diskuse) 24. 10. 2014, 10:08 (UTC)

přestaňte prosím do článku Marie Miková přidávat informaci o dceři Marii. Viz předchozí upozornění. Je nutné najít publikovaný zdroj tohoto tvrzení. To, že dotyčnou znáte není bohužel ověřitelné. Děkuji, --Davcza (diskuse) 25. 10. 2014, 08:02 (UTC)

Dobrý den, nechci Vám v tom dělat zmatky, ba naopak. Původně byla uvedena jako dcera Magdaléna, což není vůbec pravda. Proto to za rodinu opravuji. Dcera se jmenuje Marie (po matce). Jaký zdroj mám doložit k ověření? Rodný list?? Jsem vnučka paní Marie Mikové (dcera syna Oldřicha) a úpravu dělám na její přání. Prosím o upřesnění, jak postupovat. Děkuji. Kateřina Zlá (roz. Miková)

Rodný list asi netřeba. Stačilo by, kdyby článek, který o Vaší babičce pojednává, někdo opravil. Teď je tam Magdaléna. Do článku jsem tedy k zmínce o dceři Marii uvedl do poznámky, že v pramenech je chybně uváděno jako Magdaléna a že podle sdělení vnučky šlo o Marii. Ale je to trošku nestandardní. Jak říkám, ideální by bylo kontaktovat křesťanský sbor Bohumín, ať si to oni, na svých internetových stránkách opraví (zkuste je možná kontaktovat)... Ta pravidla wikipedie jsou občas trochu otravná, ale je to užitečné tak, aby se tu nehromadily třeba úmyslně zavádějící a neověřitelné údaje, což věřím není Váš případ. Díky, --Davcza (diskuse) 25. 10. 2014, 10:18 (UTC)