Přeskočit na obsah

Diskuse ke kategorii:Primáti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Taxonomie[editovat zdroj]

Dobrý den, přeji si přidat Wikipedii na důvěryhodností a proto doporučuji v „Kategorii Primáti“ ujednotit, podle jakého systému se dále budou zatříďovat jednotlivé čeledi (do nadčeledí, infrařádů, podřádů). Dva možné způsoby jsou uvedeny na stránce Primáti. Jeden je starší, druhý novější a stránky Wikipedie jsou směsicí obou (i já mám podíl).

Navrhuji: přijmout odbornou komunitou úzus a následně s jejím požehnáním opravit u dotyčných stránek chybný taxobox, případně i úvodní větu a přidat na závěr kapitolku s vysvětlením, proč k úpravě došlo. (62.245.111.140 8. 3. 2010, 19:38 (UTC))

Dobrý den

Požehnání není třeba. Klidně se pusťte do práce. Systémy se mění a je dobré vždy pracovat podle toho nejmodernějšího, podle toho mít taxoboxy a v článcích jen upozorňovat na jiné zařazení ve starších systémech. Máte pravdu, že je krajně nevhodné mít dvojí nebo vícero systémů v článcích v jedné publikaci (v tomto případě wikipedie), proto to doporučuji sjednotit. To že třeba v roce 2020 bude mnohé zas jinak a to se nedá nic dělat, wikipedie si s tím poradí, není z papíru.--Don Pedro 11. 3. 2010, 20:42 (UTC)