Diskuse ke kategorii:Bosenští politici

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážený pane Ciniku

Byl bych velice rád, abyste mi vysvětlil, proč jste zeditoval mou stránku o Radovanu Karadžiči. V případě, že jste na anglických stránkách objevil něco nového, tak se můžete s tím v článku podělit. Avšak vaše neznalost situace je zde zjevná. Radovan Karadžič nikdy nebyl žádný Bosenský politik. Po podepsané dohodě o smíru dvou národu (Srbů a Bosnáků) vznikly na územi dva nová etnika tj. Bosňáci a Srbové. To znamená, že Radovan Karadžič byl pouze Srbským politikem.

Prosím tedy o vrácení mých myšlenek na osobu Radovana Karadžiče.

Děkuji

To máte smůlu. Jednak byl Váš příspěvek absolutně nepřijatelný, neboť vůbec neměl encyklopedický styl - jednak Karadžić evidentně byl bosenským politikem - politikem působícím v Bosně. Etnika Bosňáci a Srbové určitě nevznikly po podepsání dohody o ukončení války - pouze se Bosna správně rozdělila podle rozmístění těchto etnik na bosňácko-chorvatskou a srbskou část. Pokud jde o vaše myšlenky, tak ty na tuto encyklopedii nepatří, neboť porušují pravidla Žádný vlastní výzkum a Ověřitelnost. Stejně jako ty moje. --Cinik 12:39, 4. 11. 2007 (UTC)
Pane Ciniku, když český diplomat bude působit ve Finsku, tak je to Finský politik? :-)) Pane Ciniku, vratte prosím mou editaci na Radovana Karadžiče a tohle si opravte, ať mezi námi nedochází ke zbytečným konfliktům.

Děkuji Arsen 12:46, 4. 11. 2007 (UTC)

Pokud bude Čech žijící ve Finsku působit jako politik na finské politické scéně, bude to Finský politik, i kdyby tam působil za oblast Čechia s kompletně českým obyvatelstvem a statusem automní oblasti. --Cinik 12:50, 4. 11. 2007 (UTC)
To si děláte srandu ne? :-)

Arsen 12:51, 4. 11. 2007 (UTC)

Ne, to myslím vážně. Tak to totiž je. To přídavné jméno totiž primárně označuje stát, nikoliv etnikum. Tím spíše, že v češtině rozlišujeme slova bosenský (od Bosna) a bosňácký (od Bosňan). Konec konců, když už jste nakousl Finsko, tak např. Mannerheim byl finský politik a vojevůdce, ačkoliv se finsky učil až někdy ve třiceti a nikdy to pořádně neuměl. Etnicky byl totiž Švéd. Nikdy by ho ale nenapadlo považovat se proto za švédského politika. :-) --Cinik 12:57, 4. 11. 2007 (UTC)