Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Kosmonautika/Vyznamenání

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vyznamenání za práci na kosmonautice[editovat zdroj]

Na základě dřívější debaty se Zákupákem jsem vytvořil tři varianty wikivyznamenání za práci na kosmonautice. Zlaté, stříbrné a bronzové. Načetl jsem své návrhy na commons. Ukážu je tady. Prosím, dejte mi k nim zpětnou vazbu, nebo zkuste navrhnout vlastní. Nebráním se tomu, netrvám na tomto návrhu Pokud se na mém návrhu ale shodneme, doplníme je k ostatním wikivyznamenáním, které tady na wiki existují a samozřejmě je dáme z této diskusní stránky na vhodnou podstránku wikiprojektu. --Krvesaj 12. 9. 2008, 17:06 (UTC)

Vyznamenání jsou moc pěkná. U bronzu použitá barva okraje vypadá jako tmavší zlatá; když bude medaile umístěna samostatně, mohl by si myslet vyznamenaný, že už má zlatou ;-). Ale to je spíš jen dojem. Možná by pomohlo, kdyby na okrajovém proužku bylo uvedeno "Bronzová medaile za kosmonautiku", u ostatních obdobně. A za co by byly? Zlato za významný podíl na dotažení kosmonautického článku do nejlepších, stříbro do dobrých a bronz třeba za úspěšné dokončení některého náročnějšího úkolu z wikiprojektu Kosmonautika, za pěkný překlad článku .. Ostatní kolegy napadnou jistě další. Třeba by tu mohla být ještě jedna malá medailička, něco na způsob wikikytičky (třeba wikiraketka), která by se dala za drobný, ale příjemný počin v článcích, jako poděkování za pomoc a podobně. Ahoj --ZK001 13. 9. 2008, 21:50 (UTC)
No já se změnám a úpravám, popř. úplně novým návrhům nebráním. Jen si s grafikou moc netykám. No a taky si myslím, že písmo by bylo příliš malé a téměř nečitelné. Ovšem nechám to na vás, kolegové :-)
S kritérii na udělení od ZK001 souhlasím. Do okruží vyznamenání doporučuji nápis např. *cs-wiki* kosmonautika-zlato* Že nebude čitelný v malém obrazení je jasné, ale kdo chce, tak si ho zvětší. Beztak udělování bude slovní, upřesněné věnování za to a to. Ta slova mají potěšit, ocenit, kdežto ta grafika barevného kulatého odznáčku je jen připamatování, přitáhne oči k textu pod ním.
Aby tu diskuze úplně neusnula, dávám sem variantu upravených Krvesajových medailí doplněných o nápisy. Co vy na to? --ZK001 6. 1. 2009, 21:12 (UTC)


A ještě návrh na okraj, co tato vyznamenání posílat za kvalitní kosmočlánky těm autorům na slovenské wiki, kteří byli hlavním autorem hesla námi použitého k překladu? Má to svá ale. --Zákupák 16. 9. 2008, 19:54 (UTC)

Já myslím, že by to jistě zasloužili. Jsem pro. --ZK001 6. 1. 2009, 21:12 (UTC)

Zařadil jsem medaile na Wikipedie:Vyznamenání za WikiProjekt/Portál. Existují seznamy vyznamenaných v Kategorie:Wikipedie:Vyznamenání. Bude zde na stránce celý seznam, nebo jen odkaz na samostatný článek z výše uvedené kategorie, nebo obojí? --Jann 24. 1. 2009, 16:58 (UTC)

Přidal jsem naši stránku s vyznamenáními do kategorie. Myslím, že stačí, když seznamy vyznamenaných necháme na této stránce, podobně to má i wikiprojekt Křesťanství. Ahoj --ZK001 24. 1. 2009, 18:28 (UTC)

Nová podoba vyznamenání[editovat zdroj]

Zlatá
Zlatá
Stříbrná
Stříbrná
Bronzová
Bronzová

V rámci celkové standardizace českých wikivyznamenání jsem připravil návrh novější vektorové podoby pro medaile za kosmonautiku. Nedostatkem dosavadního vyobrazení je jednak nízké rozlišení a jednak neprůhledné bílé pozadí, což pak dělá neplechu např. zde. Snažil jsem se ale v maximální možné míře stávající vyobrazení napodobit. Samozřejmě rád zohledním i připomínky, bude-li to v mých silách.

P.S. Uvítám případně i doporučení vhodné licence k obrázkům, protože si tou použitou nejsem úplně jistý. --Bazi (diskuse) 13. 10. 2013, 14:28 (UTC)

Nemám nic proti tvému návrhu, klidně ho zaveď. --Jann (diskuse) 15. 10. 2013, 11:57 (UTC)
Dobrá, díky, provedl jsem. --Bazi (diskuse) 15. 10. 2013, 16:19 (UTC)