Diskuse k Wikipedii:Tiskové zprávy/100000 článků

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikiverzita[editovat zdroj]

Mám k tomu shrnutí pár připomínek:

  • „hledající nové metody vyučování, vzdělávání a výzkumu“ - je ne zrovna košér řečeno. Skutečně se hledají cesty, leckdy i nové. Co je ale poctatné, že se hledají metody vyučování, vzdělávání a výzkumu v prostředí softwaru MediaWiki a ve wiki světě (angl. "wiki way learning"). Tvrdit o Wikiverzitě, že bude hledat "nové" metody výzkumu jistě můžeme, ale v drtivé většině případů se použijí, již známé a popsané metody. Tudíž by to v tomto bodě chtělo reformulovat.
  • „Snaží se vytvářet“… - nevím, jestli je zrovna dobrý nápad začínat větu průběhovým tvarem. Jestli by nebylo lepší použít neprůběhový.
  • …„co nejefektivněji organizovat předávání vědomostí v rámci online komunit.“ - tomuhle vůbec nerozumím, co se pod tím skrývá. Předávání vědomostí v rámci on-line komunit? Co se tím myslí. Slovníček by měl být jednoduchý tak aby mu všichni rozuměli.
  • …„předtím existoval v rámci Wikiknih.“ - to bych vůbec neřešil. Všechny projekty nějak vznikají a někde se inkubují. Projekt vznikl v roce 2006 tečka! Anebo tam vysvětlit, že již od roku 2003 byl připravován, diskutován apod.
  • „Česká verze dostala vlastní subdoménu 26. května 2008.“ - tohleto přímo bije do očí, že to psal nějakej Wikipedista. Zas se ptám proč jsou tam odoborná slova, kterým nemusí všichni rozumět. Proč se tam nenapíše: Česká verze vznikla 26. května 2008.?--Juan de Vojníkov 19:12, 8. 6. 2008 (UTC)
Kromě posledního bodu (nad kterým se zamyslím později), jsem text předělal. --Beren 02:16, 10. 6. 2008 (UTC)

Hmmm, budu se v tom tedy ještě přehreabovat, stále mi to připadá takové zvláštní.--Juan de Vojníkov 06:12, 10. 6. 2008 (UTC)

Návrh 1[editovat zdroj]

Wikiverzita je jedním z projektů Wikimedia Foundation. Jejím cílem je nabízet volně dostupné vzdělávací jednotky (kurzy, hodiny, projekty atd.) všem lidem bez rozdílu věku, profese, pohlaví či náboženského vyznání. Na Wikiverzitě je též možno organizovat výzkum. Projekt byl oficiálně spuštěn v roce 2006. Samotnému spuštění však předcházelo tříleté období diskusí, příprav a testů. Česká verze je pak v přípravě od května 2007, počínaje červnem 2008 je možné účastnit se tohoto projektu, který se nachází na adrese http://cs.wikiveristy.org.


Celý text tohoto Návrhu 1 uvolňuji jako jeho autor jako volné dílo (do public domain). To platí po celém světě. V právních řádech, kde takové uvolnění není ze zákona možné, poskytují autoři komukoliv práva použít toto dílo jakýmkoliv způsobem bez dalších podmínek, ledaže by takové podmínky vyžadoval zákon.

Pokud s tímto prohlášením nesouhlasíte, tento text needitujte.

Diskuse[editovat zdroj]

ještě bych to rád slohově upravoval.--Juan de Vojníkov 07:15, 12. 6. 2008 (UTC)

Tak doufám, že to takhle stačí?--Juan de Vojníkov 06:10, 13. 6. 2008 (UTC)