Diskuse k Wikipedii:Senioři píší Wikipedii/Návod

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Poznámky[editovat zdroj]

I

@Sokoljan: Do textu se snažím nezasahovat, upravuji hlavně typografii, ponechávám silnější zvýraznění pojmů (krom odkazu i uvozovky). Zdají-li se vám nějaké odkazy nevhodné/špatně vybrané, klidně je upravte; myslím ale, že nějaké by tu určitě měly být, ač se nejedná o typický článek či nápovědu.

ad české uvozovky a pomlčky: Spolu s mnoha jinými znaky je lze nalézt pod editačním oknem, stačí kliknout tam na ně kliknout a vloží se na aktuální místo ukazatele v textu.

ad Barbara Sukowa: V případě hledání pojmu, který ještě nemá na dané jazykové verzi Wikipedie svůj článek, dojde k prohledání ostatních jazykových verzí na Wikidatech, sesterském projektu, který mj. zajišťuje propojení jednotlivých jazykových verzí. Výsledky vyhledávání v cizojazyčných verzích se zobrazují na konci stránky, po výsledcích z místní jazykové verze. K názvům položek se přidávají i popisky dle přidaných informací (např. povolání či pohlaví u položek osob), napravo jsou pak umístěny odkazy na položku na Wikidatech a na seznam připojených článků na Wikipedii

Při vyhledávání „Barbara Sukowa“ jsou na konci stránky přidány odkazy na dvě nalezené položky: „Barbara Sukowa Herec (*1950) ♀; německá herečka“ a „barbara sukowa Wikipedie:Kategorizace“ – první je skupinou článků o této herečce v jiných jazycích, druhý je na kategorií filmů, v nichž hrála, aktuálně jen na verzi v turečtině. Chcete-li, nějak tuto informaci do textu zakomponujte.

S pozdravem --6. 3. 2014, 19:16 (UTC), Utar (diskuse)

II

Viz CC-BY-SA a Wikipedie:Autorské právo. Myslím, že uvádět jen stačí uvést, odkud texty jsou si z licenčního hlediska nemůžeme ve vlastních nápovědách dovolit. Klidně ale změňte samotnou formulaci. --6. 3. 2014, 20:23 (UTC), Utar (diskuse)