Diskuse k Wikipedii:Žádost o arbitráž/Tlusťa vs Pastorius

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Od Tlusťy jsem dostal dotaz, co se po něm bude v souvislosti s arbitráží chtít. Pro přehled odpovídám zde a připomínám že jde o můj soukromý pohled a ne stanovisko výboru. Myslím, že pro Tlusťu bude klíčové ujasnit si, co od arbitráže chce, a potom výbor přesvědčit, že to je potřeba udělat.

Z formulace původní žádosti mi v kontextu předchozích podobných záležitostí připadá jako by směřovala k nějakému opatření v podobě delších/striktnějších banů za osobní útoky, nebo něco podobného. Pokud je toto skutečně cílem stěžující si strany, pak je k jeho dosažení třeba doložit že Pastoriovy osobní útoky jsou problém a že dosavadní řešení nestačí. A ideálně i to že navrhované řešení stav věcí zlepší. --che 08:35, 25. 4. 2007 (UTC)

Od arbitráže očekávám předběžné opatření podobné jako bylo toto s časově delší platností, případně časově neomezené. Dosavadní řešení se dle knihy zablokování zcela míjí účinkem. Rozhodně bych nechtěl Pastoria odrazovat od tvorby encyklopedie – je velice dobrým přispěvatelem a jeho příspěvků si vážím. Ale jeho opakované osobní útoky považuji za nepřijatelné (a počítám, že nejsem sám). Nevím, jestli případné navržené opatření stav věcí zlepší, ale doufám v to. --Tlusťa 09:15, 25. 4. 2007 (UTC)

Dle mého skromného názoru by bylo vhodné nejprve shromáždit důkazy. Odkazované diffy jsou poměrně staré, v řadě z nich dle mého názoru chybí osobní útok hodný byť jen blokování.

Nemyslím si, že určitá speciální forma pozornosti věnované Pastoriovi ze strany některých správců (až po jednání porušující humorné pravidlo Nebuďte vůl jak anděl) by byla omluvou Pastoriových případných osobních útoků, ale z chatrné pozice kolemjdoucího bych se přimlouval za pokus o odhalení příčin a kořenů Pastoriova chování, neboť mohou být problémem pro širší okruh než jen Pastoriových názorových oponentů.

Jsem také přesvědčen, že blokování v tomto případě nic neřeší, jen povede k eskalaci problémů, což není nic pro projekt prospěšného. Taktéž text předchozího opatření mi nepřijde vhodný, protože pod pláštíkem principů "editujte s odvahou" a "předpokládejte dobrou vůli" umožňuje teoreticky jiným wikipedistům beztrestně Pastoria provokovat a popouzet, což obvykle vyvolá blokovatelnou reakci. --Adam Hauner 10:10, 25. 4. 2007 (UTC)