Diskuse k Wikipedii:Žádost o arbitráž/Egg versus Semenáč

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji arbitrážnímu výboru za uzavření případu, za přijatá opatření jsem rád. Snad budou účinná. --egg 19:50, 25. 3. 2007 (UTC)

Hesla týkající se nacismu a křesťanství[editovat zdroj]

Přesunuto z Wikipedista diskuse:Che, dotaz se týká Wikipedie:Žádost o arbitráž/Egg versus Semenáč#Zákaz Semenáčovi editovat stránky s nacistickou a křesťanskou tématikou --che 16:24, 3. 4. 2007 (UTC)

Žádám Vás (myšleno celý Arbitrážní výbor) touto cestou (tj. klidně tento příspěvek přesuňte jinam), aby mi bylo (klidně i neoficiálně) specifikováno, co se zákazem editací článků týkajících se nacismu a křesťanství vlastně přesně myslí. Do jaké míry se musí heslo oné ideologie a onoho náboženství týkat? Většina známých Evropanů jsou (byli) křesťané a všechna evropská města jsou spjaty s křesťanskou minulostí a velká část i s vlivem nacismu či nacistického Německa. Znamená to, že o nich také nesmím editovat články? Mám být zablokován i pokud pouze opravím překlep v nějakém takovém hesle? Děkuji za výklad, který doufám přispěje k bezproblémovému fungování naší wikipedie. --Semenáč 05:19, 3. 4. 2007 (UTC)

Na dotaz zbytek výboru upozorním, osobně ale pochybuji že budeme vydávat nějaké další upřesnění. Text opatření nechává posouzení na správcích, současně je nenutí v případě překročení okamžitě uplatňovat maximální sankce. Věřím, že pokud budete opravovat překlepy v heslech, která lze považovat za týkající se nacismu/křesťanství, budou preferovat upozornění. Snažit se stanovovat nějaké meze souvislosti v tomto případě nemá moc smysl, pro fungování Wikipedie bude pravděpodobně nejlepší, když se oběma tématům budete při editacích prostě vyhýbat. S pozdravem --che 16:24, 3. 4. 2007 (UTC)

Diskuse k opatřením uplatněných na základě této arbitráže[editovat zdroj]

Nerozumím tomu, podle záznamů Speciální:Contributions/Semenáč editoval naposled 10.5. a o heslu Anna Halman tam není zmínka, ani v tom hesle ne. Don Pedro 22:02, 14. 5. 2007 (UTC)
Protože Vrba pomocí přesunu, smazání a neobnovení části historie tohoto článku skryl tuto editaci jako v historii nežádoucí – viz [1]. --Tlusťa 22:06, 14. 5. 2007 (UTC)
Jo, tak to jsem nevěděl, že to takto lze, asi se to používá jen ve výjimečných případech. Don Pedro 22:14, 14. 5. 2007 (UTC)

Přesně tak, jen v případě extrémně nevhodných editací či shrnutí. --egg 12:13, 15. 5. 2007 (UTC)

Narušování opatření a usmesení arbcomu[editovat zdroj]

přenáším sem svůj příspěvek ze stránky Wikipedie:Nástěnka správců, diskuse pak pokračuje zde, -jkb- (cs.source) 14:47, 18. 5. 2007 (UTC)

Nechci se tu zabývat každou prkotinou a také nechci komentovat probíhající řešení na sk.wiki, ale dnešní editace wikipedisty Wikipedista:Semenáč na sk.wiki jsou naprosto nechutné a porušují uložená opatření arbcomu hned vícenásobně a masivně:

  • i zde opětovné provokace s nálepkami hákových křížů (viz historii na jeho stránce)
  • provokace a hrubé urážky jiných wikipedistů, viz např. [2]
  • a hlavně pak opětovné vulgarity v článku o sk:Anna Halman, viz zejména [3], (zde shrnutí editace)

celkově pak další pokus o destrukci projektu Wikipedie. To krátce po opětovném a ještě běžícím zablokování za zčásti stejné přestupky na cs.wiki. Nedomnívám se, že toto lze tolerovat. Upozorňuji, že např. na enwiki jsou i osobní útoky zcela mimo wiki projekt důvodem k postihu (viz personal attacks). -jkb- (cs.source) 14:14, 18. 5. 2007 (UTC)

Podle mě informace o tom, že svého působení nezanechal, ale dopouští se ho v jiných jazykových verzích projektu, dokonce obtěžuje stejné uživatele, mohou být důvodem k prodloužení ochranných opatření zde. To je ale podnět k arbitrážnímu výboru, nikoliv ke správcům. --Beren 14:25, 18. 5. 2007 (UTC)

Hm. No, jednak jsem chtěl správcům dát podnět k smysluplné činnosti :-) místo vracení šablon a kategorií, zatímco arbcom má co dělat, a pak provádět opatření arbcomu, myslel jsem, může každý správce... Lze ovšem přesunout. -jkb- (cs.source) 14:33, 18. 5. 2007 (UTC)

konec přenesené diskuse

Narušování etc. 2[editovat zdroj]

Upozorňuji na následující editace resp. s tímto případem spojené události:

Zdravím, -jkb- (cs.source) 10:02, 26. 5. 2007 (UTC)

První dva důvody považuji za naprosto nedostačující (v druhém případě ani není prokázána souvislost s uživatelem), třetí však pro opatření dostačuje. --Dezidor 14:32, 26. 5. 2007 (UTC)