Diskuse k šabloně:Estonsko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mám dotaz na všechny, kdo sledují tento článek: Nebylo by lepší napsat hned do horní linky rámečku "Estonské kraje a jejich správní centra"? --Mmh 21:34, 9. 10. 2006 (UTC)

Jako do té oranžové? No, šlo by to, ale máme tu jeden unifikovaný systém; tohle názvosloví se používá u naprosto všech existujících šablon této řady. --Aktron 21:47, 9. 10. 2006 (UTC)

Aha. Já jsem ke své otázce veden dvěma hledisky - jednak se mi výtvarně nelíbí jak současný nápis v tom oranžovém proužku, tak ta přípiska o krajích v první řádce tabulky, a jednak jsem právě vytvořil první šablonu pro jeden z estonských krajů, kde se mi nepodařilo dost vhodně umístit erb (vlajky jsou u estonských krajů přímými odvozeninami erbů) do toho samotného řádku, tak jsem se inspiroval estonskou šablonou na totéž, a pěkně by to k sobě pasovalo. --Mmh 21:53, 9. 10. 2006 (UTC)

Tak ono oranžové pruhy jsou můj vlastní vynález; snaha jednu určitou unifikovanou řadu odlišit od ostatních. Samozřemně někteří z wikipedistů pracují na zcela novém pojetí šablon; takže dnešní podoba časem také půjde do historie. Směr vývoje určuje {{Kazachstán}} či {{Akademické tituly}}. Tam kde to šlo, jsem se to pokoušel řešit pruhy dvěma {{Srbsko}}, ale přecejen tady by to nepůsobilo zrovna nejlépe. Inu, opravdu už je čas na reformu. --Aktron 22:07, 9. 10. 2006 (UTC)

Ten Kazachstán je dobrý. Pak bych navrhoval předělat Estonsko na podobu Kazachstánu. Oukej? --Mmh 22:14, 9. 10. 2006 (UTC)

Tak pokud se zkopíruje zdroják z původní šablony a nahradí se obsah estonskými odkazy tak by to mělo fungovat dobře. --Aktron 22:15, 9. 10. 2006 (UTC)

Ani nemusím kopírovat zdroják, prostě jen trochu přeskupím upravím texty. (Jinak, mimochodem, ten pruh, co je Vaším vynálezem, mají i na estonské Wikipedii, akorát místo oranžového azurový.) --Mmh 22:17, 9. 10. 2006 (UTC)

Řekl bych, že vzor jako Estonsko zde či Srbsko mají oproti Kazachstánu velkou výhodu unifikace. V případě složitějšího správního dělení je uvádění správních celků v hlavičce nepoužitelné (hlavní území se dělí na dejme tomu kraje, ale pak existují ještě zámořská území, autonomní celky, ostrovy či městské celky se zvláštním statutem apod.). -jkb- 22:18, 9. 10. 2006 (UTC)

Podívejte se na to, trochu jsem zkoušel, jak to vypadá nejlépe, a takhle bych to nechal. Poznávací značku jsem vyřadil, vzhledově to rušila, a je myslím zbytečná, kliknutím se k ní člověk dostane, a nevím, čím je důležitější než třeba ISO kód užívaný v internetu, že musela strašit takhle v hlavičce. Takže oukej takhle? --Mmh 22:23, 9. 10. 2006 (UTC)